2016. október 17., hétfő

Otthoni szépségpraktikák #1 - AZ ÉLESZTŐ

Nyáron csajos napot tartottunk a nagymamámmal, akinek megemlítettem a bőrproblémáim, neki pedig az azonnali egyértelmű válasza az volt, hogy egyek minden nap egy kevés élesztőt. Mondtam neki, hogy köszönöm a tippet, de talán inkább kihagynám. :D Csak nem ment ki a fejemből még hetekkel később sem és rákerestem googli pedig most is a barátom volt, a kidobott infók után pedig kicsit kellemetlenül éreztem magam, hogy megkérdőjeleztem a dolog realitását. Rengeteg fórumon írták, hogy mennyire bevált, a tucatkrémek, drágábbnál drágább arcmaszkok-tonikok ellenére a helyzet sosem javult , míg nem az élesztős arcpakolás után újjászülettek. Nem mondom, hogy nem voltam szkeptikus, de mi baj lehet alapon 1 hónappal ezelőtt bedobtam nagybevásárláskor egy kocka élesztőt.

Mivel a gusztusom továbbra sem jött meg az elfogyasztásához, illetve, amikor rászánnám magam, vagy pont előtte vagy utána készültem enni (1 órát ki kell hagyni vele az étkezések között az erjesztő folyamatok miatt), erről egyenlőre nem tudnék nyilatkozni. Arcpakolásként múlt héten jutottam el először a felhasználásáig, ugyanis bevallom őszintén teljesen kiment a fejemből, de amikor újra "bepöttyöződött" a fejem, eszembe jutott a megoldás.


Sosem hittem volna, hogy én ez a tipikus itthoni kotyvasztós nő leszek, aki az ősi praktikákat követve végzi az arcápolást, de be kellett látnom, hogy eddig súlyos hibákat követtem el a felesleges vackok megvételével.

Első alkalommal egy kávéscsészében kiskanálnyi fellangyosított tejhez adtam hozzá negyed kockányi élesztőt. Elég folyós állaga lett és tulajdonképpen fogalmam sem volt, hogyan kellene ennek kinéznie, de felkentem az arcomra , több rétegben , ezáltal vékony , szinte átlátszó réteget kaptam. Negyed óra elteltével teljesen megszáradt, akkor már kidobta a jellegzetes barnás színét és meleg vízzel lemosva pikk-pakk lejött. A pórusaim szépen összehúzta, puhává varázsolta a bőröm, hirtelen csodát persze nem hozott, de ezt nem is vártam tőle. Az illata még abszolút belefér az elviselhető kategóriába, nyilván ízlések és pofonok.


Mivel úgy olvastam, heti 2-3 alkalommal célszerű alkalmazni, mielőtt elszaladt volna velem a ló, tudatosan beépítettem a hajmosás előtti rutinomba, amit átlagosan 3 naponta ejtek meg, így tökéletesen időzíthető és szabályozható. A második találkozásunkkor gondoltam, rutinosabb leszek és kevesebb tejhez több élesztőt pakolok.. viszont megfordult a helyzet, ezért hideg tejjel kellett felhígítanom , szerintem abszolút nem befolyásolta a hatékonyságát. Mintha nem is ugyanaz az anyag lett volna, sötét barna, sűrű masszát kaptam, amit állagából adódóan csak vastagon lehetett felkenni és aggódtam, 20 perc alatt megszárad-e. Feleslegesen stresszeltem, tökéletesen megszilárdult, amikor kezdte húzni a bőröm ,először lemorzsoltam amennyit tudtam, majd lemostam meleg vízzel.

Ugyan még csak kétszer találkoztunk, ma lesz a harmadik alkalom, bátran állíthatom, hogy ennél jobb dolgot sosem fogok találni. Természetes alapanyag, ráadásul egy kocka élesztő kb. 50 forint , a hülyének is megéri. Esély van arra, hogy a maximális hatékonyság érdekében a napokban ráveszem magam és eszem belőle, egyre inkább megbarátkozom az illatával, hogyha közületek kipróbálta valaki, mindenképp várom a beszámolóját a szájon át történő adagolásával és az eredményekkel kapcsolatban. Az biztos, hogyha problémám van, ezek után a mamát kérdezem meg először , mi a tanácsa.

Próbáltátok már, egyáltalán hallottatok erről a praktikáról és az élesztő jótékony hatásairól?
Legközelebb arcradír tippet hozok, ami szuper bio, szuper olcsó, mindössze 2 dologra lesz hozzá szükséged.

Facebook oldalamon AJÁNDÉKCSOMAGOT nyerhetsz, ide kattitva.

Várlak vissza szeretettel!
Alexandra  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése