2016. március 16., szerda

Hogyan szervezz esküvőt? #3 A RUHA


Kétségtelenül a menyasszony ruhája a legjobban várt, legnagyobb érdeklődést és fantáziát megmozgató részlete az esküvőknek. Egy vendégségből érkező ismerőst arról faggatunk először, milyen volt az ara? Szép? Extravagáns? Szexi? Modern? Hagyományőrző? Illetlen? Túlcsicsázott? Mi Nők, nagy feneket kerítünk a külcsínnek, főleg életünk egyik legemlékezetesebb napján, ahol szeretnénk különösen gyönyörűek és felejthetetlenek maradni, akiről kivételesen az összes meghívott csak jót fog mesélni és az oltárhoz vonulva szájtátva és csodálattal fogadnak a jeles alkalomkor. Talán ennél az oknál fogva is hatalmas stresszt helyezünk a vállunkra (jelzem , tök feleslegesen,mert MINDIG a menyasszony a legcsodásabba azon a napon, mondjon bárki bármit :) megnehezítve a döntést.


Érdemes a nagy út előtt körvonalazni magunkban , milyen fazon és stílus passzol a helyszínhez, évszakhoz és a stílusunkhoz is? Mi az ,amiben maximálisan elégedettnek érezhetjük magunkat ugyanakkor a kényelem sem utolsó  szempont, ha már 24 órát végig táncolunk benne. A márkák választéka jórészt ma már az interneten elérhető, én is abba a hibába estem, hogy végigböngésztem a képeket, ám amikor ruhapróbára került a sor , szinte mindennek  az ellenkezője tetszett.

Telefonálás előtt válassz ki maximum 3 olyan embert, akik őszintén megmondják , ha valami nem áll jól, de nem is nehezítik meg a dolgod azzal, hogy a saját elképzelésüket hajszolják figyelmen kívül hagyva a Te vágyaidat. Egyeztesd velük, melyik napot szánják Rád, ezután nekiugorhatsz a kiválasztott ruhakölcsönzők felkeresésének.


Időpontkérés után, jó ha készülsz néhány fotóval, azokról a ruhákról,amiket fel szeretnél próbálni. Tudd, hogy milyen stílust akarsz (abroncsos, könnyed, pánt nélküli...). A szakemberek el fogják magyarázni, mit tanácsolnak, szerintük mi a legelőnyösebb az alkatodnak megfelelően. Rám például több szalonban minden áron totál testhez álló csipkeruhát erőltettek, mert milyen szép vékony vagyok. -.-" Próbáltam jelezni, hogy ilyet bármikor felvehetek, utoljára hercegnőnek érezném magam egy hosszú uszályos csodában. A legdrágább, legexkluzívabb helyen összesen 2!! ruhát tudtak rám adni, ráadásul az ellenkezőjét azoknak, amik a legközelebb álltak a vágyott álmomhoz, ezért gyorsan ott is hagytuk őket. Én egy nap alatt letudtam 4 szalont, úgy gondoltam, ha ezek között nem lesz meg a megfelelő, velem van baj. A harmadik alkalomnál pedig ráakadtam AZ IGAZIRA. Árban, méretben, stílusban egyaránt tökéletes volt, bár lelki szemeim előtt nem pont ilyen fazon jelent meg, amint belebújtam, többé nem tudtam kiverni a fejemből. Az utolsó próbánál az összeset ehhez az egyhez hasonlítottam, folyton visszatértem hozzá, végül aznap visszasiettünk és lefoglalóztuk álmaim menyasszonyi ruháját. Ezen felül a kiszolgálás is kifogásolhatatlan volt, a szakértelem és kedvesség egyértelművé tette, hogy a legjobb kezek között leszek én és A ruhám. Ott hallottam először azt a kérdést is, mit bátran javaslok a döntésnél:
Van olyan részlet, amivel nem tudok megbarátkozni, amin változtatnék? Utólag, ha nagyon bele akarnék kötni természetesen lenne, hiszen én a csupacsipkéről ábrándoztam tetőtől talpig, mégis akkora szerelem volt és az a mai napig,hogy a válaszom határozott NEM!


Tényleg érzed, ha megtalálod, ez nem csak mese. Voltak ingatag pillanatok és napok, és bosszantott,hogy pont a férjem véleményét nem kérhetem ki, a babonának ezt a részét szigorúan tartottam, egyedül akartam meghozni a döntést, főként amiatt is,mert ő a szexisebb vonalon ment volna, nekem pedig abszolút más terveim voltak. Az elegáns, kifinomult, különleges, konzervatív, ám modern irányba igyekeztem keresgélni. Amennyiben extra stresszes természet vagy és elkerülnéd a plusz idegeskedést az addig keletkező foltok miatt , nyugodtan kérd első felvételre a ruhádat. Én ugyan nem tartottam fontosnak, sokan választják ezt az opciót. Megvenni szerintem nem érdemes, hacsak nem örökítenéd át a lányodra, macera rakosgatni, a színét is elveszti és szinte kizárt,hogy örömmel viselje 20-30 év múlva valaki a mostani divatnak  megfelelő alkalmi dresszt. Ugyanazon az áron szintén lehetetlen eladni, ha a saját ruhám megvételénél döntök ,több mint fél millió forintomba került volna, míg a kölcsönzés jóval barátibb összegbe került fátyollal és sok sok egyéb kiegészítővel együtt.

Most, hogy tudod minden csínját-bínját a ruhakeresésnek, szeretettel ajánlom Nektek az ORGANZA SZALONT, Budapest szívében , a körúton. Egyéb elérhetőségüket megtalálod: itt!
A koszorúslányruhákat Siirának köszönhetjük, kézzel varrott tökéletes darabok lettek, pont amilyennek szerettük volna a témához illően!

A képek szerződi jogi védelem alatt állnak! Felhasználásuk engedélyköteles!
Készítette: GK Foto


Hasznos tippek:
  • Otthon előre alakíts ki egy olyan helyet, ahova fel tudod akasztani és kibonthatod a fátylat, uszályt az esetleges gyűrődések elkerüléséért.
  • Fotózásra vigyél magaddal fehér lepedőt. Erre nyugodt szívvel rakhatod a kiengedett uszályt piszkolódás nélkül.
  • Legyen konkrét segítőd (lehetőleg barátnő) , kivel a legintimebb részleteket sem szégyenled , hiszen ő segít felöltözni, a fotózás alatt eligazgatja, amit te nem veszel észre és pisilésnél (bár ide 2 ember kell) tartja az abroncsod, sőt akár a bugyidat is. :D
Korábbi bejegyzések: #1 A LISTA
                                   #2 SZOLGÁLTATÓK


Sikeres próbálgatást és jó készülődést kívánok!

Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése