2016. március 29., kedd

Hogyan szervezz esküvőt? #4 DEKORÁCIÓLegyen az esküvőd a világ bármely pontján, bármilyen időpontban, magadon és a vőlegényeden kívül a dekoráció az , ami biztosan elengedhetetlen kelléke lesz a napotoknak. Választhatsz tematikus , tehát egy bizonyos téma köré épülő dekort (mint Mi, a cseresznyevirágzáshoz kapcsolódó árnyalatokkal, díszekkel játszadoztunk vintage elemekkel ötvözve) vagy egy bizonyos színhez például a tavalyi divathoz, a marsalához, igazodva alakíthatod ki az apró kiegészítőket. Ezen áll vagy bukik, mennyire alkottok egységes, maradandó képet a későbbiekben nem csupán a meghívott vendégek körében, hanem a saját kis világotokban is, amire boldogan gondoltok vissza.


Emlékszem, a helyszín és időpont véglegesítése után (persze a témát, már akkor is fixen tudtuk, hiszen a lakodalmat a fák virágzásához igazítottuk és természetesen 3 nappal előbb elvirágoztak a fák, alternatív művirágokkal helyettesítettük az ágakat) azt terveztük, költséghatékonyan, saját kezűleg készítjük el a kiegészítőinket. A tervünk gyorsan kútba fulladt , amint az évente megrendezett esküvői kiállításon megtalált az angyalunkat, Julit a hihetetlenül megnyerő személyiségével és elképzeléseivel. Fél szavakból értettük egymást, belemélyedve a részletekbe rá kellett döbbennünk, sokkal nagyobb munka és fáradtság ,sőt sokkal több pénz az ,amit mi költséghatékonynak és praktikusnak gondoltunk. A személyes találkozón, ahol órákig tervezgettünk, jegyzeteltünk mindhárman (én és a férjem , illetve Juli) mérhetetlen hála és nyugalom szállt meg, tudván, egy teherrel kevesebb lesz a vállunkon. Ezért bátran ajánlom, ezen ne spóroljatok! Pénztárcához mérten meg lehet találni a megfelelő arányt és aznap, sőt másnap sem akarsz majd még ezzel is foglalkozni a kidekorálásnál , lebontásnál, összepakolásnál szintén, lesz elég feladatod.

Amennyiben úgy döntöttetek, mégsem fordultok szakemberhez, ezeket a főbb pontokat kell kidolgoznotok igényeiteknek megfelelően:

- Asztaldísz (asztalszám, dekoráció, virág, gyertya, menükártya, szalvéta stb.)
- Ültetésrend, ültetőkártyák (hidd el, tényleg nagyon sok galibát előzhetsz meg vele)
- Szertartási, templomi helyszín dekorálás
- Főasztal dekoráció
- Út menti, helyszíni eligazító táblák (merre lesz a ceremónia, vacsora, parkolás ...)
- Köszönet ajándék a vendégeknek (azt hiszem ez a neve, mi nem éltünk ezzel a lehetőséggel)
/Ide sorolhatjuk, a menyasszonyi csokrot, kiegészítőket, kitűzőket, koszorúslány csokrokat, ha más helyről rendeled, akkor is passzolniuk kell a tökéletes összhatás érdekében és jó, ha már a meghívó sugallja , mit képviseltek a napon, például egy bohém stílus olyan dress code-ot követel/
Nehéz lenne a legapróbb részletekig menően felsorolni, nem is teszem, ezek csupán támpontok, amik valószínűsítem, kelleni fognak. Szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis a férjemmel a kezdetek óta közös hullámhosszon voltunk, szinte ugyanazok a dolgok tetszenek mindkettőnknek, így az én évek óta hőn áhított cseresznyevirágos mesebeli álmomat Ő boldogan támogatta, sőt. Viszont második esküvőnél, ha például pár éven belül egy tengerparton megerősítenénk a házassági fogadalmunkat, komoly bajba kerülnénk. Megannyi lehetőségek tárháza létezik, szebbnél szebb kivitelezéssel a tengerkéktől , a pasztellen, a bordón, a levendulán, az egyre elterjedtebb gatsby stíluson át pompás témakörökkel találkozhatunk. Egy azonban biztos: Botos Julit és csapatát bárhová magunkkal visszük.

Nehezen jutsz dűlőre a stílusok között? Az évszak kiválasztása sem gördülékeny? Idő szűkében vagy, így félő, lehetetlen megvalósítani az álmaidat? Találj egy remek szakembert,ő bármit megvalósít! Ha megvan a ruhád, az is támpontul szolgálhat (nekem például a fákhoz hasonló virágok voltak a ruhám felső csipke részén). Megeshet, mégsem tudtok választani, akkor viszont ott az örök klasszikus,amivel sosem foghatsz mellé: az elegáns, fehér, letisztult , modern. A legkevesebb kelléket és gondolkodást igényli, a rendezvényekre kialakított helyszíneken megvalósítható , nem túl csajos, nem túl pasis. Aznap pedig , ha ügyesek voltatok, az egyetlen dolgotok, hogy jól érezzétek magatokat! :)

A képek szerzői jogi védelem alatt állnak! Felhasználásuk engedélyköteles!
Készítette: GK Foto


A dekorációnkat köszönhetjük: Botos Juli csapatának
Facebook: Botos Juli dekoratőr
kekcilinder@gmail.com

Most már majdnem mindent megtudhattál az esküvőszervezésről:
#3 A RUHA

További akadálymentes és örömteli szervezést kívánok! A legutolsó esküvőszervezős bejegyzésben jó tanácsokkal látlak el Titeket, leendő menyasszonyokat és vőlegényeket! Várlak vissza benneteket! :)


Alexandra
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése