2016. július 19., kedd

Magyarország szépe - AZ ORSZÁG VICCE


Pontosan 3 évvel ezelőtt az egyik (akkori) nagy álmom nyomába eredtem és jelentkeztem a Miss World Hungary c. szépségversenyre. Behívtak az előválogatóra, amire lelkesen készültem annak ellenére, az ismerőseim minden erejükkel azon voltak, hogy lebeszéljenek, hiszen ez , ahogyan fogalmaztak "nem a szépségről szól". Fél órával a kezdet előtt már kígyózott a sor a nyugati melletti rendezvényterem előtt talán Mix Klub volt a neve, de nem vagyok benne biztos. Közben összebarátkoztam egy kedves lánnyal , akivel végigvittük a napot közösen, később sok más gyönyörű, okos és szellemes Nő társasága ölelt körül bennünket (ám természetesen mondanom sem kell, a fináléból mind kimaradtunk). 

Emlékeztek az akkori első helyezettre? Segítek.. Rákosi Annamária volt, szépséges, intelligens , ám felejthető szerény szépség. A második udvarhölgy neve annál inkább ismerős lehet, Kárpáti Rebeka (bizony R. Kárpáti Péter lánya) , akiről az első pillanattól kezdve tudtuk, hogy a döntősök döntősei között lesz. Miközben az összes fotós, riporter őt faggatta, pörögtek a kamerák , a hölgy nyilatkozatai szerint ő nem akar az apja neve árán sikereket elérni (igen, ezt az első másodpercben megcáfoltad kedvesem), maga dolgozik meg a sikereiért. Ennek valóságalapját ítélje meg mindenki maga. Az eredményhirdetés után bővebben kifejtettem a véleményemet a hivatalos oldalukon, amire személyesen az apukától kaptam egy felháborodott választ ahol ugyan a nevemet se tudta leírni helyesen,ejnyee , majd lájkok áradata érkezett a hozzászólásomra, amit 5 perc után töröltek.. Másnapra csak pozitív visszajelzéseket olvashattunk /volt kb. 20 darab :D/ , ami természetesen valósághű és tükrözte a közvéleményt..

Félre értés ne essék, én nem kerültem a következő fordulóba, borzasztóan besültem , miközben Hajdú Peti faggatott, milyen tv műsorokat nézek és voltak nálam sokkal talpraesettebb , csodásabb jelöltek, abszolút nem bánom , hogy nem kerültem reflektorfénybe. A mai napig vitatom a "bundázatlanságot".


Miss World Hungary 2016

Abban az évben (2013) Kocsis Korinna kijelentése és a korona visszautasítása kavart hatalmas visszhangot és titkon bár sejtettük, hogy mi mehet a színfalak mögött, ezzel (számomra legalábbis) bizonyossá vált a verseny korrektsége. Idén sem maradhattunk szaftos sztorik nélkül, már a mai napon bulvármagazinok tömege fedte fel , miszerint a közönségdíjas Dézsányi Bianka aki a szememben szintúgy a legszebb volt  prostituált botrányba keveredett. Ha igaz is a hír, az adottságait vitatni nem lehet és a múltjuk alapján megítélni az embereket csúnya dolog. Sokakról lehet sejteni , jókor voltak jó helyen, mégis több 10-100 ezrek követik, példaértékűnek tartják a munkásságát, amit a gazdag férje tett a feneke alá.

Számtalanszor forszírozzák mennyi elképesztően meseszép fiatal lány szaladgál az utcán, őket kellene benevezni. Erre én már csupán annyit mondok, ha én nem lettem volna ilyen naiv, biztosan kimaradok a buliból. Ez a tapasztalat kellett ahhoz, hogy ma nyugodt szívvel mondhatom, megpróbáltam hajadonként (a férjem akkor még csak a "fiúm" volt), és talán állíthatom, hogy az egyik legjobb dolog, amit sosem sikerült elérnem. Azt az elvet vallom , hogy korona nélkül lehetünk csak igazán királynők, ízléses, magabiztos , sikeres Nők az élet különböző területein , "szakmai zsűri" által alkotott vélemény nélkül.Nektek mi a véleményetek a szépségversenyekről? Korrektnek tartjátok a szervezőket/versenyzőket?

Még mindig játszhattok az ajándékcsomagért: IDE kattintva!Alexandra

4 megjegyzés:

 1. Szia!:)
  Nem követek ilyen jellegű műsorokat, lehet előítéletes vagyok, de sosem az győz, aki megérdemelné. Lehet ez tehetségkutató, szépségverseny. A valóságshow-kat nem is említeném, szerintem mindenki tudja, mi célból készültek.
  Nagyon bátor dolog volt, hogy mertél jelentkezni. A legtöbb nő/lány nem érzi magában az erőt, hogy tegyen egy lépést az álmai felé, pedig lehet csak az a kis löket kellene. Egyetértek, hogy nem vesztettél sokat azzal, hogy nem értél el nagyobb sikereket. Félre ne értsd, ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy minden ilyen dolog felejthető és ideiglenes. 10-ből 7 ember szerintem nem tudná megmondani az eddigi győztesek neveit, talán egy kettő megmaradt, de ennyi.
  Egyébként érdekes bejegyzés lett, várom a következőt!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)

   Valóban teljesen igaz az, amit leírtál. Utólag én is elég bátor dolognak érzem, bár akkor elemi ösztön hajtott valószínűleg és eszembe sem jutott, hogy félnem kellene. Mai eszemmel nem indulnék neki biztosan, bár hozzáteszem az értékrendem változott szerencsére, talán a bizonyítási vágy túlbuzgott bennem. Azóta a belső értékekre nagyobb hangsúlyt fektetek és ez így van rendjén, kezdek felnőni :P
   Az elvem ellenben ugyanaz maradt: követni kell az álmokat , megtenni értük, amit lehet, mert ahogy az én példám is mutatja, nincsen veszteni valónk. Jobb , hogy el tudom engedni nyugodt szívvel és azt mondani, hogy tanultam belőle, hozzátett ahhoz, aki vagyok és ahogy a világot látom. Újabb célokat tűztem ki és lehet, 10 év múlva a mostani vágyaim lesznek furcsák, ám legyen.

   Köszönöm, hogy itt vagy és elolvastál és ,hogy megosztottad velem a gondolataid! Hamarosan hozom a következő bejegyzést, remélem , tetszeni fog!

   Legyen csodás heted!

   Alexandra

   Törlés
 2. Rövid, de lényegre törő összefoglaló, csak egyezni tudok a leírtakkal. Már a legelső Magyarország Szépe verseny után (ami tudjuk, milyen tragikus véget ért) is tudtuk, mi zajlik a háttérben, nem hinném, hogy most akár egy pillanatig is hiteles lenne a verseny.
  Egy nő álma valóra válik - és egy csomó másiké összetörik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan. Abba bele se merjünk gondolni, hogy vajon annak az egynek milyen árat kell(ett) fizetnie az álmaiért.. Ma reggel szembejött velem a mostani megvádolt lány bejegyzése, amiben világossá tette,hogy jogi útra tereli az ügyet, de a vele aláíratott titoktartási szerződés miatt a versenyről vagy jót vagy semmit. Azt hiszem az a rendezvény, ahol előre aláíratnak veled ilyesmit korrektnek semmiképp sem mondható.
   Remélhetőleg a jövőben talán sikerül olyan mederbe terelni a dolgot, ahol a lányokat protekció és más megkülönböztetés nélkül fogják kiválasztani :)

   Törlés