2016. április 11., hétfő

Otthonkeresés VÉGE

Egészen régen meséltem Nektek arról, hol tartunk éppen az otthon teremtésben. Ennek több nyomós oka is van, ezért sem szerettem volna elkapkodni a publikálását. Ha emlékeztek, megosztottam veletek,hogy megkötöttük az adásvételi szerződést május 18-ai határidővel. Ez jelenleg június 18-ra csúszott, mivel a hitelkérelmet több,mint egy hónap csúszással tudtunk leadni a banknál, önhibánkon kívül. Aki jártas a lakás eladásban, az tudja,hogy a hitelkérelemhez szükséges értékbecslést csináltatni. Ezt a mamika 1,5 héttel a szerződéskötés után volt hajlandó bevállalni (mindössze annyi dolga volt,hogy a szakembert beengedje, hiszen a mi költségünk). A legnagyobb gikszer viszont padlóra küldött teljesen , ugyanis nem tudták felbecsülni a házat, mint kiderült, NINCSEN HASZNÁLATBAVÉTELI ENGEDÉLY az ingatlanra.. Márpedig így a mostani lakók is illegálisan élnek benne! Az engedélyt immáron nem is tudják megadni, ugyanis 10 évvel régebben épült, tehát mindenek előtt új alaprajzot kell készíttetni illetve a fennmaradási engedéllyel együtt "lakhatóvá" tenni az épületet. Már maga a nagymamával való kommunikáció egy örökkévalóságnak tűnt. Megértetni vele,hogy enélkül nemhogy megvenni nem tudjuk a házát, de szívem szerint kártérítést is a nyakába varrtam volna, ugyanis ezt elképesztőnek tartom,hogy valaki ( a nemtörődömsége és a "mindenkihülyeakiilyetkér" mentalitása okán) így el akarja adni a házát! Ráadásul, hogyha a hivatalos szervek tudomására jut, mi ennek tudatában mégis megvettük, olyan milliós bírságot kaptunk volna, hogy az egész életünket tönkre vághatja. Bár első házvételünk lévén mi szintén nem néztünk utána szerződéskötés előtt a dolognak, meg sem fordult a fejünkben, hogy ekkora szarvashibával szembesülünk.

Az eladó próbálta megmagyarázni,hogy márpedig az állambácsi az ostoba, kötötte az ebet a karóhoz, mi pedig több ügyvéddel konzultálva úgy döntöttünk, ha nem hajlandó megcsináltatni a szükséges papírokat, elállunk a szerződéstől. Ennek és feltételezhetően a józan észnek a hatására készül (tudomásunk szerint) minden papír, addig egy ideiglenes határozat alapján az értékbecslő jóváhagyta a vételt, a hitelkérelmet pedig hosszas kínlódás után leadhattuk. Reméljük pozitív bírálatot kap, zökkenőktől mentesen.


Azóta úgy tűnik minden szerencsésen alakul. Aki követ facebookon, értesülhetett róla, hogy a kismama szomszédunk elköltözött, ezáltal megszűnt az éjjeli ajtócsapkodás, a non-stop bulimaraton és a kéretlen idegenek a lépcsőházban. Immár 3. hete a csend uralja a mindennapokat.. ja! mégsem,mert azóta ketten is felújítanak, biztos ami tuti :D Úgyhogy a rejtett kérdésre válaszolva, már nagyon mennék.. nagyon húz a szívem , alig várom,hogy kiülhessünk a nyári estéken a kis kertecskénkbe. Közben tervezgetünk, vásárolunk/vásárolnánk, még néhány fontos méret hiányzik , pl. a gáztűzhely, mosógép stb. De kiszemeltjeink vannak, méretvétel után meg is tudjuk vásárolni ezeket.

Szombaton a KIKA 13%-os akciójának keretein belül 2 csodaszép kristálycsillárt beszereztünk a nappaliba és hálószobába, ezeket elnézve kezdem sokkal valóságosabbnak érezni lassan ,hogy IGEN, KÖLTÖZÜNK A SAJÁT HÁZUNKBA! Ahol nem lesz megterhelő 2 doboznak helyet találni, ugyanis ebben a lyukban lassan tényleg lehetetlen lépkedni. Pozitívan állok hozzá, ennyi szenvedés után simán kell alakuljon a folytatás, kizárt,hogy mégis közbejöjjön valami, legkésőbb júliusban végleg kézhez kapjuk a kulcsokat, ha mégsem, legalább vannak gyönyörű lámpáink...

Az előzmények:
Otthonkeresés #1
Otthonkeresés #2


Alexandra

1 megjegyzés:

  1. Itt még találhatsz ötleteket :) De gratulálok! http://lakberinfo.hu/

    VálaszTörlés