2016. május 26., csütörtök

KÉZ ÉS KÖRÖMÁPOLÁS kisokos

Az alapvető ápoltságunkhoz hozzátartozik a kezünk állapota, sőt, tudtátok, hogy a Férfiak ezt nézik meg az elsők között? Nem véletlen, hogy lassan nincsen emberpalánta a bolygón, aki ne ismerné a manikűrös fogalmát és ne járt volna nála életében legalább egyszer. Azonban azzal is tisztában vagyok, sokan a régi rossz tapasztalatok miatt félnek újra szakemberhez fordulni. Szakmabeliként az első számú szempontom a vendéggel való találkozáskor a BIZALOM elnyerése. Látnia kell, hogy nem a piacon vettem a bizonyítványom, biztosítom, hogy nem teszek kárt benne szándékosan :'D és hasznos tanácsokkal látom el, amikor kérdése merül fel az adott témával kapcsolatban. Mivel sajnos a költözés miatt az eddigi vendégkörömnek szintén új körömkozmetikust kell keresni, ezzel a bejegyzéssel próbálok segíteni a jó szakember kiválasztásában.

Mi az a legelső , alapvető tényező, ami nélkül az asztalhoz sem szabad leülni? A PAPÍR! Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy vizsga nélkül (nem a 3 napos tanfolyamokra gondolok) senki sem fog tudni tökéletesen tájékoztatni és megszépíteni. Lehet bármilyen jó kézügyességű az ember, ha a körömgombát sem ismeri fel, ezért az összes soron következő lánynak továbbadja.. Vagy esetleg egy cukorbeteg vendégnél mit szabad és mit nem? A végtelenségig sorolhatnám, hiszen hónapokon keresztül tanultam az anatómiát és orvosi ismereteket, ami nem volt könnyű, de a szakma szerelmeseként , aki ezzel szeretne foglalkozni, az beáldozza az idejét-pénzét-energiáját az OKJ-ra. Ez egy hobbiszakma, nem otthon elvégezhető youtube-s móka.

A következő , amit fontos megemlítenem , az a REFERENCIA. Ne finomkodjunk, a fiatalok többsége az interneten fog keresgélni és lehetünk bármilyen idősek, lépést szükséges tartanunk a fejlődő technikával, ha a vendégkörünket bővítenénk. A képek és vélemények alapján sokkal könnyebb a döntés:
  • Ráfolyt-e a bőrre az anyag? (Nem csupán egy helyen, az megeshet..)
  • Egyenletes-e a köröm felülete?
  • Szabályos formájú-e a köröm, amit épített vagy megreszelt?
  • A bőr sérült-e a köröm környékén, illetve a felesleges bőr el lett-e távolítva a köröm felületről?
  • Photoshoppolva van-e? Sajnos gyakran előfordul..
Fotó alapján ránézésre meg lehet állapítani, kezdő/profi, lelkiismeretes avagy sem , akinek készülünk odaadni az egyik legféltettebb testrészünket.

TÉVHITEK:
  • "A körmöt pihentetni kell." -NEM! A köröm az egy elhalt szaru. Nem levegőzik, nem fárad el. Ha baj van, azt a rossz kezelés okozta , maximum vitaminhiány, de az anyag eltávolításával a probléma nem oldódik meg pár napon belül.
  • "Az a normális, ha fáj/vérzik!" - A VÉRZÉS ÉS FÁJDALOM SOHA NEM NORMÁLIS, EGYIK MUNKAFOLYAMAT ALATT SEM! A mesterember, sérülés nélkül fogja megreszelni a körmöd és nem vagdossa szét a bőrödet sem. Nem sebészek vagyunk, hanem a szépségipar dolgozói, miért kellene ,hogy fájjon? Itt nem él: a "szépségért meg kell szenvedni" közmondás. Akadhatnak kellemetlen részek, de ez nem egy bölcsességfogműtét!
  • "A műkörömtől/gél lakktól elvékonyodik a körömlemez." - Mint említettem,ez maximum a nem megfelelő szakembertől/helytelen kezeléstől lehetséges.

Átéltem már katasztrofális élményeket én is, tudom, milyen az ,amikor bepisilsz a fájdalomtól vagy olyan körmöket kapsz, amiket inkább levágnál, mintsem még fizess érte. Tanulópénz. Sokan mesélték nekem a rossz tapasztalataikat és sokkal jobban megbecsülnek azok a Nők, akik átmentek ilyesmin. Az otthoni magunkon való körmözgetést sem szívlelem. A körömlakkozáson kívül, mindenhez kell alapismeret és szakértelem. Lehet,hogy szépnek látod, de nem tudod, mit miért kell használni, fél év múlva lerohadhat a kezed, hiába gyönyörű macifejet kreáltál magadnak. Olcsóbb havonta kifizetni a műkörmösöd tarifáját , emellett gyorsabb , mint megvenni az UV lámpától kezdve az előkészítőkön át mindenfélét, akár évekig orvoshoz járni és takargatni az ujjaid.

Ma már hatalmasra bővült a paletta választék terén. Aki műkörmöt szeretne az extrább vonalon és aki a természetesség híve egyazon szakember által elkészíttetheti az elképzeléseit. Remélem, hasznos útmutatót adtam és sikerül kiválasztanod a számodra legszimpatikusabb körmöst, akivel közös szimpátiát és bizalmi kapcsolatot tudsz hosszú távon kialakítani. Bármilyen kérdéssel forduljatok hozzám bátran, igyekszem kimerítő részletességgel segíteni, hogy megszeresd a szépítkezés ezen területét is :)


Meseszép körmökben gazdag napot kívánok!

Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése