2016. június 24., péntek

Motivációbomba - LEGYÉL INSPIRÁLTKép forrása: PINTEREST

Az írók és alkotók körében gyakran előfordul, hogy szeretnének dolgozni, mégsem megy. Nincs ihlet vagy ha van is, elbújnak a szavak, erőltetett a menet. Így van ez az élet egyéb területein egyaránt, legyen szó munkáról, célokról, jövőről. A legoptimálisabb félretenni a feladatot , ám azokban a helyzetekben, amikor nincsen idő napokig-hetekig gondolkozni, bármi áron neki kell ugrani. Nálam ilyenkor vagy teljesen érdektelen téma kerül napirendre, amit fogcsikorgatva kidolgozok , próbálva figyelmen kívül hagyni, hogy én sem szívesen olvasnám el a leírtakat vagy addig megyek és keresek , amíg finisbe érek. Pár hete sikerült olyan módszereket találnom, amikből bármikor meríthetek kellő energiát és ötletet. Megosztom veletek , hátha segítségül szolgál, a saját területeteken:

  1.  Olvass! Mindegy, mit és hol. Jöhetnek a cikkek, blogok, könyvek, újságok... A világ telis-tele érdekes kérdésekkel , boncolgatni való témákkal , a személyiségedre szabva máris ideális.
  2.  Kérdezz! Bárkit, aki szembejön veled. Faggasd ki, milyen témák érdeklik, mi történt vele? Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan része a társalgásnak, amiből kiindulhatsz.
  3.  Nézz videókat! A youtuberek érintették szinte az összes fellelhető témakört. Felpörgethet, motiválhat (mert ugye nem a lemásolás a cél?!) , visszaránthat a kilátástalanságból.
  4.  Ne pánikolj! Borzalmas érzést keltesz magadban az önostorozással , felesleges stresszeléssel. Nyugodj meg és hagyatkozz a megérzéseidre.
  5.  Írj listát! A fény rendszerint akkor gyullad fel, amikor az autóban, moziban ülsz vagy sétálsz a pároddal kézen fogva. Jegyezd fel pl. a telefonodba a címszavakat és amikor szükséged lesz rá, feldereng , mit szeretnél kezdeni vele.
  6. Nézz képeket!  A pinterest és instagram térhódítása óta az inspirálódás egyszerűbb ,mint valaha. DIY ötletekkel, receptekkel , szívet melengetően szép képekkel pezsdítheted fel az agytekervényeket.
  7.  Legyél spontán! Kelj fel korábban vagy nézd végig a naplementét. Szentelj több figyelmet azokra , amiken egyébként elsiklanál. Ugorj le a Balcsira, ha kedvet kaptál, ne gondolkozz a  részleteken.

Néha nem árt egy kis "szabadságra" menni és hagyni, hogy a dolgok saját tempót diktáljanak. A bloggerek 99%-a azért osztja meg a gondolatait a nagyközönséggel, mert szereti ezt csinálni. Inspirálni, közölni, tanácsot adni, motiválni. A kiharcolt betűk sem az olvasónak , sem a szerkesztőnek nem válik javára. 

"Elengeded és a tiéd marad." és a "Kevesebb , néha több." elvek értelmet nyerhetnek, hogyha bízol magadban és szívvel-lélekkel csinálod azt, amit szeretsz, határidők és kényszer mentesen.

Neked van jól bevált módszered? Szoktad alkalmazni a felsoroltak közül valamelyiket?

Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése