2016. december 12., hétfő

Zsinór nélküli tampon?! - NINCS TÖBB TABU!

Hiába természetes dolog , hogy a Nők havonta (jó esetben) menstruálnak, valamiért nem merünk róla beszélni társaságban, de még a barátnőinkkel sem nagyon. Bár én mindig megtárgyalom velük, ha érdekli őket, ha nem.😃 Szuper jó dolog, ha az embernek rendszeres ciklusai vannak, attól függetlenül, hogy olykor a fájdalom és kellemetlenségek mellett ezt elfelejtjük. Ennek viszont elengedhetetlen kellékei a tampon, betét, tölcsér, kinek mi az aktuális kedvence. Jómagam 16 éves korom óta tamponpárti vagyok, sokkal kényelmesebbnek találom és elég nehezen viselem a betét nyújtotta nedvességérzetet a nap folyamán, éjszaka pedig egyáltalán nem gyújt számomra kellő védelmet. Ezért különösen megörültem, amikor lehetőséget kaptam a Beppy tamponok kipróbálására, ugyanis ilyen formabontó újdonságot ritkán vezetnek be, kis hazánkban pláne. Én pedig nem féltem kipróbálni, hogy bemutassam Nektek és beszéljek is róla, hiszen nincsen semmi szégyellnivaló benne és igenis fel kell hívni a figyelmet a jó dolgokra, amikkel esetleg megkönnyíthetjük azokat a bizonyos napokat.

Mit kell tudni a Beppy tamponokról és miben más, mint a társai?

Láthatatlan, rugalmas szivacs anyagú és zsinór nélküli tampon, amivel úszhatsz, szaunázhatsz, sportolhatsz, sőt még szeretkezhetsz is, anélkül, hogy párod vagy te észrevennéd.

A Beppy tamponnak 2 típusa van, első körben a Dry (száraz) verziót vettem górcső alá. Innentől intim részek következnek, mindenféle tabu nélkül, akit esetleg zavarna, gondoltam jelzem időben.. :)


Az első ciklusnapomon már rá is vetettem magam az egyik darabra. Ránézésre nem keltett nagy bizalmat bennem, gondolkoztam rajta, hogy az még csak hagyján, hogy hogyan helyezem a megfelelő helyre, na de hogyan fogom kiszedni?! Hát nem maradt bennem, azt elárulom. 😅 Kerestem az útmutatót, ám sajnálatomra a csomaghoz tartozó tájékoztatón egyáltalán nem találtam magyar nyelvet , 5 mini rajz segített a bizonytalanságomon hirtelenjében, a neten is inkább a másik fajtát mutogatják. Langyos vízzel benedvesítettem a szivacsot és a szokásos tamponfelhelyező pozíciómba helyezkedve nekiestem a "csatának". Nem véletlen fogalmaztam így, ugyanis abszolút nem akart velem együttműködni. Nem tudom, nálatok mennyire elviselhetőek ezek a napok, nekem az első kettő a túlélésről szól, hüvelyfájdalommal, görcsökkel. Végül csatát nyertem, nagyjából 5 perc alatt, és valószínűleg a hosszan tartó bíbelődés miatt éreztem, hogy ez bizony a helyére került. Aznap kevésbé szokott még elönteni a vér, ezért vártam 5-6 órát a cserével. Megküzdöttem vele újfent , sikerült megsértenem a hüvelyfalam is , mert egyszerűen nem értem el. A maradékot bedugtam a fiók mélyére, hogy köszönöm, nekem ennyi elég volt. Na de nem úgy megy ám, nem vagyok egy könnyen feladós típus, úgyhogy a 3. napon újra megkíséreltem a dolgot. A felhelyezése jóval könnyebben ment, már egyáltalán nem éreztem, hogy bennem van (jesszus , ilyet leírni, bocsánat), a sportolás közben remekül helytállt, sokkal kényelmesebb volt egy normális tamponnál, viszont a kiszedéskor újra szenvedések árán távolítottam el, ezért nagy barátságot nem sikerült kötnünk egymással.

Mindeközben sort kerítettem a Beppy WET tampon kipróbálására:


Ahogyan a képeken is látható, jóval bizalomgerjesztőbb első ránézésre (is) a testvérénél. Ellátták egy kis réssel a könnyebb eltávolíthatóság miatt , illetve tejsavas bevonata miatt kellemesen puha érzést kelt, mindenféle előkészület nélkül , természetesen alapos kézmosás után egy karikacsapás a felhelyezése. Még magam is meglepődtem, hogy milyen könnyen ment, a rajzok alapján könnyen eligazodtam a helyes felhelyezést illetően, majd ugyanilyen nemes egyszerűséggel néhány óra elteltével eltávolítottam és kimostam (bővebben lentebb majd szót ejtek róla). A facebook oldalon egy kedves olvasóm felvetette a kérdést, amikor bemutattam, mit is tesztelek éppen, hogy 8 óránál tovább nem ajánlják a használatot, hiszen a többi tamponhoz hasonlóan toxikus sokkot okozhat. Persze azzal mindenki tisztában van, hogy nem egészséges ennél több ideig bent hagyni, de tegye fel a kezét, akinek mindig van alkalma erre. Úgyhogy estére is használatba vettem és abszolút nem okozott semmiféle problémát vagy kellemetlenséget, így nem gondolom ,hogy túlzottan aggódni kellene, sokkal tovább persze senki ne tartogassa.


Amit ígérnek, hogy kényelmesen megteheted:
- Szeretkezhetsz ✓
- Sportolhatsz ✓
- Wellnessezhetsz ( ezt sajnos nem volt alkalmam kipróbálni )
- Fürdőzhetsz benne ✓
-WET: - Mosható, kb. 10 alkalommal újrahasználható. ∼
Igazából szerintem igen is meg nem is. Amikor kimostam a csapnál, meleg vízben, hiába mostam hosszú - hosszú percekig, a vértől foltos maradt. Ami persze normális, hiszen a vér egy ruhából sem jön ki mosás után olyan egyszerűen, viszont nem érzem túl higiénikusnak és nem mertem annyiszor kockáztatni, viszont, aki a jövőben bátrabb és kipróbálná ezt a 10 alkalmat, nagyon szívesen venném a tapasztalatait, mert nem dobtam ki őket, csak nem maradt ingerenciám hozzá , hogy 3 alkalommal többet használjam. Ellenben a mosás után nekem nedvesítés nélkül is tökéletesen könnyedén ment a felhelyezése.

Pozitív:

-Alapvetően mindkét Beppy típus a klasszikus tamponokkal ellentétben teljesen észrevétlen marad, kényelmesen igazodik a testedhez, sokkal sokkal kényelmesebb és fájdalommentesebb minden testhelyzetben és szituációban.

-Gyakran megfigyeltem, hogy a normál tamponok eltávolítása után jócskán folyt még belőlem a vér, ellenben a szivacsnál EGYÁLTALÁN nem tapasztaltam ilyet, sőt. Annyira tökéletesen magába szívott minden csepp nedvességet, hogy órákkal később a normál tampon szinte használatlan maradt a legerőteljesebb napokon.

-Nem lóg a zsinór. Ami például , amikor tamponfelhelyezés utáni pisilésnél rádöbbenve a madzagos társainál igencsak kellemetlen,hogy kárba ment egy darab (nálam legalábbis, ugyanis nem vagyok hajlandó a pisis zsinórt a bugyimban hagyni). Itt abszolút nincsen ezzel probléma. Ezáltal nem kell rettegned strandoláskor, rövidebb szoknyában, sőt tényleg még együttlétkor sem, hogy problémát jelentene.

-Gazdaságos. A Wet tampon esetében, ha kihasználjuk a tízszeres újrahasználatot, a 4 db-os csomag pedig 2.990.-, tehát 40 alkalomra elegendő, míg például egy 16 db-os normál tamponcsomag 600-700.- forint környékén van, igencsak szimpatikus a Beppy variáció.

Negatív:

- Munkahelyen vagy egyéb nyilvános helyes , ha szeretnéd újrahasználni a WET változatot, kellemetlen lenne a mosdónál a vért öblíteni, ami valljuk be nem túl gusztusos még itthon sem, nemhogy mások előtt. Viszont erre a célra a DRY tökéletes lehet ilyenkor is.

- Boltban nem megvásárolható egyenlőre, csak az interneten lehet megrendelni, ami magával vonzza, hogy bőven előre kell gondolkodnod, és időben leadni a rendelésed.


Szerintem szuper lehetőség és opció a piros betűs napokra, amit legalább egyszer megéri kipróbálni, mert nekem olyan érzésem volt a használatakor, mint amikor egy középkategóriás alapozót lecserélsz olyanra, ami alig kerül többe, mégis klasszisokkal jobb minőségű és nem érted, hogy eddig miért akartad azt az 1000 forintot megspórolni (csajok vagyunk, gondoltam ez érthető példa lesz).

További részletek illetve rendelés: www.beppy.info.hu
Facebook elérhetőség: KATT

Na mit szóltok? Kedvet kaptatok a kipróbálásához?
Egyéb kérdéseidet, amik esetleg foglalkoztatnak a terméket illetően és kihagytam a bejegyzésből, bármilyen platformon felteheted, szívesen válaszolok!

Ha nem szeretnél lemaradni a legújabb írásaimról, a jobb oldalsávban iratkozz fel vagy csatlakozz a facebook közösségünkhöz ITT.

Várlak vissza szeretettel!
Alexandra 

2 megjegyzés:

  1. Itthon évek óta kapható egyéb márka ugyanilyen terméke, boltban is, igaz azokba a boltokba nem nagyon jár az ember lánya (szexshop) azok árai lényegesen alacsonyabbak. Bár lehet ez annyival jobb is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, eddig még sosem jártam szexshopban. De jó hír, hogy van ilyen opció! :)

      Törlés