2016. december 16., péntek

Szeretet

A szeretetről írni nem könnyű. Nem könnyű, mert mindenkinek mást jelent. Mindannyian máshogy fejezzük ki, fontos nekünk a másik. 

De miért nem jó egyszerűen csak szeretni? Hogyan kell egyáltalán jól szeretni? Van olyan, hogyha az ember nem kap elegendő szeretetet, nem is tudja, hogyan adja tovább? Tényleg attól függ, mennyire tudunk szeretni valakit, hogy önmagunkat mennyire szeretjük? Nem szerethetjük csak úgy a szüleinket, testvéreinket, gyermekünket, miközben mi magunk a padlón vagyunk? Azok a gyerekek hogyan tudnák tovább adni azt, amit sosem tanítottak meg nekik (például egy nevelőotthonban)? Lehet még belőle egy egészséges, értékes, szerethető ember?

Ha meghallom a szeretet szót, nekem nem csupán a jó dolgok jutnak eszembe. Szeretni valakit, viszonzatlanul, aki többször bánt, mint amennyiszer nem, nem éppen a legfelemelőbb érzés. Látni egy bánatos gyermeket, aki nem kapja meg a SZERETETET. Hiába adsz neki Te, ha attól , akitől Ő vágyná, hiányzik. De adni sosem rossz és sosem jön rosszkor. Az ünnepek közeledtével, a megható reklámokkal, az ünnepre való hangolódással könnyebben megy időt szakítani arra, amikor kicsit elgondolkodunk az elmúlt év rohanós napjain, az elkapott bús pillantásokon, amik mellett elmentünk. A ki nem mondott szavakon, amit a büszkeségünk nem hagyott, hogy kimondjunk. Azon, kinek nyújthatnánk segítséget egy szép szóval, egy frissen sütött süteménnyel vagy ajándékkal. Hány elszalasztott pillanat veszett kárba, amit már sosem kaphatunk vissza? Mennyi elfecsérelt pénz, idő, ami helyett elég lett volna egy ölelés vagy tartalmas beszélgetés?

Mikor figyeltél utoljára a jelekre? A jelre, hogy valakinek hiányzol? Hogy valaki csak arra vár, hogy őszintén feltedd neki a kérdést: Hogy vagy? Tudod, hogy a szeretteidnek mit jelent a SZERETET? Hogy hogyan fejezd ki, ha azt szeretnéd. hogy egyértelműen érezzék és tudják? Mikor segítettél legutoljára egy idegennek? Miért kötjük a decemberhez az adakozást , a jó szót, a figyelmet?

Látod? Nem is olyan egyszerű. De nem is olyan bonyolult. Ne tegyük hát azzá. Nézz körül , ha kell kérdezz: Mire van szükséged? Segíthetek? Hogyan tegyek, hogy neked jobb legyen? Olyan könnyed szavak mégis olyan keveset használjuk őket. Ne azért szeress, hogy viszonzást várj és ne azért szeress, mert ez a helyes. A szeretetet nem kell kiérdemelni. Add szívből azt, ami Tőled telik és az, akinek adod, megérzi, hogy mindent nyújtottál , amire képes voltál.



Békés, szeretetben gazdag ünnepeket kívánok mindenkinek! 

Alexandra 

2 megjegyzés:

 1. Szia! :)
  Belefutottam már néhányszor a blogodba, talán el is olvastam 1-2 gondolatot. Viszont ez a bejegyzésed annyira szép, hogy felkeltette a figyelmem és nagyon sokat olvasgattam. Tetszik a stílusod, ahogy vélekedsz a dolgokról és persze ahogy ezeket leírod :)
  Úgy érzem, erre a bejegyzésre szükségem volt most. :))

  Szeretetben gazdag ünnepeket kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Köszönöm! Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésed. Minden szeretetem benne volt. :) Remélem, még szolgálhatok a későbbiekben is hasonló témákkal.

   Áldott, békés, szeretetben gazdag ünnepeket kívánok Neked!

   Törlés