2016. február 12., péntek

Ünnepeljük a Valentin-napot?

Február a bálokkal, a fánkevésekkel, a tavasz sürgetésével és a szerelmesek ünnepével telik minden évben rendszerint. A legrövidebb hónapunk, mégis varázslatos eseményeket tartogathat. Ez az otthon gubbasztó típusoknak inkább nyűg, a társasági embereknek viszont nagy áldás. Néhány nap múlva a szerelmes gerlék örülhetnek és akadnak köztünk, akik nagyon várják  és hetekkel előtte készülnek rá ,ötleteket gyűjtenek, csinálják a kis kézzel készített ajándékokat, ám vannak , akik már a február 14. közeledtével hányingert kapnak a mézes-mázas bejegyzésektől , az üzletekben sorakozó szívecskéktől és legszívesebben világgá szaladnának erre a 24 órára. Na de melyik a jobb? Ünnepeljük e vagy sem?A férjemet kérdezvén , az egyértelmű válasza: NEM! (Azért elgondolkozott rajta ,ki merje e mondani.) Na de miért nem? Mert szerinte a szerelmeseknek minden nap Valentin-nap és kapcsolatonként megvannak a saját kis ünnepeink , amikor indokolt alkalmunk is van még jobban megmutatni, mennyire szeretjük egymást, például a házassági évfordulók és évfordulók. Ki volt az a Bálint vagy Valentin , hogy hozzá kössük a MI szerelmünk ünneplését? A kérdést teljesen jogosnak is tartom és valóban elgondolkodtató, sőt egyet is értettem vele.
Hozzám fordult és kerek perec megkérdezte, hogy miért állunk mégis be a sorba? Bizonyára azért,mert szeretek ajándékot kapni és adni és minden napot kihasználok arra,hogy vele lehessek, ha úgyis olyan keveset vagyunk együtt. Talán azért is,mert már beépült a rutinunkba , ha kihagynám, azt rossz szájízzel tenném. A karácsonyt sem hagyjuk ki, csak mert mindenki tartja és tulajdonképpen ott az egész év arra,hogy szeresd embertársaid, adakozz, ajándékozz és ünnepelj. Azt is butaság felhozni ellene,hogy nem magyar ünnep, más országból indult, mi csak átvettük. Ezt akár az összes neves alkalomkor kifogásként említhetnénk.

Arról is kifaggattam ,szerinte létezik e tökéletes Férfi és Nő? Aki kívül-belül megfelel az elvárásainknak, nem kell vele küzdeni és a tündérmesét valóra váltja? Van e a herceg, aki odavágtat a fehér paripáján és megmenti a hercegnőt az összes gonosztól,aki leselkedik rá? A Szex és New York után sokan lemondtunk már erről az ideálról ,de a média mindkét nem felé, vagy mindszáz,néha már nem tudom,hányféle identitást kellene megkülönböztetni, vakolatnyi sminkkel, kidolgozott izmos testekkel irreális elvárásokat igyekszik támasztani, amitől egy idő után frusztráltak és kiábrándultak leszünk. De megéri egyáltalán szerelembe esni? Megannyi éjszakát átzokogni , egy szakítás vagy épp nagyobb összeveszés okán? Követnünk kellene nagyanyáink példáját, akik azért választották a férjüket, mert "jó ember" volt (már ,amennyiben ők választhatták a párjukat)? És ha nem vagyunk szerelmesek , mégis tartalmas kapcsolatra vágyunk , nem fájna ,ha olykor-olykor nem értünk egyet vagy pont,hogy nem figyelnek ránk eléggé?

Határozott IGEN! Megéri a szerelem, ebben mind a ketten teljes mértékben egy állásponton vagyunk! Tartja is a mondás, hogy aki nem volt szerelmes ,az nem is élt igazán. Olyan ez,mint a tinédzser kor. Ha nem is látványosan, de mindenki átéli a lázadós korszakát, keresi a helyét,a stílusát, próbálgatja a szárnyait. Ez az időszak kihagyhatatlan, lehetetlen csak úgy átugrani. Semmi nem pótolhatja azt az érzést, amikor feltétlenül szeretsz valakit, lesed a kívánságait , pillangók repkednek a gyomrodban,ha a közeledben van és minden percben rá  gondolsz,annyira hiányzik. Ritka, amikor az első szerelem örökké tart, megszakítások nélkül, azért is,mert még annyira tapasztalatlanok vagyunk, hogy akaratlanul is megbántjuk a másikat, többször, mint kellene és ezeken a sérelmeken nehezen lehet átsiklani, főleg évtizedeken át. Akinek viszont megadatik, ő nagyon mázlista! A többség viszont bölcsebben és sok tapasztalattal gazdagodva keresi tovább a saját királyát és királynőjét.

És hogy létezik e tökéletes társ? Nem. De megtalálhatod azt, aki mellett leélhetsz egy boldog , teljes életet. Mert egy igaz párra minden embernek szüksége van! A szerelem ünnepe kapcsán pedig önálló döntés, hogy igényli e kapcsolatod vagy saját ünnepeiteket tartjátok. A mi (főleg az én nyomásomra) házasságunkban ugyan nem nélkülözhetetlen, ezért erőlködés mentesen, de ezen a napon jobban odafigyelünk egymásra és valami aprósággal kedveskedünk. Amennyiben különleges ajándékkal nem is, de a szokásosnál hatalmasabb öleléssel egybekötött szeretgetéssel lepjétek meg a szerelmeteket vagy azt, akit a legjobban szerettek!


Az elmúlt évünk legszerelmesebb megörökített pillanataiSok szerelmes órát az év összes napjára mindenkinek!

Alexandra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése