2016. november 3., csütörtök

Megindult a SZARLAVINA - Az élet ismét tanított..

Észrevehettétek és többször jeleztem a facebook oldalon is, hogy sajnos internet hiányában nem tudtam bejegyzéseket publikálni immár 2 hete. Viszont ennek a hátterében olyan balszerencse sorozat áll, ami megrengette a pozitivitásom és mielőtt azt hinnétek, erősen túlzok, elmesélem, mi történt, reményt adva, hogy talán a szarnak hitt helyzeted kevésbe az :D

Múlt hét hétfőn elindultunk a 4 napos wellness-"nyaralásunkra", ami nagyszerűen telt (élménybeszámolót hozok hamarosan), bejártuk a Balaton északi-partját, rengeteg új emlékkel gazdagodtunk és csodás tájakat láttunk, nem utolsó sorban pedig kettesben lehettünk a férjemmel. Csütörtökön keszthelyi kitérővel hazafelé indultunk, időben vissza szerettünk volna érni sötétedés előtt, volt teendőnk a hátrahagyott házunkban. Az autópályán száguldva , Budapestre beérve a kocsi műszaki hibát jelzett. Volt már ilyen, semmi baj. 3 perc múlva újabb hiba villant fel, és felszólított hatalmas nagybetűkkel: STOP. Jófej vagy haverom, gondoltam magamban, megadod magad a pálya közepén, már csak kibírjuk.. Mire tanakodva konstatáltuk a kedvesemmel, hogy rendben, a következő (gyáli) kihajtónál legurulunk, sem világításunk, sem szervónk , sem egyáltalán a motoron kívül semmi nem működött. Vert a víz rendesen, ráadásul ebben az évben 2x állt meg alattunk a jármű, 2 különböző , bazi drága okok miatt, most pedig a harmadik csapás is megjött (az új autónk érkezése előtt 2 hónappal..köszi). Éppen hogy letértünk egy forgalmas főútra leállt a rendszer. Ok, bikázzunk, elindul, remek, hazamászunk. Mégsem, ugyanis félúton hazafelé megint megállt a lehajtósávban. Telefon a családnak, másfél óra mire odaérnek. Életre szóló élmény a főúton állni a lerobbant fosod mellett, ami egész évben szivatott és már dupla annyit költöttél rá,mint amennyit ér, most pedig mikor már majdnem eladtad egy másik szerencsétlennek, elviszi a maradék pénzed is grátiszba. (Egyébként egy középkategóriás guruló csodáról beszélünk..) Bikázni már nem sikerült, maradt az elvontatás , miután kellőképp szétfagytunk, a család elvitt magához (út közben kitört az autó lámpája is, ha nem tudtuk volna mire költeni ezt a sok pénzt, a sors megoldotta), ahonnan az otthonunkig újabb fuvart kellett szerezzünk. Délután fél 4 helyett, 7-re értünk haza, miután végigröhögött minket a familía (milyen kedvesek, ugye, más kárán a legjobb nevetni :) ) .. azt pedig, hagy ne taglaljam, a hangulatom mennyire szárnyalt. Kétségtelen, hogy felejthetetlen és kalandos út lett a végén, bár tudtam volna értékelni a nyugalmasabb,költséghatékonyabb változatot.


Belépve az ajtón a cipőfűzőmbe beleragadt bogáncsba tenyereltem, aminek a tüskéje 3 napig az ujjamban volt és a 2 hete meseszerű (hol volt-hol nem) internetünk eltávozott másik dimenzióba. Másnap felhívtuk a rendszert, többszöri újrainditás ellenére sem működött, tehát hétfőig a mobilnettel kellett (volna, ha nem fogy el az első nap) okoskodni, hogy ne zárjuk el magunkat a külvilágtól. Rendben, hát van ilyen, majd kijavítják és bologság.. időközben beraktam egy mosást a gépbe, aminek a végére a változatosság kedvéért, hogy ne unatkozzak, úszott az egész fürdő. Bravó.

Telt a hétvége, családi rendezvény, szánakozó szempárok, szar közérzet, hogyhogy nem sikerült a kellemes levegőben terjengő vírusokból is belakomáznom aznapra. Vasárnap nem mertem hozzáérni semmihez, hétfőn jött a szerelő. Férjem ismerőse, poénkodunk, beszélgetünk, majd közli,hogy : "ajjjajj, baj van". Néztem rá, szúrós tekintetemmel jeleztem felé, ha most azt mondja, nincs netünk soha többé, meg fogom verni, de előtte öngyilkos leszek :D Azt mondja, meghalt a wifi routerünk végleg. Mondom szar ügy, akkor csatlakozzunk közvetlen a géphez. 1053 hiba, a rendszerünk nem jó, csak wifivel működik..mondja ezt nekem a hosszú hétvégén. Csórikámat legszívesebben vízbe folytottam volna, bár tudom, nem ő volt a hibás, ez már a sokadik fosadag, ami érkezett.. Új router rendel, csütörtökön szállítás, a karácsonyra félre tett pénzből 1 forint nem marad ennyi kiadással, annyi baj legyen.. Nincs net, jöjjön az újabb adag mosás. Természetesen a férjem szolgálatban , én pedig újra eláztattam a fürdőt, majd takarítás közben az idei 4. felmosópálcát is eltörtem, ami teljes erővel csapódott az arccsontomba.


Gondolkoztam rajta,hogy vajon elátkoztak vagy csupán a sok jó után, most kapunk kompenzálást , hogy még inkább értékeljük, amink van? Próbáltam pozitív és higgadt maradni és a kedvenc mondatom cseng a fülemben újra és újra: "Ahol ennyi lócitrom van, ott egy póninak is lennie kell." Őszintén hiszek benne, hogy így lesz,  a többi majd megoldódik, mi pedig hátrahagyva a balszerencse sorozatot , olyat fogunk kapni, amiért megérte 'szenvedni' :) Emlékeztek, nemrég a karmáról írtam és ,hogy amitől félsz, a sors azt ejti majd az utadba /ha nem , gyorsan kattints IDE egyet/? Azt is tudhatjátok,hogy piszkosul mániákusan tudok spórolni és , ha jobban megfigyelitek, ezek szinte mind anyagi vonzatot jelentenek (1-2 kivétellel, amit akár a kiváltott stressz generálhatott). Érdekes és ijesztő. Hiszem, hogy a dolgok nem véletlenül történnek az életünkben és ha az adott pillanatban talán nem, de később rá fogunk jönni, mire tanított az adott történés. Tudjátok mit? Tényleg lehetett volna sokkal rosszabb! Lerobbanhattunk volna a 2. kirándulós napon, sőt, akár már odafelé úton és autómentővel jöhettünk volna haza, miközben utazni sem tudunk sehová kocsi hiányában. Rájöttem, hogy az igazán értékes dolgokat nem vesztettem el egyik alkalommal sem, ezért kár bosszankodnom olyasvalami miatt, amit befolyásolni nem tudok, sőt inkább hálás vagyok (egy kiadós önsajnálat után :P ). Remélem, ennek fényében mindig emlékeztetitek magatokat, ha szarba csap a ventilátor, hogy a legboldogabb, legsikeresebb, legtökéletesebbnek tűnő embereknek sem mindig csupán a napsütésben gyönyörködnek. Ahhoz, hogy a jót értékeld, bizony kellenek a kevésbé jók is!

Nektek volt már úgy,hogy minden a nyakatokba szakadt hirtelen?

Holnap hozom a következő bejegyzést, ne menj messzire!
Hétfőn pedig sorsolom az ajándékcsomagot, még nem késő játszani. Kattints IDE!
Alexandra 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése