2016. január 18., hétfő

(Honnan tudod,hogy?) - Ő a nagy Ő!
Házasságra vágyó barátnőim és ismerőseim gyakran feltették már nekem a kérdést, hogy honnan tudtam a férjemről, hogy Ő az igazi. Mitől voltam benne annyira biztos, és vagyok a mai napig? De hiába szeretnék erre egyértelmű választ adni, úgy gondolom, ez a szerelemhez hasonlóan inkább megmagyarázhatatlan. Az ember érzi. Nem a tökéletes kapcsolat a legideálisabb véleményem szerint, ahol sosincs ajtóc
sapkodás és mindenben egyetértetek. Olyan párt kell találnod, aki ha meg is bánt, mindent elkövet azért,hogy helyrehozza, anélkül, hogy magadra hagyna a csalódottságodban. Aki, ha elsőre nem is érti ,miért csinálsz egy számára jelentéktelennek tűnő kérdésből ekkora problémát, a minimum, hogy megpróbál megérteni.
Azt azért vegyük figyelembe hölgyeim, hogy a Férfiak ritka makacs teremtmények. Így elvárni tőlük,hogy minden apró-cseprő vétkükért bocsánatot kérjenek, teljesen hasztalan. Nagyon fontos viszont,hogy tudjon róla, ha fájdalmat okoz, ne fojtsd magadba, hisz ebből tanultok mindketten és így építkezik a kapcsolatotok. A veszekedés elkerüléséért történő hallgatás a legrosszabb taktika, ezt biztosan állíthatom.

A szerelemből bekövetkezett házasság sem feltétlen a legjobb mód, de szerintem ez is nagyon fontos. Ám, ha el nem is múlik, sokkal nemesebb érzésekkel párosul, mint a szeretet és a tisztelet. A szerelmesek pedig képesek a rózsaszín felhőn át másnak képzelni a másikat. Az elmúlás eljövetelét sem lehet konkrét időponthoz kötni, nálunk nagy örömömre még mindig tart , bár teszünk is érte azt gondolom és remélem,hogy kis erőfeszítéssel elkísér minket az évek múlásával is. Kellenek a közös rituálék , a meglepetések és újdonságok egyaránt. Mi például szeretünk esténként sétálni, vagy a konyhában tevékenykedni, esetleg csapunk egy kártyapartit az ágyban, függően az aktuális kedvünktől és sok spontán programot is szervezünk. A lényeg,hogy ne felejtsetek el törődni egymással az idő előrehaladtával sem.
Minden párkapcsolat különleges és egyedüli, nem lehetnek kőbe vésett szabályok, amelyeket követnünk kell. Vannak, akik az első nehézségeknél meghátrálnak vagy megbocsáthatatlannak találnak dolgokat, amiken mondjuk a mi házasságunk zökkenőmentesen áthaladna. A kéretlen tanácsokkal persze minduntalan bombázni fognak , azt azonban csak Ti ketten tudhatjátok,hogy megéri e a sok küzdelem. Mint mindig, a szív itt is a legjobb tanácsadó, nem szabad hallgatni senkire, ha Te nem is azt és nem is úgy szeretnéd. Egyszer élsz, Önmagad kell boldoggá tenned! Csak kettőtökön múlik, miként játszotok. Ezért már az elején érdemes tisztázni, mik azok a pontok, amikhez igazodjatok. Ismerek párokat, akik külön hálószobában alszanak vagy évek óta távkapcsolatban élnek más - más országokban. Ezt én ,ha el is viselném, biztosan nagyon nehezen és sok szenvedés árán. De azt is kevesen tudják elképzelni, hogy 3 naponta 24 órát teljesen külön töltsenek és emellett a megmaradt napok is gyakran egész napos munkával telnek (ilyen a tűzoltófeleségek élete is). Itt nincsenek ünnepek és hétvégék. (Viszont ez már egy másik téma és remélhetőleg hamarosan mi is "hétköznapi" életet élhetünk.)

Kételyeid is lesznek, ez elkerülhetetlen. Megfordulhat a fejedben,hogy lehet,találnál jobbat. Mással talán kevesebbet veszekednél, jobb körülmények között élhetnél és a többi. Ilyenkor jusson eszedbe, hogy senki, így te sem vagy tökéletes. Folyamatosan kőkeményen küzdeni kell, bárkivel hozzon össze a szerencse. Ha igazán szeretsz valakit, külsőségek miatt vagy nehezebb időszakokban sem szabad elengedned a kezét. A sorsod pedig intézi a dolgát, ha hagyod. Olyan nincs ,hogy elsétálsz az Igazi mellett, mert Őt még az ördög is utánad rugdossa és nem kell attól félned,hogy nem ismered fel!


Az esküvői fotóink szerzői jogi védelem alatt állnak!
Készítette: GK Foto


Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése