2016. május 4., szerda

Vonzz be még több pénzt

Megsaccolom, ez lesz az egyik legtöbb kattintást elérő bejegyzésem,az eddigiek közül, úgyhogy igyekszem a címnek eleget téve segítségetekre szolgálni. :) Belevágva a közepébe és kicsit erősen fogalmazva, szerintem mindenki azt kapja, amit érdemel. Bizony, akár tetszik, akár nem. Itt most nem azokra céloztam, akik önhibájukon kívül átmenetileg rossz helyzetbe kerültek vagy fiatalságuk miatt a szüleikre vannak utalva ,ezáltal olyan körülmények veszik körül, amik nem méltók hozzájuk. Felnőtt korunk közeledtével és elérésével viszont igenis Mi magunk vagyunk felelősek életünk alakulásáért, függetlenül családi hátterünktől és a berögződött negatív szokásoktól.


Amikor az ember igazán akar valamit és küzd érte, azt elérheti. Nem mondom, hogy könnyű, azt sem ,hogy azonnal működik. Nem fogom azt írni,hogyha erősen akarod és sokat gondolsz rá, bevonzod a sok sok bankjegyet. Ellenben, ha hiszel benne , de nem tudod, hogyan láss hozzá, a sors az utadba ejti a lehetőséget az előteremtéséhez. Elmesélem a saját példánkat, érzékeltetve a valóságalapját állításaimnak: múlt év őszén, nagyjából szeptember környékén  a férjemmel a külföldre költözést fontolgattuk, mivel nem láttunk kiutat, kilátástalan volt az Ő pozíciója is a tűzoltóságnál (fizetésemelése egyenlő a viccel lassan 10 éve , várhatóan plusz 10 évig minimum stagnál) és én sem találtam számomra elfogadható munkát, amit szívvel-lélekkel, anyagilag megérte volna csinálni. Így hát tulajdonképpen nem tudtuk , merre induljunk, egyetlen fix tény volt: LÉPNI KELL! Több Angliában és Németországban élő barátunkkal felvettük a kapcsolatot, számoltunk, agyaltunk, de egyikőnk sem szerette volna itt hagyni a családot, a barátokat , az országot.. egyáltalán, az életünket. Így hosszas mérlegelés után, 2 és fél éve az albérletben tengődve úgy döntöttünk, maradunk. Lesz , ami lesz, kitartunk. Abban szintén egyet értettünk, hogy házat KELL venni. Muszáj elindulni, kitörni az állóvízből, mert ez így nincsen rendjén. Hogy miből törlesztünk hitelt vagy miből élünk, hogyan tovább , nem tudtuk. Besétáltunk a róka emblémájú irodába, befizettük az első havi megtakarítást, és házakat kerestünk. A cégnél, ahol szerződést kötöttünk, felajánlottak nekem egy állást. Hosszas mérlegelés után nemet mondtam, több okból kifolyólag , viszont a FÉRJEM ELFOGADTA! Novemberben már tárgyalásokra járt és januárban megkapta az első havi fizetését. Ekkor már éreztük, hogy ez az , amire vártunk. Közben megtaláltuk a házat, amibe május végén beköltözünk (előzmények ITT és ITT és ITT). A fizetése háromszorosára emelkedett. Ugyan én a költözés miatt most felhagytam a munkakereséssel és a jövőbeli terveim másfelé szólítanak, mint a szakmámon belüli karrierépítés, a keresetem nélkül is 3 embernek elegendő pénzhez jutunk havonta. Bár jelzem, kényelmesnek így sem mondanám a helyzetet, hiszen házvételnél rengeteg plusz kiadás van, örülünk, ha 0 a végösszeg, mégis a pár hónappal ezelőtti viszonyokhoz mérten klasszisokkal magasabb lépcsőfokon állunk.

Alapvetően spórolós  na jó, enyhe kifejezés ez :D  vagyok, így elképzelni nem tudom, mikor érhetünk el arra a pontra, amikor tényleg úgy vásárolunk, hogy nem törődünk az árcédulákkal. A közelmúltban egy bölcs férfi azt írta a hozzászólásában: "Vedd meg, amire szükséged van és engedd el a félelmeid. Mindened meglesz, amire csak vágysz." Megragadva a lényegét, alkalmazom az elvet és igazat mondott! Új laptopot kellett vennünk, hatalmas kiadás volt költözés előtt és váratlanul ölünkbe hullott majdhogynem a pontos összeg ,amit erre áldoztunk. Hihetetlen érzés volt! Persze, azt azért nem próbálnám ki,hogy a lakásbiztosításra-bútorokra szánt összeget elnyaraljam mondjuk, de ha nem verem fogamhoz a garast és nem sírok az elköltött pénz után, gyorsabban visszatalál. Mert annyira szeretjük egymááást. Ahogyan a példánk is mutatja, meghozott áldozatok és kemény munka nélkül nem hull senki ölébe havonta akkora összeg, amivel megválthatja a világot, vagy legalábbis az álmait.
Apró trükköket azért bevetek a biztonság kedvéért, ami meglepően jól működik, viszont én (feltételezem, sokakhoz hasonlóan) humbuknak gondoltam. Egy befőttes üvegbe , /de lehet bármilyen átlátszó üveg/ öntöttem az évek óta gyűjtögetett "felesleges" aprópénzeket. Arra a helyre tettem, ahol naponta több alkalommal láthatom. Gyertya folyton van mellette és amikor tudom, fontos tárgyaláson vesz részt a párom, meggyújtom. Az esetek felénél azonnal nem történik szerződéskötés, ellenben egy érdekes eset volt, amin mindkettőnk ledöbbent.. A gyertya lángja 2x újragyújtás után kialudt. Mint utólag elmesélte, a szerződéskötés menete pontosan az idő tájt fordult jóra-rosszabbra-jóra-rosszra. A történet óta csak olyan mécsest választok, ami biztosan nem csinál ilyesmit. Boszorkányság vagy bűbáj? Vonzás törvénye? Passz. Már a félretett aprópénzekből elmehetnénk egy tartalmas kirándulásra, ezért bőven megérte!

Próbáljátok ki és meséljétek el nekem a tapasztalataitokat!


Azt, hogy merre sodor az élet, milyen lehetőségeket rejt a jövőm és melyik országban élem le életem meghatározó éveit bármelyik napon változhat. Egy valami biztos: amire vágyom, az az enyém lesz , mert megérdemlem és hiszek benne, hogy minden jó, amit kis lényemmel okozhatok másoknak, hozzám is visszatalál. Ezzel a hozzáállással Te ugyanúgy elérhetsz a céljaidhoz,ha netalántán keményebb időszakhoz keverednél, a remény életben tartásával oda juthatsz, ahová mindig vágytál.

Hasznos tippeket és tapasztalatainkat osszuk meg egymással : Pont . Mi , Nők (kattints a linkre) közösségünkben. Alkossunk egy pozitív csapatot!


Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése