2016. szeptember 27., kedd

DIY őszi dekorációk

Minden évszak kezdetekor magával ragad a dekorálási vágy, amit rendszerint szeretek elkészíteni kézzel, hiszen amellett,hogy így valami teljesen egyedit és személyre szabottat alkothatok, a saját emlékeim darabkáit szórom szerteszét az otthonunkban. Idén sem volt ez másként, és bár a természet felülírta az ötleteim egy részét, hiszen alig-alig találni színes faleveleket az avarban, nem tudtam tovább várni és áthidaló megoldásokkal vágtam neki a feladatnak. 

A legjobban az ajtódísz készítését vártam, hiszen egészen idáig, a régi otthonunkban sajnos nem volt lehetőség ennek a meglétére, most viszont ötlethalom zúdult rám, én pedig bátran és magabiztosan úgy gondoltam, ahelyett,hogy egy csodás példányt vennék a virágboltban (amit ezek után biztosan tenni is fogok), a két kezemmel rakok össze valami szépet. Mindenki döntse el maga, neki mennyire tetszik a végeredmény, én sajnos nem igazán vagyok megelégedve vele, így nem hinném,hogy sokáig lesz az ajtónk "éke", már csak a tartóssága miatt sem. Vaciláltam, hogy megosszam-e veletek, végül pedig arra jutottam, ha csak 1-1 ötletet meríthettek belőle, esetleg tanultok a hibáimból és rögtön a helyes megoldással kezditek, már megéri szót ejteni róla.


Első körben összeszedtem / vásároltam minden olyan kelléket, amire szükségem lehetett. ( A lyukasztó és a fehér madzag nem vett részt a mókában.) A koszorút illetve a filc anyagú figurákat (amiknek a fakkos dobozát, a következő dekorból megmaradt kellékekkel töltöttem fel és eszméletlen jól mutat, már ezért megérte beszerezni!) a Mömax-ban vásároltam minimális összegért, a művirágokat az IKEA-ban, az összes többit pedig az itthon meglévő anyagokból pótoltam. Először a barna fonálból tetszőleges méretű sávot készítettem, feltekerve, igyekeztem minél sűrűbbre fonni. Miután ezzel megvoltam, az kis bigyókákat rájuk próbáltam, majd pillanatragasztóval miután persze az ujjaimat összeragasztottam háromszor odanyomtam. EZT SOHA NE TEGYÉTEK! De tényleg. Isten mentsen meg mindenkit ettől a butaságtól! :D És egy papírt is tegyetek alá, különben a szomszéd kertje is ragacsos lesz.


Két csipkebogyóval és a művirágokkal egészítettem ki a remekművet, de itt már jócskán rám sötétedett, így az élvezhetetlenség miatt a képeket nem tenném közzé, inkább csak a végeredményt. A madzaggal, a felakasztásra szánt rész néhányszor átcsavartam, a fonálon pedig 3 textilfigurát lógattam le, ami egyébként a kedvenc alkotóelemem, hiszen a szél mozgásával fantasztikusan néznek ki. 


Íme a végeredmény. Mivel a fényviszonyok miatt másnap került felakasztásra, addigra megszáradt a ragasztó, foltossá téve a rókát , a barna falevelet és a csipkebogyókat. A művelet után pont úgy éreztem magam, mint néhány évvel ezelőtt, amikor a férjemmel az első közös , együtt élős karácsonyunkkor saját készítésű adventi koszorút akartunk és megfogadtunk, nincs az az Isten, amiért ennek még egyszer nekivágnánk, főleg nem profi elemek nélkül, mint például most az esetemben jól jött volna a ragasztópisztoly. Ezzel bennem ismét elérkezett a végső elhatározás, hogy koszorút itthon, kézzel még csak véletlenül sem kísérelek meg eszkábálni, télire már biztosan egy virágboltból szerzem az ajtónk díszét.


Az én személyes nagy kedvencem, ez a bogyókkal tarkított mécsestartó. Az elkészítési módját nézzétek el nekem,hogy nem fotóztam le, de annyira egyszerű és szemmel látható, hogy abszolút nem éreztem szükségét. Egy közepes méretű üvegcsére, illetve egy picike pálinkáspohárra van szükség, a kiránduláskor beszerzett erdei gyümölcsök és makkok mellé. Az üvegek közé sorban rétegezve egészen a tetejéig gondosan elrendeztem a színes bogyókat , középre pedig egy csokis mécsest helyeztem. Látványos, és praktikus. Az őszi dekoráció elengedhetetlen kelléke, az előszobánk méltó dísze.


Biztosan nem vagyok vele egyedül, amikor sóvárogva pillantok a meleg tónusú, hangulatos díszpárnák felé, viszont sajnálom a pénzt kiadni a szezonális vackokra, főleg,hogy el sem nagyon lehetne rakni, mert ha minden évszakban újakat veszek, egy szekrény tele lehetne használatlan kispárnákkal. Ezért addig forgattam az agytekervényeimet, amíg rá nem jöttem, hogyan lehetne a meglévőket a nappalinkhoz méltóan felöltöztetni. Ehhez nem kell más a párnán kívül, mint egy kockás ing (esetemben) vagy akár egy használatlan kötött pulóver, ami éppen szimpatikus. És voilá , kész a bekuckózós esték elmaradhatatlan szereplője.


Ti szoktátok évszaknak megfelelően feldíszíteni az otthonotokat? Vannak bevált hagyományok , amit minden évben megcsináltok? 

Ha tetszett valamelyik ötletem és elkészítetted te is, mindenképpen oszd meg velünk akár a facebookon : ITT , akár a #pontminők hashtaggel. Kíváncsian várom!

Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése