2016. december 30., péntek

Viszlát 2016, Hello 2017!

A karácsonyfák még néhány napig az otthonokat díszítik, az ünnepi fények beragyogják a világot, majd amilyen gyorsan ideért a szilveszter, olyan sebesen veszi kezdetét az új esztendő. Sokaknak hoz új terveket, vágyakat, álmokat, célokat, akaraterőt, hogy valami olyasmibe vágjanak bele, amibe eddig nem mertek. Ott vannak az örök fogadkozók , akik évről évre kitartó diétát, sportolást, dohányzás elhagyást ígérnek és remélik, idén talán lesz mindehhez affinitásuk. Persze, néhányan már nem is akarnak belemenni a hazug állításokba, hiszen magukat ismerve úgysem fog változni semmi, azon kívül, hogy újabb naptári év vette kezdetét. De hát miért is kellene időponthoz kötni a változást, nem igaz? :) Akármelyik nap tökéletes lehet az újításra, a nagy elhatározásokra és , hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk valamihez. Ilyenkor inkább a motiváció lehet méretesebb, veled együtt mások is érzik, ha most nem indulnak, akkor megint csak a halogatás tölti be a mindennapokat.

Ülök a kanapén, a fenyőfa illatú gyertyámon lassan leég a kanóc miközben sorra veszem, mit sikerült megvalósítanom ebben az esztendőben. Vannak olyan dolgok, amiknek az élérése még most is a végtelenbe nyúlik. Ami tőlem független vagy éppen nagyon is rajtam múlik, mikor és hogyan érem el. Vannak viszont olyanok, amiknél jóval többet kaptam, mint amire számítottam. És persze azok sem maradtak el, aminek eljövetelét egyáltalán nem vártam, mégis megérkezett akkor és úgy, ahogy kellett, néha pillanatnyi fájdalom és kétségbeesés formájában.

Panaszra nincs okom. Ha belegondolok, gimnazista koromban milyen életet képzeltem el magamnak, be kell látnom, többet sikerült elérnem ezek közül, mint amennyit nem. Hogy szerencsés vagyok? Nem gondolom. Céltudatos? Az igen. Nagyon hiszek benne, hogy amit kitűzünk, azt elérhetjük kellő kitartással és áldozattal és ez 2017-ben talán az eddigieknél még erősebben rögzülni fog bennem. A blog egy éves lesz napokon belül és még nagyobb késztetést érzek, hogy átgondoljam, mik a terveim a jövőre nézve. Ahogyan nekem, úgy a blognak is folyamatos újulásra, frissülésre van szüksége, nem csupán az olvasók érdeklődésének megtartása végett, de a saját motivációmért egyaránt. Ezzel kapcsolatban a részleteket nem árulom el egyenlőre. :) A témákban meg szeretném tartani a változatosságot, a HÁLA HÉTFŐ-t a szokásos formájában eltüntetem a média felületekről, ettől függetlenül a hála az én életemben legalábbis biztosan kulcsfontosságú szerepet tölt be az év minden egyes napján, remélem, most már nálatok is. A döntés oka tulajdonképpen, hogy nem szeretném naphoz kötni a hála érzését, megemlítését, így majd megkérdezlek, biztatlak Titeket ott és akkor , amikor jól esik, hét kezdéstől függetlenül, remélem, ez a felállás épp olyan népszerűségnek fog örvendeni, mint ez a kezdeményezés az indításakor.

Előrebocsátom, idén sem leszek tökéletes. Lesznek megosztó témák, amiket boncolgatok, lesznek motivációs és szépségápolási bejegyzések és bármi, ami éppen foglalkoztat, esetleg a segítségetekre lehet. Hibázni biztosan fogok, de csak az tévedhet, aki cselekszik én pedig mindent megteszek, hogyha néha lassan, de annál szilárdabban haladjak arra, amerre elindultam. :)

Magánéleti téren az eddigieknél még nagyobb fába vágtam/vágtuk a fejszét és habár az út rögös, a fény már látszik. Hiszek abban, hogy aminek itt az ideje, az meg fog érkezni , akárhogyan küzdök ellene, aminek pedig nem, még ha nehéz elfogadni, mégis minden okkal történik, nekem nincs más dolgom, mint hinnem benne, hogy a 2017-es év minden téren az eddigi legcsodásabb lesz és mindent megkapok, amire szükségem van, könnyen elengedve azt, amire nem.

Publikus megvalósításra váró terveim:

  • Megtartani a blogon a heti 3-4 bejegyzést
  • Rendszeresen fotózni és kreatívkodni
  • Még több együttműködést véghez vinni (legyen akár interjú, akár termékekkel kapcsolatos..)
  • Megálmodni és kivitelezni az első önálló termékem
  • Rendszeresen sportolni, legalább napi 10 percet intenzíven
  • Az arcbőröm teljesen rendbe hozni, olyan termékeket találni, amik lehetőleg természetes anyagokból készülnek és nem tesztelték állatokon
  • Elmenni az összes halogatott vizsgálatra és kezelésre
  • Saját szépségszalont megnyitni
  • Megtalálni az első közös háziállatunkat egy kiskutya személyében
...
Jövőre találkozunk ugyanitt, meglátjuk , mit sikerül kipipálni és mi jön még a listához. :)


Búcsúzom tőled 2016


Ezzel a csodás idézettel köszöntöm az új esztendőt és kívánok sok erőt, kitartást, egészséget, sikert és boldogságot mindenkinek a 2017-es évben! 

"Uram, adj türelmet, 
Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni, 
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam, 
Amit lehet, és adj bölcsességet, 
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni. 
Uram, tégy engem békéd eszközévé, 
Hogy szeressek ott, ahol gyűlölnek, 
Hogy megbocsássak ott, ahol megbántanak, 
Hogy összekössek, ahol széthúzás van, 
Hogy reménységet keltsek, ahol kétségbeesés kínoz, 
Hogy fényt gyújtsak, ahol sötétség uralkodik, 
Hogy örömet hozzak oda, ahol gond tanyázik. 
Ó Uram, segíts meg, hogy törekedjem, 
Nem arra, hogy megvigasztaljanak, 
Hanem, hogy én megvigasztaljak, 
Nem arra, hogy szeressenek, 
Hanem arra, hogy szeressek. 
Mert aki így ad, az kapni fog, 
Aki elveszíti magát, az talál, 
Aki megbocsát, annak megbocsátanak, 
Aki meghal, az fölébred az örök életre."

 Remélem, velem tartotok! 

Várlak vissza!
Alexandra 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése