2017. január 17., kedd

Hogyan legyen stílusos az OTTHONOD? - 1. rész

A stílusos megjelenéssel (az erről szóló bejegyzést ITT olvashatod, ha lemaradtál) csupán egy dolog vetekszik, ami nem más, mint a stílusos otthon. Ki ne szeretne olyan helyen pihenni, vendégeket fogadni és nyugovóra térni, ami tükrözi a személyiségét , emellett jó benyomást kelt másokban és legfőképpen magunknak imponál, hiszen micsoda büszkeség egy szépen berendezett , otthonos kuckó, ami csak a miénk és a családunké?

Azt már tudjuk, az előszobának hatalmas jelentősége van, ezt látja meg mindenki az ajtón belépve, így nem mindegy milyen illat, fény és bútor jellemzi. Valljuk be , lakberendezésben sokkal nehezebb költséghatékony megoldásokat találni, hiszen akármerre nézünk, akármit gondolunk, már a használt bútorok kiválasztásánál jócskán a zsebünkbe kell nyúlni. Hosszú távon persze minden befektetett idő, amit a tökéletes darabok keresgélésével töltöttünk és a rájuk költött pénz maximálisan megtérül.

Arra ebben a fejezetben nem szeretnék kitérni, hogy világos-sötét helyiségekhez mit hogyan, de ha kíváncsiak vagytok az én trükkjeimre ezzel kapcsolatban, írjátok le nekem kommentben. A következő részekben végigvesszük a legfontosabb helyiségeket a háztartásokban, most egy átfogó, mindent körülölelő szösszenetet hoztam Nektek.


Alapszabályok:
  • Ahogyan az öltözetnél úgy a lakhely berendezésénél is alapelv, hogy maximum 3 domináns szín jellemezze az adott helyiséget. 
  • Meleg árnyalatokhoz próbáljunk meleg tónusú kellékeket párosítani, vannak kivételek, amikor ez megszeghető, de általánosságban ezzel érhetünk el harmóniát.
  • Növény! Bárhol. Ha "gyilkos" fajta vagy, vegyél művirágot.
  • Válaszd ki a stílust és tartsd hozzá magad! Amennyiben vintage konyhát álmodtál meg, ne vegyél bele ultramodern üvegasztalt. Szobánként próbálj meg játszadozni, ha többféle korszakot preferálsz. (Tulajdonképpen itt szintén a kivétel erősíti a szabályt, ám nagyon ritka.)
  • Ne csak az aktuális divatot kövesd, 10 év múlva úgyis teljesen "elavultnak" fog számítani, ami most trendi. A saját egyéniségedhez válaszd a darabokat.
  • Mindig tarts rendet és tisztaságot! Legalábbis a porcicákat semmiképp ne hagyd szem előtt és a levetett alsónadrágokat sem.
  • Legyen egy központi elem, amire építkezel szín és stílusvilágban.
  • Ne félj a kontrasztoktól. Ha a kanapétól kezdve a falon és bútorokon át minden hófehér, igencsak steril hatást keltesz vele.
  • A kevesebb néha több elvet igyekezz követni.
  • Sajátítsd el a láthatatlan tárolás művészetét. Ne hagyd elől a sarokban a porszívót vagy ruhaszárítót, ha már nem használod.

Tarts mértéket és hallgass a szívedre, megérzéseidre. A szabályoknak sincs értelme, ha nem érzed magad jól a saját otthonodban. Vendégek érkezése előtt szellőztess ki és gyújts meg egy gyertyát, amit pedig szeretsz, ne takargasd és ne érezd magad kellemetlenül, ha másoknak esetleg nem tetszik. 

Ti milyen szempontokat szoktatok követni, ha lakberendezésről van szó?

Ha szeretnél csatlakozni hozzánk a facebookon még több érdekességért ITT megteheted, a jobb oldalsávban pedig feliratkozhatsz, hogy ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről.

Várlak vissza legközelebb!
Alexandra 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése