2017. január 2., hétfő

TÉLI FILMMARATON - 5 tipp a hűvös estékre

Elmúlt a karácsonyi láz, az ünnepi hangulat vízkeresztkor (számomra) végképp elveszik, ettől függetlenül a téli évszak a legkedvesebb időszakaim közé tartozik. A frissen lehullott, hófehér hó, ahogyan ropog a talpad alatt, varázslatos élményekkel gazdagít, de a szobába bekuckózva ,a meleg takaró alatt töltött filmnézős estéket is imádom. Mivel az utóbbi években egyre ritkábban örvendeztet meg bennünket az "igazi" tél, legalább a képernyőn jó csodálni. Újra összegyűjtöttem azokat a filmeket, amiket ebben az évszakban szerintem érdemes megnézni.

Az előzeteseket a képekre kattintva eléritek.


P.S. I love you

Ha tél , akkor nálam ez az abszolút kötelező darab. Mi,Nők mindannyian szeretünk olykor álmodozni és romantikázni az igaz szerelemmel kapcsolatban, ennek pedig tökéletes megtestesítője Hilary Swank (Holly) és Gerald Butler (Gerry) alakítása. Gondolom a történetet senkinek nem kell részleteznem. Százas zsepit elő! :)


Téli mese

Mi idén néztük meg először és jó szívvel ajánlom tovább, ugyanis képesek voltunk (főleg én, a férjem csak jófej akart lenni :P) 3 nap alatt 2x is lejátszani. Ha szereted a meséket ,  esetleg még a túlvilág iránt is érdeklődsz, de elég az is, ha nem taszít, akkor neked találták ki. "Ebben a különös világban minden megtörténhet. New York nem az a város, amit ismerünk. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, más szabályok szerint élnek - és mindig készen állnak a csodára. Peter (Colin Farrell) bevándorlók gyermekeként érkezett ide, de mert nem engedélyezték, hogy partra lépjen, egy csöpp hajón érte partot. Azóta szakképzett betörő lett, majd miután összekülönbözött a bandavezérrel, örök szökevény. Egy betörése során a fiatalember beleszeret egy rejtélyes, titokzatos lányba - aki halálos beteg. Egy másik betörés után őt és fehér lovát titokzatos felhő nyeli el. Amikor évtizedekkel később újra előbukkan, már minden egészen más, mint addig volt, és ő nem emlékszik semmire. "
Kutyahideg

Rugaszkodjunk el a romantikától, de a zsepiket tartsátok magatok mellett! Kiskoromban személyes kedvencem volt a Husky, arról álmodoztam, egyszer majd nekem is lesz ilyen csodaszép társam, de az életmódját tekintve rá kellett jönnöm, hogy a messziről csodálás inkább nekem való. Ha rám törne a rajongás, elindítom ezt a filmet. Egyébként igaz történet alapján íródott, ami még érdekesebbé teheti a történetet.


Everest

Viszonylag friss, 2015-ben megjelent film, ami az előzőhöz hasonlóan igaz történeten alapszik. A hegymászók küzdelmeit, kitartását mutatja be. Inkább erős idegzetűeknek ajánlanám, de egyszer legalább mindenképp megéri végignézni.


A lány és a farkas

Gyermekkorunkból jól ismert mese felnőtt változata, teljesen átalakított történettel, Amanda Seyfried főszereplésével. "Daggerhorn falu lakosai évtizedeken át állatáldozatokkal csillapították a közeli erdőben lakó vérfarkas étvágyát. A teliholdkor portyázó fenevad azonban most saját zsákmányt ejt, megöli Valerie nővérét. Valerie-t a szülei a gazdag Henrynek szánják, ő azonban a szegény favágóba, Peterbe szerelmes. El is határozták, hogy elszöknek, ám a vérfarkas tette mindent megváltoztat. A falusiak felfogadják a hírhedt vadászt, Salamon atyát, hogy szabadítsa meg őket a fenevadtól. Salamon nem kevesebbet állít, minthogy a szörny napközben emberalakot öltve közöttük él."Ti mit szoktatok a hideg téli napokon megnézni? A meleget igyekeztek becsempészni vagy még "fagyosabbá" teszitek a hangulatot? Vannak kötelezően lejátszandó filmek  ilyenkor a listán?

Örülök, hogy itt jártál! Ha nem szeretnél lemaradni a legújabb írásaimról és még több érdekességgel találkoznál, csatlakozz a facebook közösségünkhöz ITT vagy iratkozz fel a jobb oldalsávban.

Várlak vissza szeretettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése