2016. március 4., péntek

Hogyan szervezz esküvőt? #2 SZOLGÁLTATÓKA legnagyobb nyomást a szervezés során a helyszín kiválasztása után /erről nem készítek külön bejegyzést, szerintem ez a része teljesen egyéni igényenként változó/ minden bizonnyal a szolgáltatók felkutatása okozza. Ezen a döntésen áll vagy bukik, miképp tudtok visszaemlékezni erre a megismételhetetlen alkalomra.

Elvesztél a rengeteg árajánlat között, dugig az e-mail fiókod a levelekkel? Tanácstalan vagy ,ki a legprofibb szakember ,aki ár-érték arányban megfelel az elképzeléseiteknek? Rémtörténetek lebegnek a szemeid előtt, hogy a fotós eltűnik az esküvő után és sosem kapjátok meg a fényképeiteket vagy az előleg letétele után mégsem jelenik meg a lagzin?

A Mi választásainkat nagyban befolyásolta a helyszín illetve a referencia. (A bejegyzés végén megtalálhatjátok a neveket, elérhetőségeket,azokról akik az esküvőnkön közreműködtek). Először is kerestünk a helyszínhez közeli fotóst, aki mégis rugalmas, tehát a kreatívot akár a fővárosban is vállalja másik napon (mi az esküvő előtti napot választottuk, mert aznap nem lett volna időnk Budapestre utazni és hálát adok a sorsnak ezért , igaz,hogy dupla smink és haj kell, de a ruhában és cipőben megnyugtatóbb volt azon a napon megjelenni, tudtam,mire számítsak és egy teher lekerült a vállamról,sőt barátságba kerülhettünk az esküvőnk egyik főszereplőjével, ami lássuk be, nem mellékes). A szakember személye is nagyon szimpatikus volt a találkozón, az árat is reálisnak tartottuk így gyorsan lefoglaltuk az időpontot. A videósunk a fényképész oldalán partnerként feltüntetett cinematográfus lett, de sok-sok ajánlatkérés előzte meg a végleges lehorgonyozást. Végigböngésztük a legutóbbi munkáikat, előleg letételnél pedig hivatalos szerződést írtunk, ami minket és a szolgáltatókat egyaránt védett a jövőben. Bár ennek felhasználására természetesen jobb esetben egyáltalán nincsen szükség a jövőben.


Kicsit visszaugorva a keresgélésre, semmi egyebet nem csináltunk, mint beütöttük a keresőbe a címszavakat , aztán stílusunkhoz passzoló , naprakész szakembereket elmentettük, kiktől érdemes volt ajánlatot és részleteket, akár időpontot kérni azonnal. Az ilyen típusú üzenetekben tüntesd fel a szándékod (ár kérése, szolgáltatások iránti érdeklődés), a helyszíneket , amihez árban is tudnak kalkulálni illetve a legfontosabbat: az esküvőtök időpontját, hisz ha ezt már lefoglalták előttetek, kár pazarolni az időt fecsegéssel és tervezgetéssel.
A zenekar, vőfély, virágkötő, sminkes és fodrász ismerősök által ajánlott vagy rokon, jól ismert profik, így nem is lehetett kétség, mi is őket hívjuk. A cukrászunkat az esküvői kiállításon találtuk az arénában, amint megkóstoltuk az isteni ízeket, azonnal tudtuk, ezért bármennyi pénzt hajlandóak vagyunk kifizetni... visszajelzések alapján mások kedvence is lett, a fekete erdő tortánkat azok is emlegetik, akik az esküvő utáni napon kaptak belőle, (kárpótlásul,hogy nem tudtuk őket meghívni). A dekoráció is ebbe a kategóriába tartozik, erről majd a későbbiekben részletesebben írok.


A képek szerzői jogi védelem alatt állnak! Felhasználásuk engedélyköteles!
Készítette: GK Foto


Szerény véleményem, hogy hallgatni kell a belső sugallatra , viszont esetenként nem megy,erre van is egy szuper praktikám, amit alkalmazni szoktam. Dobj fel, akár mindössze képzeletben egy érmét. A fej az egyik lehetőség az írás a másik. Amint feldobod, tudni fogod, kinek szurkolsz és az lesz a befutó. Ha mindkettőnek... nahát abban sajnos már én sem tudok segíteni :)

Ne ess kétségbe, akkor sem, amikor úgy érzed, tanácstalan vagy, erre ott vannak az esküvőszervezők, könnyedén levéve a válladról a terhet. Mindannyian mások vagyunk, munka és egyéb elfoglaltságok mellett érthető, hogy nem szeretnéd a kevés szabadidődet erre áldozni. Én képtelen lettem volna bárkitől segítséget kérni, élveztem minden percét a nehézségeivel együtt, hozzáadott a párkapcsolatunkhoz is a közösen végigjárt körök megtétele. A Ti boldogságotok az elsődleges és a vőlegényed kiegyensúlyozott, nyugodt menyasszonyt szeretne látni az oltárnál.

Ha lemaradtál volna az első lépésről, itt elolvashatod: #1 A LISTA


Az ígért lista:

Fotó: Gulyás Kálmán
GK Foto
www.gkfoto.hu

Videó: Kiss Ernő
Kiss Ernő Cinematography
www.ernokiss.hu

Vőfély: Berényi Krisztina

Zene: Berényi László

Cukrász: Takács Ágnes
Takács Ágnes Sütiműhely
www.takacsagnes.hu


Ezúton is köszönjük Nekik és nem tudunk elégszer hálát adni a profizmusért, ami által az összes várakozásunkat felülmúlták életünk egyik legboldogabb napján! Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése