2016. október 11., kedd

Verbális BÁNTALMAZÓK - Te is közéjük tartozol?

Manapság boldog-boldogtalan kommentelhet, véleményezhet ismeretlenül az interneten, de az ismerőseink között szintén szép számmal akadnak okoskodók, kik jogosnak érzik, hogy tudatlanul kioktassanak másokat. Kortól függetlenül, sőőt én legutóbb például a két végletbe futottam bele a netes portálokon: idősödő megkeseredett nő eszméletlen bunkó módon véleményezett egy blogbejegyzést ,ahol a fiatal lány az egyik közösségi ismerkedő alkalmazásról írt (ami szerintem egyébként egyáltalán nem rossz). A másik ellenpélda szakmai fórumon volt, 'tartósan napsütötte bőrű' 17 éves hölgy osztotta az észt, páratlan helyesírással, '5 folyamatban lévő szakmával' és büszkén vállalta, hogy márpedig ő feketén dolgozik, máshogy nem is fog soha. Mindezeket pár óra leforgása alatt művelték le a facebook-on , én pedig próbáltam tééényleg próbáltam, de egyszerűen lehetetlen , az ő szemszögükből belegondolni a helyzetbe. Nem ment. Általánosítani sem szeretnék, de megfigyeltétek,hogy az esetek 90%-ban biztos,hogy Nő csinálja a fesztivált? Legalábbis az interneten, a való életben nem ritka, hogy a férfi irányítja a háttérből a szálakat.

Hatalmas bennem a kérdőjel: Hogyha valami nem tetszik, miért nem görget egyszerűen tovább? Amikor pedig éppen segítséget kér , a jó szándékú válaszok ellenére neki áll feljebb,hogy nem írják le a fél éves tanfolyam anyagát...egyetlen szó jár a fejemben: MIÉRT? Miért élnek a Földön ilyen emberek? Mi történhetett az életükben, amitől ilyenné váltak?

Lehetne mondani, karlegyintéssel elintézve, hogy "Na de ilyenek a Nők.". Könnyű ráfogni a világra és másokat hibáztatni. Szavakkal dobálózni, hogy "Nekem nincs időm meghallgatni más véleményét." Vagy az új kedvencem, amit én is megkaptam: "Nekem nincs időm arra,hogy a te érzéseiddel foglalkozzak." Magyarul ezzel azt mondják, hogy "telibe lesz...., amit mondasz, csak én vagyok a fontos, az számít ,amit ÉN mondok, ha nem tetszik , AKKOR IS EZ VAN!" Mert ő felsőbbrendűnek érzi magát. Mert neki nem számít, hogy mit gondolsz te, hogyan tapos a lelki világodba, a lényeg, hogy ő a legértékesebb ember a bolygón és pont rád, szerencsétlen kis flótásra nem jut ideje.


Érezted már magad megsemmisülve? Akaratlanul beférkőzött az agyadba egy mondat, amit olyasvalakitől kaptál, akit nagyon szeretsz? Ülsz ott értetlenül és azon járnak a gondolataid, hogy ez valóban megtörténik? Komolyan gondolta azt, amit mondott? Hogyan lehetséges,hogy eddig nem vetted észre, milyen ember ő valójában?

Ilyenkor sose hibáztasd magad. A bántalmazó emberek (mert ugye a szóbeli bántalmazás is annak számít) önző, primitív lények. Valami hiányzik az életükből, amit rajtad vezetnek le, igazából teljesen mindegy, hogy ki áll ott, csak neki legyen lehetősége erőt fitogtatni. De ő boldog, elfoglalt, és fontos... Legbelül mégsem hiszi el. Amikor az egyik szeretted lépi át a határt, sokkal komolyabb kérdéseket vethet fel benned. Átgázolt rajtad, és ahelyett, hogy rosszul érezné magát, amiért megbántott, te ostorozod a lelkedet, nem érted, mit ronthattál el, hogy ezt kapod tőle. Nekem néha ez hosszú gyászfolyamat, mert számomra legbelül az a valaki, aki képes ezt tenni gátlástalanul, többé nem akarom és nem is tudnék úgy tenni, mintha életem része lehetne. Van, amire nincs bocsánat. Ez nem harag, inkább csalódottság. Sokszor felismertem már, hogy rég észrevehettem volna , mégis homokba dugtam a fejem. Nem egyértelmű, mint egy elcsattanó pofon, és gyakran kénytelen vagy elviselni, sőt arra nevelnek, hogy ilyesmi előfordulhat, ez az élet rendje. Nem az!


Tele van a környezetünk lekezelő , álszent emberekkel, akik olykor barátainknak adják ki magukat, amikor pedig szükségünk van rájuk, hátat fordítanak. Akik ott rúgnak beléd, ahol a legjobban fáj. Ismeritek ugye, amikor: "a szívedbe szúrja a kést, megforgatja párszor és megkérdezi, miért vérzel." ?! A jobbik eset,amikor megkérdezi. Ilyenkor valahol sajnálom őket, hiszen egészséges értékrendekkel rendelkező egyén, aki elégedett magával és azzal, amit elért, nem áll le primitív megjegyzéseket tenni, hanem, ha még nem is ért egyet és kulturáltan nem képes hozzászólni, inkább bölcsen hallgat. Bárhol , bármikor hajlandóak a csillagokat lehazudni, de szerencsére ők nem te vagy.  Csak sétálj el onnan, húzd ki magad, mosollyal az arcodon, hisz rajtuk már nem segíthetsz, ám magadon még igen, hogy megkíméled az életed a negatív személyektől.

Ti éltetek már át hasonló atrocitásokat? Esetleg egy közeli barát/hozzátartozó viselkedett így veletek? Vagy magatokon figyeltetek meg hasonlót és akaratlanul megbántottatok másokat?


Ha szeretnél ajándékot nyerni, gyere a facebook oldalamra, olvasd el a feltételeket és sok sikert! Kattints IDE.

Hagyj nyomot magad után és várlak vissza!
Alexandra  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése