2016. augusztus 2., kedd

Mi a sikeres emberek TITKA?

Tudom, tudom , elegetek van már a csöpögősen pozitív és motiváló bejegyzésekből, sőt ígérem, egy időre leállok (a következő téma szerintem nektek is elnyeri majd a tetszéseteket, nagyon izgi )  , ám most annyira friss az élmény, hogy úgy érzem adnom kell egy kis szeletet nektek belőle, én óriási erőt merítettem az élményből.


A férjemmel a hétvégén nívós eseményen vettünk részt a budapesti Sportarénában. Kinevezési gála volt a javából, ami kevés cégnél van jelen az országban , de itt atombrutál effektek , fellépők , előadók és sikeres emberek öleltek körül bennünket. Tisztában vagyok a ténnyel, megoszlanak a vélemények az ilyesfajta rendezvényekről, sokakat inkább bosszant (ennek okát az érintettek magukban keressék) a határtalan pozitivitás, vidámság, életöröm, célok elérése utáni tettvágy, a jelenlévők többségét igencsak felpezsdítette. Választ kaphattunk mindarra a temérdek felvetődött kérdésre, ami bizonyára mindenkiben felmerült : Hogyan érhetem el azt, amire vágyom? Mi motiváljon az úton, amikor elakadok? Mikor kell abbahagyni és mikor folytatni? Hogyan tudom összeegyeztetni a munkát a magánélettel? Sikerülhet - e az nekem, ami másnak eddig nem? A szerencse vagy a kitartás a mérvadóbb? Számít- e az életkor? Az ezekhez hasonló aggályokat napestig lehetne sorolni..

A cég szlogenje: "Egy új élet". Körbenézve a teremben, a történeteket hallgatva kétség sem fér hozzá, hogy aki itt van, annak valóban egy stílusos, gazdag jövő vette kezdetét. Egyetértettek ,hogy mentalitástól , életritmustól függetlenül bárki megvalósíthatja a kitűzött céljait a saját munkájában, hiszen szép számmal akadtak , kik 3 hónapon belül elértek olyat, ami másnak 10 év alatt sikerült. Ám mindenki elégedett volt azzal,hogy a sok küzdelem , kitartás meghozta az eredményt. Senki nem születik sikeresnek. Tenni kell érte, cselekedni, mert anélkül a cél csak egy kívánság marad. A sikert túlmisztifikálják, mintha egy mágikus csoda lenne, pedig nem az. Jöhetsz akárhonnan, lehet a múltad bármilyen borzalmas, a döntés a tiéd, merre indulsz tovább. Férfiak és Nők álltak előttünk, akik a családjukért, önmagukért mertek nagyot álmodni és felkeltek a székből. Az egyik legégetőbb probléma véleményem szerint manapság, hogy hiába rossz a beosztás és bér, sokan megelégednek  a biztos rosszal esélyt sem adva a kicsit több erőfeszítéssel és kitartással, ám annál nagyobb eredménnyel járó feladatnak.


Hányan olvassátok most úgy ezeket a sorokat,hogy közben arra gondoltok: ilyesmi csupán a mesékben létezik? Hányan magyarázzátok meg magatoknak, hogy nem tehetitek meg a bizonytalanba való ugrást akkor sem, ha az elkápráztatná a ti elméteket is? Hányan gondoltok arra, hogy a szüleitek mit mondanának, amikor hazaállítasz azzal,hogy mostantól olyasmit csinálsz, amire régóta vágytál? Megfordul a fejedben , hogy túl fiatal-túl idős-túl elfoglalt-túl visszahúzódó vagy? Lehetetlennek gondolod, pedig volt, akinek sikerült? Várjunk csak, miért is hasonlítod magadat másokhoz?

Akkor most én is felteszem neked a kérdést: Mi értelme kicsiben álmodni és kis célokat kitűzni, amikor ugyanannyi erőfeszítés megálmodni a lehetetlent? Amit el tudsz képzelni, azt meg is tudod valósítani! A lehetetlen nem létezik (maximum a fejedben).

A színpadon a huszonévesektől egészen a nyugdíjas éveiket taposókig örömmámorban úszva, levakarhatatlan vigyorral, néhol záporozó könnyekkel fogadták az elismerő pillantásokat és a tapsot. Az ország számos pontjáról, legtöbbször kilátástalan élethelyzetből indultak el az úton a jobb életkörülmények reményében. Látni azt, mekkora örömmel segítenek az ügyfeleiken, a pénznél erősebb motivációt adva az életüknek, felemelő volt megtapasztalni. Én, aki ugyan ezen a pályán képtelen elképzelni magát, akkora löketet kaptam , ami már hiányzott nagyon. Elképzeltem magam azon a színpadon, ahol kitüntetnek a munkámért és kisétálhatok a díjamért.. Na ez az, amiért kőkeményen dolgozom.. :)

Összeszedtem Nektek a kedvenc idézeteimet a napból, fogadjátok szeretettel és buzdítalak benneteket: KEZDJETEK EL ÉLNI!


" A siker titka abban rejlik, hogy soha ne adj fel semmit. Ne keress kifogást! Mert a sikernek nem titka van, hanem ára. "

*

" Soha ne add fel, mert lehet, hogy tíz centire vagy a célodtól, csak még nem látod, és ilyenkor szokott érkezni a segítség, ahonnan nem is gondolod, csak vedd észre! "

*

" Mindannyiunkat más-más vezet a sikerhez. Ezért sose feledd,hogy honnan jöttél és kik voltak, akik az utadon kísértek.. emlékezz rá,hogy ki vagy!"

*

" Ne törődj vele, mit mondanak mások. Az vagy, amire tartod magad, még akkor is, ha szembefúj a szél. Ne felejtsd el,hogy szabadnak születtél."Alexandra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése