2016. november 18., péntek

Mit iszom egy nap? - AUTUMN & WINTER EDITION

Nem tudom, ki hogy van vele, de ezekben a hűvös-hideg-fagyos hónapokban automatikusan keresem azt, ami meleg. Rossz ,aki rosszra gondol :) Ez az italokkal sem lehetne másképp , hiszen egy kellemesen langyos bögre a kedvenc teáddal töltve tetőtől talpig átmelegít a zord napokon. Hoztam nektek fincsi forrócsoki recepteket és inspiráló fotókat, ha eddig nem ragadott volna el benneteket a hangulat.

Reggelire maradok a jól bevált gyümölcsteánál , amit rendszerint nagy adagban készítek és főleg, amikor egyedül vagyok, kitart a nap folyamán végig. Persze estére kellőképp megunom, sőt van, amikor napközben is jobban vágyom egy pohár vízre, de nem telt még szerintem úgy el nap, amikor ne ittam volna teát szeptember vége óta. Megspékelve gyümölcsdarabokkal (például narancs, citrom vagy almakarika) nem csak a szemedet gyönyörködteted, de az ízlelőbimbóidat egyaránt kényezteted. A pinteresten olyan csodás, ínycsiklandó képeket találtam, hogy ne haragudjatok, amiért ide nem saját fotókat csatolok, ám ezek sokkal szemet gyönyörködtetőbbek, bízzatok bennem (ráadásul olyan hamar sötétedik és olyan későn bújuk elő a nap, már amikor nem borongós az egész hetünk, hogy nehezen tudom összeegyeztetni az igényes munkát a körülményekkel. Ez már legyen az én gondom) ! :)


Az esti film és sorozatnézéshez, esetleg könyv olvasáshoz bevetem a nagyágyúm, ami sajnos nem túl extra, viszont annál finomabb és gyorsabb. A Dolce Gusto kapszulás forrócsokija jelenleg a kedvencem, ráadásul, ha a férjem felturbózza nekem házi készítésű tejszínhabbal, olvasztott csokoládéval és pillecukorral, mennyei!


Ám de , ne legyünk ennyire földhöz ragadtak, a recepteket is hozom ám, ha esetleg nincsen otthon ilyen kis pingvinetek (én így hívom a kapszulás masinánk), ami szolgáltatja a finomságokat, akár társaságot vártok vendégségbe és szeretnétek nagyobb adaggal, saját készítésű csokicsodával készülni:

Mogyoróvajas forrócsoki:


1 bögre tej
10 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál mogyoróvaj
tejszínhab
olvasztott csokoládé (öntet)


Közepes lángon olvaszd meg a csokoládét és a mogyoróvajat a tejben. Kevergesd sűrűn, nehogy odaégjen! Miután kész, öntsd egy bögrébe, tegyél egy kevés tejszínhabot a tetejére, olvassz fel 1-2 kocka csokoládét és öntsd a hab tetejére!

Forrócsoki tej- és cukormentesen:

2 dl forró víz
2 evőkanál jó minőségű , keserű kakaópor
3 dl kókusztej
1 csipet só
fél vaníliarúd kikapart magja
5 dkg felaprított, jó minőségű kakaópor (kb. 65-70% kakaótartalommal)


A forró vízben elkeverjük a kakaóport. Kis lábasban forráspontig melegítjük a kókusztejet, hozzáadjuk a sót, a vaníliarúd magjait, a csokit és végül hozzáöntjük a kakaóporos vizet. Díszítésként habbal és pillecukorral gazdagíthatjuk.


Ti mit szoktatok fogyasztani ezekben az évszakokban? 

Ha nem szeretnél lemaradni a hamarosan érkező karácsonyi hangulatáradatról a blogon, jobb oldalon feliratkozhatsz, vagy csatlakozz a facebook csoportunkhoz és értesülj elsőként az új bejegyzésekről: ITT.

Szeretettel várlak vissza!
Alexandra ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése