2016. június 20., hétfő

Insta(nt) Divat

A hetekig tartó internet hiánya meglepő fordulatokat hozott az életembe. A mobilnetem 3 naponta összeszedte magát, de igen csekély lehetőségem volt követni az ismerősök életének mozzanatait, inspiráló bejegyzéseket olvasgatni, ugyanakkor a kelletlen tartalmaktól és önjelölt hercegnők megosztásaitól megkímélhettem magam. (Bár visszatekintve talán időm sem lett volna rá.) Rég nem látott ismerősökkel futottam össze a szupermarketben, postán, önkormányzaton és újfent rá kellett döbbennem, az, amit az interneten mutatnak ,gyakran távol áll a valóságtól. Hajlamosak vagyunk külső alapján ítélkezni, ami nem valami pozitív dolog. Viszont azt is gondolom , a közösségi háló az a hely, ahol megválogathatjuk, sőt feladatunk, hogy ne hamis képet közvetítsünk. Hogyha ezt figyelmen kívül hagyjuk, előfordulhat, életünk teljes feltárásán sokan fognak csámcsogni és azt se felejtsük el, nem minden úgy van, ahogy a virtuális tér mutatja.

Visszatérve az "életbe" régóta először rácsodálkoztam a történésekre. A napi 3 ugyanolyan szelfi és a lakás összes pontjának lefotózása után én még mindig találok olyat, ami számomra érthetetlen. Na persze, nekik biztosan jó, csak felfogni nem tudom, miért ?! (Nekem feltétlen, mert jókat mosolygok és feldobja a hétköznapokat). Konkrétan megfogalmazva , részletesebben jellemezve pontokba szedtem , mikre gondolok:




  • Napszemüvegben a lakásban - Egy kérdésem van: MIÉRT? Besüt a nap talán? Vagy kevés a smink és így nem látszanak a karikák a szemek alatt? Esetleg kint a szabadban (ahol az átlag emberek hordják) ciki a szelfibottal órákig pózolni? Bent sem kevésbé..

  • Csücsörítés - Attól a valóságban az arcunk olyanolyan kerek lesz és a kontúrokkal sem fogjuk leadni a plusz kilókat, sőt..csábosabbnak sem tűntök lányok, sajnálom. A normális férfiak ezt borzasztó visszataszítónak találják.

  • Túl sok retus - Erről szerintem nem kell részletesebben kifejtenem a véleményem.

  • Merengős szelfi - Merenghetünk, lencsevégre is kaphatják, de amikor te tartod a telefont, és készítenél magadról képet, nem leszel vagányabb, ha úgy csinálsz, mintha..


A képek véletlenszerűen lettek kiválasztva.
Nem a felhasználók ellen irányul.

  • Vicsorgó önfotó alatt giccses idézetek, oda nem illő életbölcsességek - NE TEDD! Kérlek, könyörgöm.. NE!

  • Táncolós-éneklésimitáló videó - A felsoroltak közül a legbugyutább őrület. Még mindig nem tudsz énekelni és még mindig nem egy videoklipben vagy, hagyd meg a hozzáértőknek és ne itt éld ki a feltűnési viszkedegséged. Unatkozás elűzéséhez jópofa, de nem kell megosztani ország-világ előtt, mennyire nem tudod, mit kezdj magaddal.

És ami még mindig feldolgozás alatt van az én világomban az a PRIVÁT SZEKCIÓ. Az instagram nyilvános fényképmegosztó oldalként üzemel, a személyes fotókhoz ott a facebook, e-mail. Naponta váltogatni, ezzel új követők megszerzését remélve..  inkább szánalmas, mint menő.





Utószóként egy megfigyelés: régebben rengeteg "trendi" csajt követtem. Pózoltak az autóban, tükör előtt stb. Ezekkel bizonyos mértékig semmi probléma, de tudjátok , mi a durva? Annyi rajtuk a smink , hogy fogalmunk sincs róla, hogyan néznek ki valójában. Elképesztő ,mennyi idejükbe telhet egy komplett maszkot cicaszemekkel, tökéletes kontúrral minden egyes nap , hétvégén is összehozni, majd annyiszor kattintani , folyton új helyeket keresni, ahol makulátlan életet mutathatnak, megfelelő szögból fotózva. Egyértelmű, hogy sosem válaszolnak a képek alatti kérdésekre, mert ahhoz túl elfoglaltak, csupa menő barátjuk van. (a képeken legalábbis)

Elfogadom ,hogy a fiatalok keresik az útjukat, próbálnak beilleszkedni a társadalomba és követni a gyakran érthetetlen divatot, hogy ne lógjanak ki a sorból, barátokat toborozni, önigazolást nyerni, azért, hogy legalább az ismeretlenek nyomják ezerrel a lájkokat, de inkább maradjatok hűek önmagatokhoz. Értéket képviselni sokkal nagyobb érdem, olyan fotókat posztolni, aminek van tartalma és miértje, szépséget becsempészni a hétköznapokba nem ciki, a majmokat követni ezzel szemben igenis az.

Remélem nem bántottam meg senkit a személyes véleményemmel. Lehetnek kivételek és a fentebb említettek közül kirívó példák, amit akinek nem inge.. :)

 Ti megfigyeltetek már szokásokat, amikkel nem tudtok azonosulni? Mi a véleményetek a témáról?



A facebookon www.facebook.com/pontminok hamarosan NYEREMÉNYJÁTÉKBAN is részt vehettek. Kedveld már most az oldalt, nehogy lemaradj! :) 

Alexandra

2 megjegyzés: