2016. október 5., szerda

Népszavazás - Remélem, NEMmel szavaztál!

Ugye több ismerősötöknél is láttatok már ehhez hasonló fenyegető szösszenetet, hogyha IGENNEL szavaztál vagy nem mentél el, töröld őt az ismerőseid közül, mert többé nem szeretne veled kapcsolatba kerülni? Bár lehet, csak én vagyok az a szerencsés, akinek ennyi unatkozó ismerőse van.

Részemről IGEN, elmentem szavazni a férjemmel és a NEM mellett voksoltunk. Bennem volt-e , hogy semmit sem érünk vele? Persze. Viszont mélységesen felháborít, amikor olyan emberek kezdik el szidni az országot és a helyzetet, amiben vagyunk, akik arra sem képesek, hogy elmenjenek egy X-et nyomni. A tipikus esete, amikor minden mindegy csak lehessen panaszkodni, de hogy tegyen az ügy érdekében, lehetetlen. Sem te, sem én nem tudhatjuk már, mi lett volna, ha... A nem döntés is döntés! Igen, lehetett volna kórházakra költeni a kampányra fordított pénzt. Igen, a magyarok többségének nagyobb szüksége lett volna egy szegényeket érintő intézkedésre. Ám azt ne mondja nekem senki, hogy ő örülne, ha a szomszédjába beköltözne több száz, de vegyünk csak egy családnyi embert, aki nem a szó szoros értelmében vett menekült, képtelen tiszteletben tartani az európai szabályokat, nem szent nekik sem nő, sem a saját vallásod. Nem, nem mindegyikőjük ilyen, de valljuk be, a többség , a fiatal életerős férfi, aki a saját lányát porba döngöli, veled is zokszó nélkül megteszi. És nem , nem vagyok fajgyűlölő, egyszerűen látom, hallom, mit művelnek és köszönöm, én nem kérek ebből. Aki menekül,  nem siet innen Németországba, Németországból Dániába, Dániából Angilába.... Nem dobálja a rendőröket kaviccsal, bottal, nem tiszteletlenkedik a segítséget nyújtókkal és nem terrorizál másokat. Nekik az elfogadható, hogy mindent erőszakkal oldjanak meg, de nekem NEM! Hogyha mindenki elmenekülne és megtelepedne egy országban munkavállalás nélkül, ahol segélyből vígan él, mint Marci hevesen, akkor az emberiség fele kipusztulna.


Bizony itt volt a lehetőség, hogy megmutassa az ország, hogyan tud összetartó lenni. De nem tudott. Nem vagyok sem lelketlen, sem Fidesz párti, ebben viszont erős a véleményem: az érvénytelen szavazás sem a FIDESZ , sem nem Orbán Viktor szégyene, hanem a miénk! A barátainkat ellenségnek tekintjük , mert esetleg más a véleménye. Hát nem az a jó,hogy különbözőek vagyunk? Baromira hidegen hagy, Jóska Pista a szomszéd utcából hogyan szavazott, az ő döntése és elfogadom. Nem fogom szidni, kígyót-békát köpködve és más szemmel sem tekintek rá, mert biztosan megvan erre az oka.

Ezeknek az állatoknak (mert nem emberek), akik rosszat akarnak nekünk, bombáznak, letarolnak, lövöldöznek, gyilkolnak és kínoznak pontosan ez a céljuk,hogy minket egymásnak ugrasszanak, ezáltal olyan előnyhöz jutnak, ami után egyenes útjuk vezet a pusztítás felé. Aki ezt nem látja be, az buta és önző. Hiába dugod a fejed a homokba és hiába mutogatsz mindig valaki másra, hogyha a tőled telhetőt sem teszed meg. Tartsuk egymást tiszteletben és ha magad miatt nem, akkor a leendő/meglévő gyermekeidért, unokáidért ezt a minimális 'áldozatot' meg kellett tenni.

Annak, aki nem ment el szavazni, mert megmagyarázta magának, miért felesleges, megérne egy misét, hogy eszmét cseréljünk a dologról. Persze, nem szólhatok bele, ki mit csináljon, sőt az én falucskámban valószínűleg menekülttábor sem lesz, de hogyha ne adj Isten , egy éjszakán bajba kerül miattuk vagy a családtagját Allahu Akbar kiáltásokkal lemészárolják, legközelebb talán másképp vélekedik. Ha ennyire nem érdekelte, ide jönnek-e , akkor remélem, ez sem fogja. Ehhez már csak azt fűzném hozzá, hogy, amikor kiderült a szavazás érvénytelensége, a férjem rám nézett és megkérdezte: "Akkor most mi lesz? Betelepítenek ide több százat közülük?" Valószínűleg. És egyáltalán nem vagyok nyugodt tőle.

Félve, de felteszem a kérdést, és ha van kedved/ bátorságod vicc,hogy ehhez a mai világban kell oszd meg velem a véleményed, mert érdekelne, másképp látjátok-e a dolgokat! Ti szavaztatok?

Alexandra  

3 megjegyzés:

 1. Azzal vitatkoznék mennyire nem vagy fajgyűlölő, amikor pusztán faji alapon ítélsz el embereket. Embereket akiknek el kellett hagyniuk a hazájukat, mert háború elöl menekülnek, vagy mert képtelenek etetni a gyerekeiket. Te mit tennél az ő helyükben?

  VálaszTörlés
 2. Kedves Emi!

  Idéznék a fentebb is leírt soraimból, ha megengeded:
  ..." Nem, nem mindegyikőjük ilyen, de valljuk be, a többség , a fiatal életerős férfi, aki a saját lányát porba döngöli, veled is zokszó nélkül megteszi."....
  ..."Aki menekül, nem siet innen Németországba, Németországból Dániába, Dániából Angilába.... Nem dobálja a rendőröket kaviccsal, bottal, nem tiszteletlenkedik a segítséget nyújtókkal és nem terrorizál másokat. Nekik az elfogadható, hogy mindent erőszakkal oldjanak meg, de nekem NEM!"

  Hogyha te ezeket az emberi tulajdonságokat elfogadhatónak tartod, én inkább leszek fajgyűlölő! :) Nem szeretném ismételni önmagam, de aki menekül, az nem követelőzik, nem vár el ingyen dolgokat és nem lesz tiszteletlen azon országok szülötteivel, akik menedéket szolgálnak.

  Köszönöm,hogy hozzászóltál és megosztottad velem a véleményed!

  Legyen szép estéd! :)
  Alexandra

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Alexandra!
   Először is igazad van tényleg sok a fiatal férfi a menekülő családok között, sokkszor épp azért mert a szülőknek nincs elég pénze mindenkit kijuttatni az országból így csak a fiatalokat küldik ki valahogy akik előtt még ott az egész élet.
   És talán pont azért sietnek annyira Németországba (és egyébb haladóbb szellemű országokba), mert egy hatalmas kerítéssel elég egyértelművé tette a kormány hogy nem akar menekülteket látni az országban.
   Ami pedig a menekültek elvárásait illetei, csak emberi bánásmódot szeretnének.
   Mindezek ellenére elfogadom, hogy nem értünk egyet ebben a témában, csak annyiban zavar hogy elég gyűlöletkeltőek a gondolataid, de ez magán vélemény, viszont ajánlanám figyelmedbe Janne Teller: ha háború lenne nálunk című novelláját (kb 40 oldal) egy kicsit más megvilágításba helyezi az egész kérdést.
   Szép estét! :)

   Törlés