2016. április 19., kedd

Hogyan szervezz esküvőt? #JÓ TANÁCSOK

A képek szerzői jogi védelem alatt állnak! Felhasználásuk engedélyköteles!
Készítette: GK Foto

Végigkövethettük az előző bejegyzések során, mi mindenre kell odafigyelni,hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki életünk meghatározó eseményéből. Búcsúzóul azokat a dolgokat osztom meg veletek, amik lényegesen könnyebbé tehetik a készülődést és a nagy napot egyaránt. Személy szerint örültem volna, ha valaki előre felhívja a figyelmem ezekre a pontokra, bár tökéletes esküvőnk volt, felesleges stresszeléstől kímélhettem volna meg magam.

 1. A LEGFONTOSABB! Ha valami nem úgy sikerül vagy nem érkezik meg időben, ne azon a napon akarj vele foglalkozni. Bármelyik szolgáltató követhet el hibákat, kár a mérgelődésért.
Például mi a vacsoránál döbbentünk rá,hogy a menyasszonyi tortánk nem érkezett meg... (zárójelben a cukrászattal volt a legtöbb problémánk). Rémültem néztünk össze ifjú férjemmel, majd felhívtuk a kiszállítót, aki állítása szerint órák óta egy helyben áll ,mert nem tudja, merre kell menni. Gondolhatjátok, hogy elborult az agyam... végül kisebb sérülésekkel , de isteni finoman megérkezett a kettő darab torta, kissé más kinézettel ,mint amire mi számítottunk és befizettünk :D Az íze kárpótolt és a felesleges feszültséggel sem akartunk küzdeni, ezért annyiban hagytuk a dolgot.

2. A CIPŐ. Ugyan felhívják rá a figyelmed többször, mennyire fontos a kényelmes váltócipő, nekem kifejezetten majdnemhogy parancsolták a ruhaszalonban a magassarkút a kecses hatás érdekében. Az idő felénél le fog szakadni a lábad és imádkozol a túlélésért.. ez mulatós lagzinál mezítláb ugyancsak elkerülhető lenne, de így végképp a kaszás mihamarabbi eljöveteléért imádkoztam a menyasszonytánc alatt (ahol már a ruhám is szorított, vágott). Ha magasat cserélsz lapos váltócipőre a meghívottak 90%-a letapossa a ruhád alját, sőt el is szakadhat... ezért jól gondold át, miben tervezed végigküzdeni a napod.

3. NE PÁNIKOLJ! Képzeljétek, nekem egy 5 perces pihenő közben, amikor próbáltam hátradőlni az amúgy is gyenge gombjaim megadták magukat. 3 darab ritmusos koppanással hullottak a padlóra, szabadon eresztve a közel 10 kg-os uszályom. Ott ültem és az agyam is kihagyott arra az időre, mert arra nem emlékszem,hogy került mellém a vőfélyem, ki előre megnyugtatott, mindig hord magánál tűt és cérnát... A probléma megoldva, de a vér kifutott az arcomból. A vendégek ezt a mai napig nem tudják, tehát kár volt a kézremegésért.

4. MAGADRA HALLGASS! A női megérzéseket nem véletlenül emlegetik sűrűn. Ne fogadd meg a tanácsokat, ha nem szeretnéd. Természetes,hogy mindenki a saját igényeinek megfelelően akarja irányítani a TE életed felejthetetlen napját , hallgasd végig, bólogass és csináld ,ahogy jónak látod. Ugye nem arra akarsz visszaemlékezni és rágódni hónapokig-évekig,bár úgy csináltad volna,ahogy megálmodtad?

5. LEGYEN SEGÍTŐD! Legalább kettő arra az esetre,ha az egyikőjük felismerhetetlenségig leissza magát :D , de minél több,annál jobb. Fotózáskor, bevonuláskor, pisiléskor,sminkigazításkor rájuk számíthatsz.

6. ÍRJ KÍVÁNSÁGLISTÁT! Manapság rengeteg féle -fajta nászajándék ötletről hallani. Többnyire azonban a párok jóval a házasság előtt összebútoroznak, emiatt nincsen szükség háztartási eszközökre, felesleges kacatokra. A legnépszerűbb természetesen a pénzt rejtő boríték, ezt mindenki arra költheti, amire csak szeretné. Amennyiben a tárgyi ajándékok mellett döntötök, érdemes internetes elérhetőséget készíteni, ahol pénztárcához passzolóan bárki választhat, mennyit és mit szán nektek, sőt a drágább ajándékokat többen is összedobhatják,majd kipipálják, hogy ne duplázódjon. A kaparós sorsjegy kérése szintén nagy divat a házasulandók körében. A legtisztább , ha a meghívóra vagy annak kiosztásakor egyértelműen tisztázzátok a kéréseteket.

7. MENETREND! Bosszantó tud lenni a rendezetlenség. Sem te, sem pedig a meghívottak nem fogják tudni, mikor mit csinálhatnak, hátha jön nyitótánc, vacsora stb. Minimum egy feltüntetett helyen rakjátok ki a pontos tervet, így biztosan ott sorakoznak az emlékezetes programoknál.

8. HAGYJ IDŐT! A menetrendhez kapcsolódóan a készülődéstől számítva számolj a normális intervallumra legalább negyed,akár fél órát. Biztos lehetsz benne,hogy lesznek csúszások, de így elkerülöd a kapkodást és a kellemetlenségeket. A fodrász, sminkes, fotós ugyanúgy emberből van, ne emiatt idegeskedj. Murphy törvénye, szinte biztosan hátráltat valami (baleset, útzár, defekt, lemerült aksi..).

9. MERJ KÉRNI! Hidd el, a legundokabb rokon is szívesen fog segíteni, ha szükséged van rá, hiszen ez végre a Ti napotok! Nyugodtan kérd ki a véleményüket bizonyos dolgokról ,amikben több tapasztalattal rendelkeznek.

10. LAZULJ EL! Tényleg nem győzöm eléggé hangsúlyozni, mennyire nem éri meg kis hibákon mérgelődni. Koncentrálj a férjedre, a lényege a lakodalmaknak az örömötök ünneplése. Senki nem fog emlékezni rá,hogy milyen színű tortátok volt, hányan itták le magukat a sárga földig a hátsó kertben kidőlve. Megfelelni lehetetlen mindenkinek.

A MI esküvői videónkat a képre kattintva megnézheted:
Remélem minden apró részlet úgy alakul, ahogyan megálmodtátok! Sok boldogságot kívánok és jó szervezést!

Előzmények:
#1 A LISTA
#2 SZOLGÁLTATÓK
#3 A RUHA
#4 DEKORÁCIÓ

Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése