2016. május 23., hétfő

DIY nyári dekorációk

A jövőheti költözésünk miatt (mert bizony, már visszaszámolunk) az idei tipikus nyári, nagyobb volumenű dekorációt gyors, olcsó , egyszerű és hangulatos kiegészítőkkel váltottam fel, amiket a szállításkor könnyen magammal vihetek, illetve függetlenek a lakás stílusától.

Biztosan Ti is találkoztatok már a globális divattal , ami tavaly kezdett el nagyobb teret hódítani. A boltokban, fedővel együtt akár több ezer forintot elkérnek egy olyan kellékért, amit könnyedén elkészíthetsz magadnak, ráadásul személyre szabhatod a saját stílusodhoz passzolóan. Ez nem más ,mint a "befőttes üveg pohárka" (nevezi mindenki,ahogy..) , ebbe rendszerint limonádét töltenek (szándékosan megborítottam most ezt a hagyományt) és szuper művészi fotókat lőnek vele/róla. Az általam elképzelt pohárkához minden , amire szükséged lesz:

 • befőttes üveg
 • madzag
 • szívószál
 • egy speciális festék, ami nem kopik le /az enyém egy kék színű ún. puffadó festék/
 • rajzlap (hogy ne kenj össze semmit)
A befőttes üveget alaposan mosd ki, hiszen inni szeretnél majd belőle. Ezt követően fogd a választott festékedet, nyomj ki a lapra néhány próba pöttyöt és kezdődhet a móka. Nálam a kék a tengerpartot és vizet idézi, emiatt esett rá a választásom. Maximum 5 perc alatt készen voltam. Tetszés szerint mintázd, például a neveddel teheted szuper egyedivé. Ne ess kétségbe, hogyha elrontottad , a szívószál a díszleten kívül nagyszerűen alkalmas az elhibázott pontok gyors eltávolítására. A száradása 3-12 óra, mely leteltével hajszárítóval át kell menni újra a felületen óvatosan, ez adja ki a végleges "puffadását". Hogyha megtartottad a befőttes üveg tetejét, nyugodtan dekoráld , majd keress egy erős férfiembert , aki vág egy szép lyukat a szívószál helyére. Nélküle is tökéletesen megállja a helyét, a szájára kötöttem egy szép masnit madzaggal, megtöltöttem tejjel és elszürcsöltem , kellemesen fáradtan, munkám végeztével.


A másik kedvencemhez még annyi idő sem kellett, mint az előző ötlethez. Vegyél magadhoz:

 • kanalat
 • üvegvázát
 • homokot vagy dekor homokot
 • tetszés szerinti kellékeket, amit majd a vázába teszel
  (lehet akár fénykép, kavics..)
A homokot töltsd bele a tálkádba, ügyelj rá,hogy ne legyen túl egyenletes a felülete, mert attól művi hatást fogsz elérni, inkább a tengerparti feeling-et célozd meg. Ezután helyezd el kedved szerint a díszítő elemeket és készen vagy. Az első tervem egy fényképes változat lett volna, viszont ez az utolsó pillanatban meghiúsult. Kevesebb homokkal vagy kaviccsal bélelve az alját , majd vízzel megtöltve és úszógyertyákkal gazdagítva , szirmokkal díszítve ugyancsak szép látványt nyújthat a szobában.


Bízzunk benne, hogy lassan az időjárás átáll a nyári hőmérsékletre és kint-bent élvezhetjük az évszak hangulatát. Hogyha kipróbáltátok az ötleteket, küldjetek nekem róla fotót, nagyon kíváncsi vagyok!


Legyen csodaszép napotok!

Puszi


Alexandra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése