2016. augusztus 9., kedd

DIY könyvjelző szatyorból

Az elolvasásra váró könyvek sorakoznak a polcomon és a legutóbbi alkalommal, amikor fél órámba telt előszedni valamit, amivel bejelölhetem, hol tartottam, elhatároztam,hogy könyvjelző keresésbe fogok, elkerülendőn a későbbi bosszúságokat. Először arra gondoltam, majd elmegyek venni, de mégis ti tudjátok, hol lehet felnőtteknek való szépségekre bukkanni? Mert nekem semmi sem jutott eszembe.. Felderengett a régi, micimackós , laminált könyvjelzőm, ám talán mostanra kevésbé aktuális efféle cukiság férjezett asszony lévén. :) 

Gondolkoztam, gondolkoztam, mígnem a vitrinben díszelgő kis tasakra esett a tekintetem és megindult a fantáziám. Egyszerű, letisztult, épp ahogy szeretem, mégis ezernyi lehetőséget rejt magában, aminek csupán a képzeletem szabhat határt. Pedig majdnem legyőzte egy pillangós társa. Talán legközelebb..Szerencsére ebből is több darab van,ezért sem sajnáltam szétkaszabolni.  Nem láttam még hasonlót eddig senkinél, a pinterest dugig kísértetiesen hasonlító kreálmányokkal ,így arra jutottam , megosztom veletek a tehetségem :P, hátha kedvet kaptok hozzá. Mindössze 5 dologra volt szükségem az elkészítéséhez:

  • tetszőleges szatyor (lehetőleg minél masszívabb anyagú)
  • olló
  • ceruza
  • vonalzó
  • színben passzoló szalag


A Pandora szatyrok el vannak látva selyemszalaggal, plusz pont a választásom javára. Első lépésben ceruzával bejelöltem, melyik részt szeretném kivágni. A szélektől 1,5 cm-et számoltam, alulról szintén. Kivágtam a kívánt formát. Amikor ezzel megvoltam a szalagból vékony csíkot nyestem (foszló anyagnál vigyázzatok nagyon). A negyedik pontnál bővítettem egy késsel a készletet, ám éles végű olló is tökéletes a feladatra, sajnos az enyém nem ilyen. A könyvjelző hátulján egyenlő távolságra lévő pontokat rajzoltam, a legvégén kisebb csalással. Ezeket a pontokat (alátéttel természetesen, mielőtt az asztal sérülne) a késem hegyével bemetszettem, törekedve az egyformaságra.Elölről leellenőriztem, hogy rendben van-e. A hatodik pontban láthatjátok, hogyan kezdtem befűzni a szalagot. Ügyeljetek arra,hogy a lehető legkevésbé gyűrjétek a papírt. Én a késhegy segítségével fűztem, azt a részt a legvégén eltávolítottam. Hogyha ugyanígy meghagynátok a hosszú részt, azt már az elején tegyétek, hogy a legminimálisabb foszlást eredményezzétek. A munka végeztével kötöttem egy csomót mind a két végére, az alsó részt levágtam, láthatatlanná téve.

Ezzel el is készült az én egyedi könyvjelzőm, amit imádok. Remélem tetszett és lesz köztetek, aki készít hasonlót. #pontminok hashtaggel megtalálhatjuk egymást, nagyon örülnék az alkotásaitoknak! :)

Amennyiben kedvet érzel és szívesen csatlakoznál a közösségünkhöz, ahol elsőként értesülhetsz új bejegyzésekről és sok más érdekességről, IDE kattintva megteheted! Várlak szeretettel <3


Alexandra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése