2016. október 20., csütörtök

A KARMA - Tényleg mindent visszakapunk?

"KARMA"

Mostanában folyton szembejön velem ez a szó. Felvetődik baráti és családi társaságban, a neten kidobja a kereső, mintha minden egy jel lenne. Gyakran előkerül itthon is, amikor a férjemmel csatázunk és mondom neki újra és újra, hogy : "Látod, látod, amiért rosszul viselkedtél, most visszakapod , amit okoztál. Isten nem ver bottal!" És rendre meg is kapja a büntetését fájdalmas asztalba rúgással , defektes kerékkel, lekésett határidőkkel. Eléggé spirituálisnak vallom magam és hiszem, hogy bár előre nem feltétlen van megírva a sorsunk, de az adott feladattal dolgunk van az életben, legyen az pozitív vagy negatív töltetű. Utólag visszagondolva (bízom benne, hogy az optimizmusom ellenére) az életemben zajló események jókor történtek és valami sokkal értékesebb érkezett a helyükre. Lehet ez egy nagy szakításközeli veszekedés, ami után édes a kibékülés és új alapokra kerül a kapcsolatunk vagy akár egy váratlan kiadás.

Nemrégiben a barátnőm felhívott és megkérdezte, hogy szerintem vissza fogja-e kapni az élettől azt, amit bár nem szánt szándékkal csinál, mégis megteszi, mert valami hajtja az adott dolog felé. Vajon vele is megteszi majd valaki ugyanezt? Ugyan bölcs nem vagyok, de azt gondolom, hogy valamilyen formában igen is meg nem is. Hiszen , ha csupán a jó szándék vezérel, miért büntetne a sors azért, mert a legjobb tudásod szerint cselekedtél? Ha a büszkeséged miatt sértesz meg másokat, vagy önző vagy, esetleg hazudsz, na azt biztosan kamatostul visszakapod. Vagy talán mégsem? Minden visszajön? Honnan tudjuk, hogy mikor mi a helyes irány? Hogy ismerjük fel a megfelelő döntést? Tudatosan próbáljuk meg kikerülni , amit mások esetleg helytelennek titulálnak? Sőt, ki döntik el, hogy mi helyes és mi nem? Csoportra van szedve, mi jön szívből, így csak azért, hogy majd visszakapjuk ,amit adtunk, lehet teljesen felesleges, mert érdekből csináltuk?

Ezer meg ezer kérdés cikázik a fejemben és keresem a választ, mi dolgom lehet nekem a KARMÁVAL. Olyan tág fogalom ez. Néha talán kicsit meg is ijedek, hogy valamit rosszul tettem? Ez a vihar előtti csend, finom jelzésekkel? Vagy csak túlreagálom? Miért ugrik be mindig valami rossz, amikor meghallom vagy meglátom ezt a szót, amikor alapvetően a jó cselekedetekre is vonatkozik, tehát ha jót teszek, azt kapom viszont. Csak bennem okoz félelemérzetet? Talán pont ezért bukkan elő annyiszor, hogy nektek publikáljam?


Miközben eldöntöttem ,hogy erről a témáról fogok írni ma, utánaolvastam Googli barátom segítségével, hátha választ kapok a kérdéseimre. Megragadta a figyelmem egy érdekes gondolat, miszerint , amitől félünk, azt fogjuk kapni . (Kicsit olyan Titok és vonzás törvénye feelingem támadt :D) Világosabban , ha én szeretem gyűjtögetni a pénzt és nehezemre esik kiadni a kezeim közül, akkor olyan dolgok fognak az utamba akadni, aminek hatására muszáj leszek mégis megtenni. Azt is írják, hogyha nem is azonnal, de még ebben az életben mindenki megkapja a méltó büntetését vagy épp jutalmát (adná a magasságos, az én életemben számtalan ember van, aki szándékosan rosszat akart nekem és ha kicsit is visszakapnának...).

Hihet mindenki abban, amiben , számomra vitathatatlan, hogy tényleg működik. Az ,hogy ez más-e , mint a bevonzás vagy esetleg tényleg feladatként kaptuk ,amikor leszülettünk és továbbvisszük a következő életünkbe, amíg meg nem oldjuk, hát itt azért kétségeim támadnak, ennyire már nem vagyok misztikus. De néha olyan, mintha a kisördög ott ülne a vállamon és azt suttogná: "Vigyázz, mi lesz a következő lépésed, mert visszakapod." Vagy mintha a boszorkány nyújtaná felém a mérgezett almát.. valahogy a KARMA szó magával vonzza a sötét színeket, a titokzatosságot és az ismeretlent. Tükröt mutat, bár talán még magad sem szeretnél belenézni.

Ti hisztek a karmában? Volt olyan esemény az életetekben ,amiről tudtátok, hogy a döntésetek következménye (akár jó vagy rossz értelemben)? Mit gondoltok erről, létezik?

Köszönöm, hogy elolvastál! Ha tetszett, értékeld kérlek, nagyon nagy örömet okoznál. Ha pedig hozzáfűzni valód van, várom a kommentedet/üzenetedet! Az elérhetőségeim az oldalsávban megtalálod. :)

Szeretnél AJÁNDÉKCSOMAGOT nyerni? Akkor kattints IDE! :)
Várlak vissza!
Alexandra  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése