2017. január 13., péntek

ÉBRESZTŐ Napsugár! Az álmaid elszaladnak..

Érezted már úgy, hogy eltelik melletted az életed, miközben te kívülről nézed magad és elmélkedsz, vajon mi a megfelelő időpont és körülmény ahhoz, hogy belevágj álmaid megvalósításába? 

Tökéletesen helytálló a hasonlat, ami ezzel kapcsolatban eszembe jut. Van egy lyukas fogad, amiről tudsz ,hogy ott van, azt is tudod, hogy be kellene tömni , de egyszerűen nem érsz rá, nincs hozzá kedved, keresed a kifogásokat, miért nincs itt az ideje. Aztán elkezd fájni egyik nap piszkosul, és semmi másra nem tudsz gondolni, csak arra, bárcsak elmentél volna időben a fogorvoshoz. Bárcsak ne halogattad volna. Bárcsak a tömést választottad volna a gyökérkezelés helyett.. Bárcsak..Bárcsak..Bárcsak..
Így élsz le egy életet. Bárcsak! Majd..! Ha ...! Ne! Nem szabad ezt tenned magaddal! Ne hagyd, hogy elvegyék a lelkesedésed , az álmaid, a céljaid. Nem hisznek benned? Na és? Kit érdekel? A lényeges kérdés, hogy TE hiszel-e magadban?! 

Ami nekem mindig megadja a löketet, a következő gondolat. Képzeld el magad 5 év múlva. Hol élsz, kikkel veszed körül magad, mivel foglalkozol? Ahhoz, hogy ezt elérd, mennyit kellene dolgoznod? Mennyi időt kellene befektetned, hogy biztosan megtörténjen az, hogy megvalósuljon? Ha a válaszod az, hogy már most elkezdhetnéd, akkor miért nem teszed? Mondjak valamit? Na ne mosolyogj ott a bajszod alatt, úgyis leírom :P Temérdek sok ötletem volt eddig, összeszámolni sem tudnám. És tudod mi történt? Amíg húztam az időt, megvalósította valaki más. Nem mondom, hogy most már nem lenne értelme, de gondolj bele, ha te vagy az, aki forradalmi újítást vezet be és te állsz a dobogó csúcsán, miközben feléd igyekeznek, az mennyivel jobb érzés, mint hogy egy kitaposott úton járod be azt, amit valaki már megtett és te már biztosan nem éred el úgy és ahogy azt elképzelted.

Az , amiben hiszel, legyen szikla szilárd. Csak így érdemes, máshogy nem! Ha nem hiszed el, visszaigazolások sorát fogod megkapni, hogy bizony, hát ez valóban nem volt jó ötlet. Ostorozni fogod magad , azt ismételgetve: "Miért vágtam bele? Tudtam már az elején, hogy nem fog sikerülni. Én hülye, hogy is gondoltam, hogy sikereket érek el vele?" Hát van egy jó és egy rossz hírem. A rossz az, hogy ezzel a hozzáállással így lesz. A jó pedig, hogy ezen egyedül te változtathatsz, mert a TE kezedben a lehetőség. A dolgok pont annyira bonyolultak, mint amilyenné tesszük őket. Hogyha töretlenül kitartasz valami mellett, az sikert eredményez. Én feladtam az orchideákkal való küszködést, egyszerűen elkeserített, hogy 3 hét és elvirágzik, majd soha többet. Minden szabályt betartok, mégsem. Egyszer csak elkezdett hajtást hozni , majd virágot és újra teljes pompájában tündökölt. Ne gondold, hogy az élet különböző területein ez másképp van. A türelem és kitartás a sikerhez vezető legbiztosabb út.

Az időt sajnos nem tudjuk visszatekerni. A ma pillanatok alatt elmúlik. Az álmaid pedig elszaladnak, ha nem becsülöd meg őket. Élvezd a jelent és tedd azt, amihez kedved van! Nem tudni, mennyi van előre megírva, így azt sem fogod tudni, mikor lesz az utolsó napod, amit a szeretteiddel tölthetsz, olyan életet élve, amit elképzeltél magadnak. Nem tudod megváltani minden nap a világot, de minden áldott nap kihozhatod belőle a maximumot. Ha erre törekedsz,ezernyi ajtóval találod szembe magad, ami csak RÁD vár, hogy kinyisd. Maradj hű önmagadhoz, légy kedves, segítőkész, szeress másoknak segíteni, dolgozz keményen, a többit a sors felkínálja. 
Félsz. Tudom. A félelem ott bujkál a legbátrabbakban éppúgy, ahogy benned és bennem. De nincs mitől! Várj! Mégis.. attól bizony erősen kell félned, hogy félelemben éled le az életed és toporogsz egy helyben, beállsz a sorba , mert mások is ezt teszik. Mert ez az elfogadott, ez a NORMÁLIS, ezt tartják helyesnek a szüleid. Ettől bizony rettegj, mert amitől félsz, attól távol tartod magad és bizony csak ettől érdemes!

Köszönöm, hogy elolvastál! Várlak vissza legközelebb!

Ha szeretnél hozzánk csatlakozni a facebookon, ITT megteheted, ha pedig üzenni szeretnél nekem vagy együttműködési kedved támadt az
alexandrabarva@gmail.com
e-mail címen elérhetsz.

Alexandra 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése