2016. június 28., kedd

ANGYALOK KÖZÖTTÉszre sem vesszük , napjában hányszor függ egy hajszálon az életünk. Jövünk-megyünk , tesszük a dolgunk, miközben a sors, az angyalok (vagy ki miben hisz) megóvnak a ránk leselkedő veszélyektől. Bosszankodunk a lekésett buszok miatt, a folytonos piros lámpa mögötti sorban állás sem tetszik, a szomszéd meg már megint a legrosszabbkor akarja elmesélni élete kacifántos történetét.. Neked is ismerősek ezek a gondolatok? Miért nem vesszük észre a mögöttes tartalmat? Miért gondoljuk,hogy ennek nem pont így kellett történnie és ellenünk irányulnak azok, amik esetleg olykor a megmentésünkre szolgálnak?

Esküvőről tartottunk hazafelé egy vasárnapi délelőttön, amikor félúton egy bátor előző majdnem letarolt minket az útról. Úgy voltam vele , fordult már ilyen elő a történelem során..megismétlődni úgysem fog. Fél óra elteltével viszont sokkal meredekebb helyzetbe kerültünk, amikor egy szintén figyelmetlen és ostoba ember záróvonalnál, kanyarban elkezdte előzni az autókat , velünk szemben. Mellettünk hatalmas szakadék , 1 másodpercen múlott, éppen annyira le tudtunk húzódni, hogy ne váljunk eggyé a földdel, amiért a mi sávunkat 160-as sebességgel teljesen elfoglalta. Szerintem a férjemnek éppen úgy remegtek a végtagjai, ahogyan nekem, főként,hogy 4 évvel ezelőtt előzés következtében 2 barátommal együtt fejjel lefelé landoltam az árokban az emberek figyelmetlensége okán. Ahogyan általában, igyekeztem  a lehiggadásom után kielemezni a helyzetet, megkeresni a miérteket. Valamiért megmentettek minket, de csak a véletlen miatt adódhatott a helyzet? Az autóbalesetünk után hihetetlenül örültem a fránya kis életemnek. Halál közeli állapotban gyakori a sokkal nagyobb az élni akarás bennünk, megsuhintott az elmúlás szele, érettségi előtt állva a legjobbkor jött. De most? Mi lehet a tanulság? Mire kellene jobban figyelnünk? Élvezzük a pillanatot? Örüljünk egymásnak? Éljünk a mának? Mire akartak figyelmeztetni?

Tévedés , ha azt hisszük a "gondviselőink" csupán akkor ügyelnek ránk, amikor bajt hoznak a fejünkre. Elég egy jól időzített bölcsesség a masszázs közben, egy baráti jótanács , ami beleég az emlékezetedbe és előveheted a nehéz napok után. Az angyal lehetsz Te is és lehetek akár én is, ezzel a bejegyzésemmel , felnyitva a szemed a világ apró szépségeire és örömforrásaira. Figyelj a jelekre! :)A FACEBOOK oldalamon IDE kattintva most AJÁNDÉKCSOMAGÉRT pályázhatsz!
Részletek a link alatt.


Alexandra2 megjegyzés:

 1. Angyalok, meg más ilyen lények nem léteznek. Az emberek találták ki őket, mint az összes mitikus lényt is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elfogadom a véleményed és köszönöm, hogy megosztottad velem. Ennek ellenére én szeretném hinni,hogy léteznek :)

   További szép napot kívánok!

   Alexandra

   Törlés