2016. április 5., kedd

Gyárts saját álmokat

A nyitott ablakon át beáramlott a friss tavaszi levegő. Hallgattam a madarak csicsergését és a parkban vígan játszadozó gyermekek kacagását. Azon tűnődtem, mi legyen a következő nagy célom, amit a jövőben el szeretnék érni? Az idei évre hatalmas kitűzött , konkrét , az egész életünket meghatározó események vették kezdetét , aminek bizonyos része ugyan egyenlőre nem publikus, mégis elkezdődött egy olyan folyamat, amelyet a környezetünk (ki örömmel és lelkesedéssel, ki kétkedve , negatív hozzáállással) talán már meg is tapasztalt. Felmerült bennem a kérdés, mihez kezdek akkor, ha (ahogyan eddig is ), ezek szintúgy elsöprő erővel robbannak be és új terveket kell gyártanom? Mert ugye a jóból sosem elég! :)


Aki olvasta a Kezdd el, mielőtt készen állsz vagy A csodákat Mi teremtjük című bejegyzéseket, tudja, hogy hiszek a vonzás törvényében és pozitívan (próbálom) látni az előttem álló nehezebb feladatokat is, amiket a sors okkal jelölt ki számomra. Beszéltem szintén arról,hogy a legjobb pillanat ,amikor közelebb kerülhetsz az álmodhoz a MOST! De mi történik akkor, ha nem tudod, mire vágyj? Ha nincsen motiváló erő? Borúsan látod az életet vagy csupán olyan periódushoz értél, ahol lebegsz a felszínen mit sem törődve azzal, merre tartasz?

Ismerem az érzést és jómagam is voltam hasonló helyzetben többször, ezért bátran kijelenthetem, gyakran sokkal nagyobb küzdelem megtalálni a megfelelő célt, mint megvalósítani. Ezt okozhatja magánéleti válság, családi illetve párkapcsolati gondok, munkahelyi stressz, sőt bármi más, és van olyan is, amikor nincs különösebb magyarázat vagy ok, egyszerűen kétségbeesel , mert vagy nem vágysz semmire , tanácstalan vagy, mi tenne boldoggá vagy éppen annyi célod van, hogy futkosol jobbra-balra mindenbe belekapva és a központi álmot ezáltal nem éred el.

Biztosan találkoztatok azzal a közmondással, hogy : " Az idő mindent megold." . Ezzel ugyan vitatkoznék, hisz Te vagy az egyetlen , aki változtathatsz a hozzáállásodon és az életeden, ilyen fordulópontoknál jót tehet a várakozás. Erőltetni kár, egy kitalált vágy vagy trendi cél, melyet sokan követnek nem feltétlen fog megnyugvást hozni és azt az érzést, ami felbecsülhetetlen: igen, a helyemen vagyok! Itt is elsodródhatsz, ha folyton azt hajtogatod, még nem találtad ki a helyes irányt és csak vársz és vársz, miközben eltelik az életed célok nélkül. Megfigyeltétek már ,hányan csinálják ezeket a környezetetekben? Divat most például a meggondolatlan, elhamarkodott eljegyzés és esküvő, gyermeket vállalni egy pár hónapos kapcsolat után, kevés élettapasztalattal az érettségi elvégeztével és természetesen értékes is csak a méregdrága kellékek mellett lehetsz? Vagy ismerősökkel beszélgetve a célokhoz érve akadnak, akik évtizedek óta várakozó állásponton vannak,mert várják a tökéletes társat, munkahelyet, évszakot, anyagi körülményeket...? Ismét a végletekben ragadnak, amikor túl hamar vagy túl későn realizálják az elkövetett hibákat. Nem állítom, hogy Ők nem érzik magukat ettől boldognak, sőt tényleg van,akinek ez az útja és akkor ott volt a megfelelő alkalom a megvalósításra. Arra próbállak rávezetni, hogy a saját utadat próbáld meg járni, kizárni a környezeted a döntésből, hiszen Te érzed, minek mikor jött el az ideje, a folytonos halogatás és kifogás keresés sokat árthat. Ne hidd el , amikor azt mondják, túl fiatal vagy öreg vagy bizonyos dolgokhoz, de mások nyomása alatt sem vagy köteles az általuk elvárt úton haladni.

Mi lenne, ha... ? Mi lenne, ha ez lenne az utolsó hónapod a Földön? Mi lenne, ha nem másoknak megfelelve élnéd az életed? Mi lennél ,ha csak Te dönthetnéd el a sorsod alakulását? Mi lenne, ha olyan munkát végeznél, amit szívből szeretsz csinálni? Most azt mondod, bárcsak így lenne? Bárcsak, mától elkezdenél így élni? Bárcsak...? Mit mondanál, ha kívülről szemlélnéd magad? Mit csinálnál másképp, ha nem lennének korlátaid? Mi lenne az , amit az utolsó hónapodban is ugyanúgy megtennél, ahogyan most?


Ha válaszolsz ezekre a kérdésekre, tudni fogod, jó irányba tartasz-e. Nem kell feltétlenül konkrét választ adni,hogy könyveket írnál , esetleg körbeutaznád a Földet. A kérdésekre adott reakciód és hangulatod elárulja majd, amikor sóvárogva merengsz el, hogy bárcsak ne lenne muszáj ezen a munkahelyen dolgoznod, ezekkel az emberekkel, itt élni.. NEM MUSZÁJ! Hagyj időt, de legyen CÉL! A többi embernek nem az a dolga,hogy TÉGED boldoggá tegyen! Ezt magadnak kell elérned.Amikor azzal az érzéssel kelsz fel, hogy örömmel nyitod ki a szemed és kezdesz neki egy új napnak.. NA AZ LESZ A TE UTAD és akkor már elkészítetted a saját álomgyárad!

Segítségedre szolgálhat az ún. ÁLOMTÁBLA készítése, amikor már körvonalazódtak a tervek. Jómagam is gyakorlott készítője vagyok. Nem véletlenül hangoztatják a vizualitás szerepét. Konkretizálni sem kötelező természetesen , időpontot ellenben fontos kijelölni (pl. 2016 - ban, vagy 2 éven belül..), de ne legyél szigorú magadhoz, hogyha kicsúszol az időből . Nyaralásra vágyók keressenek egy szép tengerparti képet, ez segít a minden napos szem előtt tartásban, címszavakkal erősítve a fotókat, legcélszerűbb nagy méretű (min. A3) világos színű lapra illeszteni a kellékeket. A legfontosabb tennivalót szúrd be középre, a kategóriákat rendezd jól látható csoportokba, ha szükségességét érzed karikázd be, de ne különüljenek el teljesen, hiszen egy kerek egészet alkotnak majd a jövőben. Az elkészült egyéni táblád ragaszd a lakásod/szobád azon pontjára, ahol többször is láthatod a nap folyamán, kiemelt szerepet tölt be. Ne félj,hogy kinevetnek, akik esetleg meglátják és hitetlenül gúnyolódnak rajtad. Amint valóra váltottad a vágyaid, TE mosolyogsz a legjobban.


Sikerekben , kitartásban és boldogságban gazdag jövőt kívánok minden kedves olvasómnak!

Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése