2016. március 31., csütörtök

Mire vágynak a Férfiak?

Mit keresnek a Férfiak a Nőkben? Mi alapján választanak párt maguknak? Mi kell a Férfinak? Ezek a kérdések voltak a fő támpontok , amikor ötletet kaptam a bejegyzés megírásához. Ehhez a poszthoz szükségem volt hiteles forrásokra, ezért több férfit megkérdeztem , többek között természetesen a férjemet is, de mivel Ő túl elfogult, kevésbé hiteles , lehet kihagyna miattam olyan részeket, amiket egy még párját kereső vagy más érdekeket képviselő hím fontosnak tart. Sőt..hogy ne maradjon kérdőjel, különböző fórumokon rákerestem, miféle vélemények születtek. Összeszedtem hát egy nagy csokorba mindazt, amit megtudtam. Remélem , hasznosnak találjátok. :)

7 kimerítő kérdésem volt, ugyanaz , ugyanúgy feltéve. Hölgyeim , szívesen!Az első és talán legtöbbünket foglalkoztató kérdés (amit valljuk be, titkon rég tudunk), az volt, mennyire fontos számukra a Nő külseje, mi az , ami először megfogja őket, ha elmegyünk mellettük az utcán? Az első, legkíméletlenebb válasz: Nagyon fontos, aki mást mond ,az hazudik! 10-ből 9 megkérdezett ezt válaszolta, az egy kivétel pedig később módosította a válaszát :D Érdekes, hogy amíg ők a külsőségekben látják a potenciát, ez alapján szűrnek le olyan következtetéseket, amikre jobb, ha nem is gondolunk (vizuális típusok nyilván), addig mi, Nők, akik valóban igaz társra vágyunk, az izompalik helyett a belső tulajdonságokra fektetjük a hangsúlyt, mint a hűség, megbízhatóság, apai ösztönök, céltudatosság. Nekik, akárhogyan harcolhatunk ,hogy a szép lelkünket lássák , ha szembejönnek velünk az utcán (na jó, mi egyaránt a külsejükkel együtt szeretjük őket, még ha nem az első helyen is áll). Szinte mind sóvárogva várjuk, hogy egy Férfi igazán legyen Férfi, aki kinyitja előttünk az ajtót, megvéd, ha valaki sérteget és a tenyerén hordoz a mindennapok szürkesége ellenére , éreztetve, Te vagy szívének a királynője, büszkén felvállalva azt.
Sok válasz így folytatódott: " A külső megfog , a belső megtart." "A nők abba szeretnek bele, amit hallanak, a férfiak ,amit látnak." Saját ízlés szerint osztályoznak, utána kezdenek érdeklődni a valós személyiség iránt. Sőt tudtátok, kutatások szerint 1 másodperc!!! alatt eldöntik tetszünk- e nekik, vagy sem? Aztán következik a részletezés. Ha valamit nagyon unszimpatikusnak találnak, rákoncentrálnak arra az egy pontra, onnantól veszett az ügy.
A szem és mosoly állt kivétel nélkül az első helyen, természetes az arc, a haj, utána pedig az alak (nem csupán a mell és popsi!?) ugyancsak kihagyhatatlan, végezetül az öltözködés is fontos szerepet kap, egyéni igényeknek megfelelően , az ápoltság mellett. A kisugárzás szintúgy előkelő helyre került. NEM várja el tőlünk egyikőjük sem, hogy fitnesz modellek legyünk és tényleg mindenkiben más fogja meg őket, nem lehet beskatulyázni, hogy az 50-60 kg között vagy ott vagy vagy 'arrivederci'.

Tovább léptünk a : Van e konkrét elvárásod, amiből nem engedsz? c. kérdésre. Az alapvető dolgokon , mint a hűség, szeretet, őszinteség, törődés, kompromisszumkészség, nyitottság, semmi különleges. Ne legyen alpári élete szerelme, és a meglévő gyermek, mint plusz csomag már régóta nem tartozik a kizáró okok közé (bár ez megérne egy misét, az illetékes egyedülálló párkereső anyukák bizonyára többet tudnának mesélni a témáról). Akadt, aki a fogsort kiemelten szemléli, amennyiben hiányos vagy látszólag extrán ápolatlan, nincs az a pénz, amivel közeledésre bírható lenne.

Kikértem a srácok véleményét, manapság mennyire fontos, hogy a Nőnek legyen munkája , önállóságra törekedjen vagy inkább ő szeretne gondoskodni róla, mint családfenntartó? Erre többnyire nem nagyon tudtak válaszolni, hisz napjainkban az anyagiak szerencsés esetben teszik csak lehetővé, hogy ne kelljen mindkét félnek dolgoznia, viszont nehezen viselik, amikor az asszony többet keres , előny, hogyha vannak ambíciói, de ha nem egy multit vezet, és akad lehetőségük otthon, főállásban a családi szerepeket ellátni, az sem jelent akadályt.


Ti mit gondoltok, könnyebb vagy nehezebb az utóbbi években párt találni? Én egybehangzó nehezebb választ kaptam (kivéve a férjemet haha :). Visszatérve a külsőségekre, itt is felvetül a probléma, miszerint az internetes társkeresőkön kép alapján rögtön továbbkattintunk, kizárva az esélyét, egy tartalmasabb beszélgetésnek, de élőben sincs sok esélyük szegény fiúknak. Vajon hány lány utasítja el élből a próbálkozókat, ha odamennek hozzá a buszon? Miért nem vesszük észre a mobilunkból felpillantva a lehetőséget, ritka esetben (ha lemerül a telefon), elzárkózva , elutasítóan kezeljük a közeledni akarókat? Miért utasítjuk el a lelkes jelentkezőket? Vagy attól félünk, csak azért szólítanak le, mert egy éjszakás kalandot keresnek komoly kapcsolat helyett? Megéri megnehezíteni a dolgukat akár a saját kárunkra is? A választ talán önmagunkban kellene keresni.
A modern anyákat, háziasszonyokat , lepipálják a még hagyományos értékeket képviselő, családösszetartásra alkalmas , házias Nők. A vélemények ugyan szerteágazóak, viszont az időskori apaság nem hoz senkit lázba, a karrierista feleség okán. Biztosan találkoztatok már a közösségi hálón a nokedliszaggatás létfontosságú szerepével, azt sokkal többre értékelik a rúzsod márkájánál. Egy finom vacsorával levehetjük őket a lábukról, a mondás is úgy tartja: " A férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út.".

Az ellentétek sem vonzzák egymást szerintük a hiedelemmel ellentétben. Kezdetekkor hozhat izgalmat, arra a megállapításra jutottak a lovagok, később csak felesleges feszültséget szül, ha az egyik fél bulizni akar a másik pedig inkább otthon filmezne. Na nem fél évente egyszer...


Az utolsó kérdésemben pedig már eljutottunk odáig, hogy sikerült randevúzni a kiválasztott gazellával. Ki fizessen az első randin? TERMÉSZETESEN A FÉRFI! Hát élnek még a bolygón rendes emberek, látjátok ? :) Jó pont, amikor felajánlod, hogy esetleg fizeted a részed, de egy úriember nem fogadja el. Nekik is jól esik, hogyha gavallérok lehetnek. Ezért kell olyan helyre menni először, ahol nem megterhelő egy vacsorát elfogyasztani, viszont itt ugyancsak hamar leszűri a partnerünk, ha már az anyagiak terén próbáljuk felmérni a terepet a legdrágább fogással, onnantól jóra ne számítsunk tőlük.

Valaki nagy bölcsen azt írta, elképzelünk egy ideált és beleszeretünk az ellentétébe. Nincsenek egyértelmű, kőbe vésett szabályok, van amikor csak eltalál Ámor nyila , akárhogy tiltakozol ellene. Recept sincs vagy szerelmi bájital. Amint eljutottál oda, hogy találkozol az esélyes NAGY Ő-vel, és szorosabbra fűződik a kapcsolat, akkor kezdődik az igazi kihívás, mint például a szeretetnyelvek összehangolása. Esélymegadás nélkül mindaddig csupán az álmainkban létezhet a nekünk szánt tökéletes.


Alexandra
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése