2016. március 1., kedd

DIY tavaszi dekorációk

Távol állok a rohanó életmódot folytató ember típusoktól, akik már február elején a virágba borult fákról ábrándoznak és próbálják kizárni a zord időjárást. Itt is szeretek a MOSTnak élni, kiélvezni a négy évszak összes napját és különleges szépségét. Ugyanúgy oda vagyok az esőért, hóért, akárcsak a napsütésért. Természetesen van olyan időszak, amivel kevésbé szimpatizálok, (és most ne kövezzetek meg ) az pedig a nyár. Idén viszont úgy érzem, ezt is felhőtlen örömmel és elfogadással élvezem ki, hiszen csak úgy lehetsz határtalanul boldog, ha a jelenben élsz az adott pillanatnak, nem a múltban vagy a jövőben. (Hogyha nem is mindig sikerül, erősen dolgozom rajta). A tavasz nálam az aduász, legyen az időjárás vagy szépség.

Megszállott rend és tisztaságmániám egyik következménye , hogy az új évszak első napjától a lakásnak is annak megfelelő kiegészítőket kell kapnia. A költözés mihamarabbi reménye okán, úgy döntöttem nem fektetek be drága dekor kellékek megvásárlásába, azt majd megteszem a saját kuckónkban, mégis kellett valami, amire ,ha ránézünk, a tavaszi melegség járja át a lényünket. Végigböngésztem a pinteresten fellelhető inspirációkat, youtube videókat, bloggerek tippjeit és kiválasztottam 3 egyszerű, gyors, pénztárcakímélő ötletet, átalakítottam a saját ízlésem szerint, ha van kedvetek , készítsetek el Ti is és küldjétek el nekem bármely felületen keresztül a készített fotókat! Nagyon örülnék neki! :)


Az első dekoráció a kedvencem az összes közül, tőlem a vintage csoda nevet kapta. Nagyon gyors és szinte nem kerül semmiféle plusz költségbe, nálatok is biztosan fellelhető egy hosszú erős madzag illetve üres befőttesüvegek. Kültéri és beltéri használatra éppúgy alkalmas, sőt.. apró bogyós gyümölcsökkel megpakolva üdítő látvány lehet  egy meleg, tücsökciripelős nyári estén.
Első lépésként vegyél elő két ,lehetőleg egyforma, közepes méretű befőttes üveget. Másodszor csomózd meg erősen a madzagot az első üveg szájánál legalább 3x. Ezután körbetekerheted párszor és amint úgy érzed , elég, fűzd át 3-4 alkalommal a stabil kötegen a hosszú szálat (nekem gombolyagon volt a kötél, mielőtt áthúztam volna, levágtam egy jó hosszú darabot,hogy a továbbiakban is biztosan elég legyen).


A következő feladat,hogy ugyanezt elvégezd a másik befőttes üvegen, közöttük hagyj akkora hosszt, amekkorára szeretnéd ,hogy felakasztva érjen. Tehát újra köss 3 szoros csomót, tekerd körbe párszor az üveg száját. Ha elfogyott a madzag vagy elégnek érzed a mennyiséget, újra jöhet a 2-3 csomó, ezt pedig elrejtheted visszadugva a szálak közé. Ezzel el is készült a csodás vintage hatású dekorációd. Ízlés szerint élő vagy szárított virággal a természetet becsempészheted a lakásodba, de bármivel díszítheted, amihez csak kedved van.


A második ötletem a szalvétavirág volt, amit inkább türelmesebb egyéneknek ajánlok, időben nagyon gyors ,de különösen óvatosan kell bánni a vékony szalvétarétegekre elkerülve a szakadást. Akármennyit elpepecselhetsz vele, nekem ez pozitívum, nagyon jól ki tudják kapcsolni az agyam egy nehezebb nap után.Vegyél elő néhány tavaszi színű szalvétát, ollót plusz cérnát vagy madzagot. A szalvétát hajtogasd harmonika technikával, ezt pedig kösd össze ne túl szorosan, de ne is túl lazán. Ha felakasztva szeretnéd alkalmazni, hagyj rajta akasztót. A későbbiekben biztosan felakasztom én is egy hatalmas friss virágos, barkás csokorra, ezért rajta hagytam pár centimétert. Ha ezzel megvagy, a végeket háromszög alakúra vágd le, ezután kezdődhet a móka, a szétszedés. Finom mozdulatokkal formázz belőle virágot. Vázába vagy tálra téve húsvéti tojásokkal díszítve ünnepi hangulatot varázsolhatsz pillanatok alatt.Biztosan találkoztál tavaly a fesztiválok elengedhetetlen kellékével, az aranytetoválásokkal. Rengeteg maradt nekem is, így egy újabb , kreatív felhasználási módját mutatom meg nektek. Mécsestartókat készítettem , teljesen egyénire. Ehhez  mindössze egy pohár vízre, egy tiszta rongyra, minta nélküli üveg mécsestartókra vagy poharakra , ollóra és természetesen az aranytetoválásokra lesz szükséged.
Vágd ki a neked tetsző mintákat, próbáld rá az üvegre, húzd le róla a fóliát  és mintha csak a bőrödre ragasztanád ugyanazzal az eljárással készíts el. (Nyomd oda, tapogató , határozott mozdulatokkal vizezd be, majd óvatosan húzd le a papírt). Mivel a kisebb pont belefért a nagyobb üvegbe, annyira megtetszett ,hogy így hagytam őket, a nagyobbat nem díszítettem. A komódom méltó kiegészítője lett.


Készítettem még egyet, meg is találtam a megfelelő helyet számára:
Remélem adtam pár ihletet a lakásotok , szobátok dekorálásához. Tudom, nem könnyű a borús napokon vidám hangulatba kerülni, de próbáljátok meglátni a jó oldalát és ne hagyjátok befolyásolni a kedveteket! Hamarosan érkezik a piknikezős, kirándulós, virágültetős idő, addig kuckózz be egy jó könyvvel , gyújts gyertyát és igyál valami finom teát vagy forrócsokit, persze csak miután kikreatívkodtad a magad. ;)

Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése