2016. február 19., péntek

A rutin meg az évek - II. Testápolás
Az igényes Nők az apró részletekre is gondos figyelmet fordítanak. Kivéve, ha lusták és tél van..:D Viccet félre téve , a bőrünk ápolása az egyik legfontosabb feladatunk,nem csupán a szépségünk megőrzése érdekében ,de az egészséges test-lélek egyensúlyában ugyancsak kiemelkedő szerepet kap. Csakúgy, ahogyan az arcápolásnál, itt is éveimbe telt, mire megtaláltam a megfelelő termékeket.


A legkényesebb terület esetemben a lábaim, ahová nem akármilyen krémeket érdemes kenni, nagyon kényesek a kicsikék és a szőrtelenítés miatt hamar elkezdenek viszketni,hámlani. Ezen a téren pénz sem számít (bizonyos kereteken belül),bármit megadok a véresre kaparás megelőzéséért. Régóta szemezgettem a The Body Shop termékeivel, kicsit borsosabb áron lehet hozzájutni, mint mondjuk a drogériában kapható kencékhez, de megéri, bőven. A férjem lepett meg vele Mikulás alkalmából, előre felírt lista alapján természetesen, ismervén a nagyfokú hidratálás fontosságát inkább egy testvajba áldozott be, ami a normál testápolóknál egy fokkal táplálóbb. Amióta megvan nem is használok mást, elég borotválkozás után bekenni is voilá. Reggelig illatozom a mangó esszenciától, sőt a következő fürdésig babapopsi bőröm lesz tőle. Sűrűbb állaga ellenére rendkívül könnyen kenhető, hamar beszívódik,ráadásul ragacsos felület sem marad utána az extrább jellemzői miatt nappalra nem feltétlen a legjobb választás.
A testápolás elengedhetetlen része, mégis könnyen megfeledkezünk a minőségi megválasztásáról a tusfürdőknek. Velem is megesik,hogy sajnálok pénzt áldozni a jobb termékekre, amíg tele a fiók a karácsonyra kapott tisztálkodószerekkel ,így elhasználom azokat, új vásárlása előtt. Gyakran megbánom, hiszen egy Dove tusfürdő az én bőrtípusomnak a legkevésbé sem felel meg. Ezért különösen örültem, amikor a csomagom egy Fuji Green Tea tusfürdőt is tartalmazott. Nem csak az illata csodás, az állaga szintén telitalálat, habozást illetően visszafogott. Határozottan a kedvencek közé került, ám erőteljes illata miatt azonnal nem venném újra, hamar ráunok az intenzív ,erőteljes illatanyagokra. Különösen hideg estéken jól esik forró fürdőt venni, az Oriflame tutti fruttis habfürdője mellett, hamar ellazul az ember egy hosszú nap után. A kiszerelése megtévesztő, legalábbis az én tapasztalataim szerint jó sok nyomásnyi szükséges a dús habzás eléréséhez.


Kézápoló-műkörömépítő szakemberként kihagyhatatlannak tartom a kéz ápolását, főleg ilyenkor télen, sajnos a tapasztalataim azt mutatják, kevesen ügyelnek gondosan a kiszáradás, pirulás, bőrkeményedések elkerülésére. Ide sorolhatnám a körömágyápoló olajokat is,erre majd külön bejegyzést szánok a későbbiekben. A kézkrémeket (ami természetesen a The Body Shop, bocsi, tényleg nem márkareklámot szeretnék csinálni, egyszerűen szuper jók és kész) az alapján rendezem sorrendbe a kedvenceim listáján, milyen hamar szívódik be, ugyanis nem bírom elviselni, ha sokáig csúszkálós a tenyerem, ha pedig kezet kell mosni utána, kár kenni rá bármit. Talán egyébként ennél az oknál fogva nem helyezném az első helyre, ha hidratált a kezed , nem a végső kiszáradás szélén haldoklik, kissé nehezebben szívódik fel, de a hidratálása 5*. A szokásos kókuszos aroma, nyűgösebb, fejfájásos napokon talán túlzottan is illatos, olyankor  (az arcápolás bejegyzésben is említett) Oriflame bőrvédő balzsamát részesítem előnyben.
Testápoláshoz ugyan kevés köze van, sebekre, kiütésekre, égési sérülésekre megtaláltam benne a csodaszert, az Aloe Vera Sprayt.  Ezt a terméket mi nyáron Cipruson szereztük be, gyanítom nálunk Magyarországon más tégelyt kaphatott, ne pont ezt keressétek. Otthonra a gyógyszeres szekrény elengedhetetlen kelléke. Van gél állagú hasonló termékünk, kifogyóban, hatásában ugyanolyan jó,mint a spray, sőt előnye is,hogy nem mozdul el mondjuk egy fix sebhelyről. (Gyulladt pattanásokra is jó,teszteltem :P) Élő növényünk szintén van, valahogy mégis sajnálom levagdosni kis sérülésekre.

Azt hinnénk, a téli évszak sokkal jobban megviseli a testünket, mint a nyár, ám arról megfeledkezünk, melegben szerencsés esetben sokat időzünk a vízparton, ez ugyancsak megterhelő. Ennél az oknál fogva ezen a téren sem szeretem váltogatni a termékeket. A megelőzés a legfontosabb , az elmérgesedett állapotokat jóval nehezebb helyreállítani. Nem tartom márkahűnek magam,de ha megtalálom a megfelelő termékeket nem szívesen váltok ,márkacsaládon belül viszont szeretek kísérletezni,újítani. A testápolás kicsit hasonlít a fogápolásra. Azon nyomban nem tűnik fel, hosszútávon fog megtérülni a törődés és odafigyelés.

" Az emberi test, ha megfelelő gondoskodásban és edzésben részesül, a létező legkiválóbb fegyver."

Max Brooks

Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése