2016. október 15., szombat

Miért hasznos BLOGOT olvasni?

Amióta én is gyökeret eresztettem a 'blogger' szférában, sokkal több blogot kezdtem el olvasni, mert rájöttem, mennyire jó dolgokat rejt magában. Ám nem csak, hogy többet szörfözök a netes weboldalakon, de a könyvek iránt elfeledett szerelmem szintén visszatért a kellemes mederbe. Ki vagyok éhezve a betűkre, szavakra, mondatokra, a különböző perspektívákra. De hogy ezen kívül miért jó többek között lifestyle portálokat olvasni? Összeszedtem néhány pontban, hátha hirtelen kedvet kapsz és nekiugrasz a keresgélésnek az általad preferált témák között. Ígérem, fogok ötleteket hozni , az én kedvenceim közül is csemegézhetsz majd! :)


1. IDŐT ÉS PÉNZT SPÓROLSZ VELE. Most lehet , felteszed magadban a kérdést, hogy az meg mégis hogyan lehetséges? Gondolj csak bele, mielőtt megvennél egy terméket, amiről néhányan leírták a véleményüket és kiderül, hogy nem annyira jó vétel , kár érte pénzt kidobni, még a vásárlás előtt van lehetőséged jobbat keresni , ami a többségnek bevált, így nem úszott el a fizetésed negyede felesleges , használhatatlan vackokra. Ráadásul , ha a neten már utána néztél a dolgoknak, az üzletben töltött mélázást is a polcok előtt jó eséllyel kiküszöbölheted. Ráadásul ahhoz, hogy itt böngéssz , még a keresetedet sem kellett elköltened, tehát teljesen ingyen van, míg a magazinokról ez nem mondható el.

2. TÖBB SZEMSZÖGBŐL SZEMLÉLHETED AZ ADOTT TÉMAKÖRT, akár érdekes eszmecseréket folytathatsz. Na persze, már amennyiben az író képes meghallgatni más véleményt a sajátján kívül és nyitott a világra. Sokan szeretnének rengetek olvasót , ám, hogyha esetleg valaki építő kritikát szeretne adni, bunkón elutasítják és elkezdenek veszekedni vagy egyszerűen kitörlik a hozzászólást, mint hogyha mi sem történt volna és folytatják tovább a saját meglátásuk szerint, mit sem törődve azzal, mit gondolnak mások. (Nem összetévesztendő a rosszakaró trollokkal.) Szerencsére azért erre sok-sok ellenpélda van.

3. KIKAPCSOL. Egy szépségápolási kellékekkel foglalkozó bejegyzésnél nem kell a rohanó hétköznapok gondjaival foglalkoznod , csak élvezned, tervezni, hogy esetleg te melyiket szereznéd be, nézni a csodás képeket.

4. FELTÖLT. Motiváló cikkekkel találkozhatsz manapság rengeteg felületen, akár itt nálam is. Imádom bújni az ilyen jellegű, valós, kézzel fogható történeteket. Erőt ad és bátorít a feladatok legyőzésében. Akár pihenni akarsz, akár gondolkozni, fejleszteni magad, itt mindenre van lehetőség.


5. INSPIRÁL. Legyen szó őszi outfitről, esti filmekről, bármiről, amit hasznosnak találsz és be tudsz építeni az életed bármely részletébe. Fejleszti a kreativitásod, életre kelti az agytekervényeid.

6. CSODÁLATOS EMBEREKET, ESETLEG BARÁTOKAT ISMERHETSZ MEG. Amennyiben az írók közé tartozol, szükségtelen bemutatnom , milyen összetartó tud lenni a közösség, hogyha bajban valaki. Segítőkész és kedves emberek tesznek tanúbizonyságot arról, hogy bármikor számíthatsz rájuk és te is zokszó nélkül támogatsz másokat, ha lehetőséged adódik, hisz olyan már ez a közeg, akár egy nagycsalád. Olvasóként hozzászólásaiddal közelebb kerülhetsz a kedvenc bloggeredhez, ötleteket adhatsz neki, dicsérheted, ami higgyétek el, a mi legnagyobb motivációnk, ha már egy valakinek hasznos volt a leírt téma, határtalan boldogságot okoztok nekünk ezzel. Akadnak közönség találkozók , nyilvános rendezvények és bizony életre szóló baráti kapcsok alakulhatnak ki.

7. A hatodik ponthoz kapcsolódóan az utolsó, az én legkedvesebb elemem: ÖRÖMET SZERZEL VELE. Bizony! Minden egyes kattintás azt közvetíti, hogy megérte annyit dolgozni.

Remélem kedvet kaptál az olvasáshoz! Hogyha igen, nézz vissza , hamarosan bemutatom az én kedvenc bloggerináim/bloggereim. 

Nektek vannak kedvenc íróitok, akiket folyamatosan követtek és akár szívesen találkoznátok vele?

Ha kíváncsi vagy, én miért és hogyan kezdtem el írni ITT elolvashatod.
A facebook oldalamon pedig nyereményjátékon vehetsz részt. Kattints IDE, ha szeretnél nyerni.

Képek forrása: P I N T E R E S T

Köszönöm,hogy elolvastál! Várlak vissza szeretettel!
Alexandra  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése