2016. november 7., hétfő

Idegesítő BLOGGER szokások - SZERINTEM


Rengeteg oldalon megfordultam már. , főként a blogom indítása óta. Olvastam érdekes és unalmas cikkeket. Láttam pocsék design-t és olyat, amit a legprofibbak is megirigyelhetnének. Mindannyiunknak más a stílusa, máshogy írunk, más témák foglalkoztatnak és különböző köröket szeretnénk elérni az írásainkkal. Egy valami azonban közös: aki nyilvános írásra adja a fejét, szeretné, ha a nagyérdeműnek is tetszene, amit képvisel, hiszen nincsen annál jobb érzés, amikor segíthetsz egy hasznos tippel, inspirálhatod a követőid vagy szimplán csak jól esik olvasni bárkinek a soraidat. Éppen ezért fontos szempont a portálok vezetésénél, hogy figyelembe vegyük, mik azok a pontok, amiket jó, ha betartunk vagy éppen elkerülünk, a saját lelkiismeretünk miatt vagy éppen a jó kapcsolat fenntartásáért.

MÁSOLÁS
Ismervén az előzményeimet (amit bővebben ITT olvashattok) , egyértelmű, hogy számomra első a sorban az ötletek, a design, a stílus , egyáltalán bármilyen önálló momentum másolása, ami már nem inspirációnak számít, hiszen mint forrás sincsen feltüntetve az ötletadó , illetve eszméletlen bunkóság, amikor azon akarunk sikereket elérni, amit előttünk valaki hosszú idő alatt és rengeteg munkával kitalált és megalkotott. Mindig lesznek azonos érdeklődési körök és témák természetesen, szinte mindenről írt ma már előtted valaki, a lényegen azonban nem változtat, amikor 2 nap késéssel valaki hónapokig "véletlenül" ugyanazt a témát írja meg.. Arról szót sem ejtek, hogy milyen jogi következményeket vonhat maga után. Bár imponáló lehet néhány emberpalánta számára, ha valaki másolja őt, hiszen akkor jól csinálja, amit csinál, véleményem szerint sokkal inkább visszataszító.

VÁLASZOK HIÁNYA
Nyitott kérdések a bejegyzések végén, az olvasók buzdítása a kommentelésre.. amire soha nem érkezik válasz a szerzőtől. Égnek áll a hajam, amikor megtetszik egy írás, örömet szeretnék szerezni a kitalálónak és fél órát szánok egy tartalmas hozzászólásra és még csak visszajelzést sem kapok arról, örült -e a kedveskedésemnek. Hasonló eset, amikor például együttműködnél valakivel, mint blogger a bloggerrel és megígéri,hogy jövőhétig visszaír, majd eltűnik egy hónapra, nem válaszol a leveleidre, egyszer talán eszébe jutsz és jelzi , milyen elfoglalt (a 3 bejegyzéssel hetente a blogján), ezért majd ír, ha megfelel számára az összes körülmény és lesz is kedve. Ha valamit nem tudsz vagy nem akarsz teljesíteni, ne ígérj semmit, hisz a másik számít rád és elég kellemetlen. Na nem kell mindenkinek egész nap a gép előtt ülni, de heti néhány órája csak akad ezekkel is foglalkozni, ha minden másra jut.

KUSZA FELÜLET 
A felugró , villogó-csipogó ablakok totális őrületbe tudnak kergetni. Ennél már csak a modern felületek a kiakasztóbbak, amelyek már annyira extravagánsak, hogy konkrétan a főoldalon elveszek, néha a pofámba ugrik a nyávogó kismacska, mutogatva valamit, lefagy a telefonom.. apropó telefon. Mindenképpen normális mobil-felületet alakíts ki, mert ha a nagy felbontás miatt lefagy az okos telefonod, amivel a laptopod vígan megbirkózna, elvesztik az emberek az érdeklődésüket.

HIRDETÉSEK
Hogyha már a webfelületeknél járunk, a hirdetések zöme számomra elfogadhatatlanul idegőrlő, amikor például olvasnál. Alapvetően semmi problémám a fizetett hirdetésekkel, hogyha az helyén van kezelve, sőt arra sokkal szívesebben is kattintok rá, hogyha érdemesnek találom. Viszont, hogy a főoldalon elvesznek a bejegyzések a hirdetésektől, vagy zárásként felugrik 8 weboldal, és a kattints ide-kattints oda, a 10 perces olvasást 25-re redukálja.. neeem jóóó.

ELŐRE SZALADNAK AZ IDŐBEN
Rengeteg bloggernél megfigyeltem, időben, hetekben, hónapokban, évszakban történő sürgetést, fókuszálást arra, majd mi lesz, ha.. Egyértelműen leszűrődik (szerintem), hogy nem élvezik ki a jelent, amikor júliusban már az őszt várják vagy novemberben a karácsony szentestéről írnak. Egyszer-egyszer persze megvan az oka, de hogy minden évszakban már a következőre koncentráljunk és arról írjunk, mi lesz majd a következő évszakban/évben, elég illúzióromboló, amikor még éppen kifaragjuk a tököket, máris búcsúztatják az őszt november elején.

MEGRAGADNAK A MÚLTBAN
Az előző pont szöges ellentéte a folytonos magyarázkodás és a "tudom, már elkéstem és véget ért a karácsony, de még megosztok pár ötletet.." című rizsa. Ugyan vajon kinek lesz hasznos szilveszterkor egy karácsonyi DIY bejegyzés vagy október végén egy szeptemberi kedvences írás..? A design-ra illetve arra,hogy a korral bizony haladni kell, éppúgy vonatkozik a helyzet. Nem tanácsos és kifizetődő éveken keresztül ugyanazt a felületet meghagyni, nem csak te unod, hidd el, fő a változatosság és az aktuális témák feldolgozása.

HAZUGSÁGOK
Nem csupán a való életben ciki, ha mást akarunk mutatni, mint ami a valóság. Legyen az az anyagi helyzetünk , sőt akár a véleményünk bizonyos dolgokról. "Hazug embert hamarabb utol érik, mint a sánta kutyát." Senki ne reménykedjen abban, hogy előbb-utóbb nem fog kibukni, hogy nem a fotókon ábrázolt házban él, nincs is férje vagy éppen igazából szívből gyűlöli a melegeket, miközben az elfogadásról ír és támogatja a házasságkötésüket. Ezek persze kirívó esetek, de bizony lehet velük találkozni. Mindig , mindenben maradj őszinte! Semmi más nem működik.

A blogger világ csodálatos közösség, ami folyamatosan bővül és változik, ezért semmiképp se vegyétek bántásnak, ha esetleg magatokra ismertetek egy-egy pontnál, hiszen " Jó pap holtig tanul ". Az igényességet tartsátok szem előtt. Mindenkinek vannak hibái, nem vagyunk tökéletesek, de amit ki tudunk küszöbölni, azon igenis érdemes dolgozni.

Számotokra mik a legidegesítőbb szokások, amit blogoknál felfedeztetek? 

Köszönöm, hogy elolvastál! 
Alexandra  

2 megjegyzés:

 1. Szia! Nagyon tetszett ez a bejegyzés szerintem igazad van. :)
  Amit én a legtöbbször észreveszek hogy elkezd valaki valamilyen blogot és után abba hagyja az írást fél évre, de úgy hogy egy, két soros bejegyzést nem tudott írni azoknak akik szeretik és követik is. A legnagyobb pláne ilyenkor mikor az oldalsávba külön hely van annak hogy Kezdet: Szünet: Zárás:. De még arra sem veszik a fáradtságot hogy ezt kitöltsék, holott lehet az utolsó bejegyzés alatt már 50 dühös ember tolong.
  A másik amit ki nem álhatok az az elvárás miszerint pl. addig nincs bejegyzés amíg nincs 10 komment.
  Én is csak kezdő blogger vagyok és dolgozok a hibáimon de ilyeneket nem csinálok. Ha benéznél hozzám:
  https://diyhauleverything.blogspot.de/
  xxo

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Vivien!

   Köszönöm szépen, hogy leírtad a gondolataid! :)
   Teljesen egyetértek veled, ezek is roppant idegesítőek tudnak lenni, ha szó nélkül valaki eltűnik az elég kiábrándító. Azt pedig, hogy 10 kommentig nincs új bejegyzés, inkább nem is kommentálnám. El nem tudom képzelni,hogy azért ne írjak napokig-hetekig vagy publikáljak, mert még nem gyűlt össze a kitűzött szám.

   Sok sikert a blogoláshoz! :)

   Alexandra

   Törlés