2016. november 10., csütörtök

Karácsonyi AJÁNDÉKÖTLETEK #1

Nyugtassatok meg , hogy nem én vagyok az egyetlen, aki novemberben írja a karácsonyi ajándéklistát és indul el a beszerzésére. Nem csupán azért, mert imádom az ünnepi készülődést és a vele járó feladatokat, hanem anyagi megfontolásból is. Decemberben mindent megvásárolni , a lakásdekorációtól az ajándékokig és az ünnepi ebéd alapanyagáig, rengeteg kiadás zúdulna egyszerre a nyakunkba, ezért , amit fixen szeretnénk a családnak adni az ünnepekkor még advent előtt érdemes letudni. 

Minden évben hatalmas dilemma, kinek mi a legmegfelelőbb meglepetés, ami becsomagolva várhatja a fa alatt. Nem egy haszontalan tusfürdő (amiből minket ellátnak évről évre), sem zokni, sem képeslap. Nem az ezredik vacak a háztartásban, amire igazából semmi szükség. A kézzel készített meglepetések nem mindig fejezik ki, amit átadni szeretnénk, akár jelképesen is. Természetesen nem attól szeretsz valakit jobban, minél nagyobb értékű dolgot szánsz neki az év szeretetünnepén. Idén ötletek tömkelege árasztott el, amikor a listámat készítettem , ennek természetesen csekély része kerül megvalósításra, hiszen nem az enyém a világ összes pénze vagy a mikulás gyára. :) Viszont , amiért ennek különösen örültem, az, hogy meg tudom veletek osztani mindezt, hátha hasznos lesz és nem kell szaladgálnod tanácstalanul az üzletek között a tömegben.

Mielőtt konkrét tippeket adnék, először szeretnék segíteni a jövőre nézve abban, hogy ilyenkor milyen trükkökkel kerülheted el a kétségbeesett pillanatokat az utolsó napokon, amikor lövésed sincs, mit ajándékozz.

TIPPEK, HOGYAN TALÁLJ MINDENKINEK MEGFELELŐ AJÁNDÉKOT:

1. JEGYZETELJ ÉV KÖZBEN:
Ezzel talán kicsit már elkéstünk, de az elkövetkezendő alkalmakkor már hasznosíthatod. Sokszor kaphatunk finom utalásokat a hónapok alatt, ki mire vágyna, mit nem engedhet meg magának vagy sajnálja rá a pénzt, miközben áhítozik érte. Ha ügyesen jegyzeteltél, akár csak gondolatban, most jó néhány ötletet előkaphatsz és megvalósíthatsz.

2. NÉZZ KÖRÜL A LAKÁSÁBAN/SZOBÁJÁBAN:
Egyik évben kereszt szüleimnek éjjeli lámpákat ajándékoztam, mert akárhányszor bementem a hálószobájukba, üresek voltak a kis szekrények. Bár addig a pillanatig eszükbe sem jutott , nagyon örültek nekik és az én szememet sem bántotta a légüres tér. Másoknak esetleg a kacatok tárolásának praktikus módjában segíthetsz tárolódobozzal, de lehet ,hogy egy szobanövény hoz boldogságot a mindennapokba. Tarts nyitva a szemed! :) (Ezekkel azonban csak óvatosan, mert könnyen melléfoghatsz az eltérő stílusú dolgokkal)

3. KÉRDEZZ:
Vannak erre fogékony és kevésbé fogékony emberek. Van, aki kapásból: "Nem kell semmi" dumával továbblép, viszont van, akinél csodásan működik, amikor megkérdezik, mire lenne szüksége.

4. LÉGY KREATÍV:
Én tipikusan azok közé tartozom, akik imádnak kézzel készített tárgyakat ajándékozni, hiszen abban a legdrágább kincsedet is odaadod: az idődet. Ha esetleg idén nem tudsz nagyobb összeget rászánni az ajándékokra, kapd elő a DIY ötleteket és mindent bele! Viszont mindenek előtt mérlegelj: az adott egyén értékeli - e a bizgentyűket :D Hamarosan ehhez is kapni fogtok ötleteket tőlem!

Nézzük első körben, mik a leggyakoribb, legfelkapottabb csomagok a fa alatt:

AJÁNDÉKUTALVÁNYOK

Színház, vásárlás, koncert ? Mit szeretnek a családtagjaid /barátaid legjobban csinálni a szabadidejükben és amikor megengedhetik maguknak? Már szinte mindenféle utalványt találhatsz akár webes felületen is, így ki sem kell mozdulnod otthonról. Nem kell konkrét időpontra és előadásra lefoglalnod valamit, ami esetleg az ajándékozottnak nem is felel meg, ő maga kiválaszthatja , mire szeretné felhasználni és mikor. Tökéletes lehet például szülőknek vagy olyanoknak, akiknek igazán nincs szükségük tárgyra, mert megvesznek mindent maguknak és te sem egy ezredik tányérkészlettel gazdagítod őket.FÉNYKÉPES AJÁNDÉKOK

Ehhez megint csak nem muszáj kilépned az utcára sem, hiszen a neten leadott rendeléseket pár napon belül kiszállítják (még novemberben biztosan), sőt akár te is elkészítheted kézzel saját magad. Lehet ez egy kulcstartó, naptár , bögre, puzzle , üvegbe zárt csoda, ami maximálisan egyedi.


TÁRSASJÁTÉK

Családonként változó, ki mennyire értékeli és szeret leülni mondjuk malmozni vagy bevállalós és activity-zik. Ahol kisgyerekek vannak tuti nyerő. Akár egy új kártyapakli is felelevenítheti a játékszellemet.SZÉPSÉGÁPOLÁSI TERMÉKEK

De kérlek, ne a sablonos tusfürdő-dezodor kombót , ha lehet. Én minden évben hárommal is gazdagodok, holott dezodort egyáltalán nem használok és tusfürdőből is megvannak a bevált kedvenceim, illetve szeretem magam kiválasztani a nekem tetszőt. Legyél kreatív. Készíts személyre szabott csomagot az ajándékozott legkedveltebb/vágyottabb termékeiből, pl. szempillaspirál, szemhéjpúder paletta.. Annyi lehetőség van és semmivel sem drágább, mint egy tucatcsomag. Én rendszerint elhintem, hogy pont elfogyott a sminklemosóm vagy a kedvenc márkám új rúzsokkal rukkolt elő, ám sajnos senkit nem érdekel, hogy azon az áron, amit a hülyeségre költött, megvehette volna azt , ami hasznomra válik. Persze az ajándék és a szándék a fontos, de nekem inkább nemtörődömségnek tűnik, amikor az erőfeszítéseim ellenére megveszik, amit nem szeretek, legcsekélyebb időt sem fordítva arra, hogy gondolkodjanak.

Ráadásul itt vannak a JOY napok, a barátnődnek/testvérednek/anyukádnak.. akár fél áron is vásárolhatsz igényes dolgokat. :)


KÖNYV

Ehhez az ajándék típushoz szintén ismerned kell a személy érdeklődési köreit, hiszen egy elfuserált könyvválasztás olyan, mint a dezodor problémája. A fiatalabbakat ne kötelető olvasmánnyal akard elbűvölni (hacsak nem kér meg rá), mert nem fog sikerülni. Lehet az egy új bestseller, pszichológiával, receptekkel foglalkozó gyűjtemény. A cél, hogy hasznos legyen.


Ezek a leghagyományosabb ajándékötletek voltak, de hamarosan több tippet hozok. Addig is várlak vissza számos érdekes témával, ne menj messzire! Advent hétvégéjétől pedig ötlet és hangulat áradat érkezik a blogra :) Érdemes lesz velem tartani!

Ha van Nektek is bevált ötletetek vagy bármi, ami hasznos lehet , osszátok meg velünk kommentben. 
Alexandra  

Képek forrása: P I N T E R E S T

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Nagyon örülök, hogy megvitattál mellettem ez a lényeges információ. Nagyon köszönöm!
    kreatív ajándékok

    VálaszTörlés