2017. február 20., hétfő

Az INSTAGRAM pozitív hatásai

A közösségi hálók negatív tulajdonságait és befolyását a fiatalokra (de néha még a felnőttekre is) napestig lehetne sorolni. Viszont ne felejtsük el, hogy minden rosszban van valami jó, sőt én kifejezetten hasznosnak gondolom a létezésüket, eltekintve attól a rengeteg : "bezzeg az én időmben, nekem még volt igazi internetmentes gyerekkorom" típusú megjegyzéstől. Szerencsére nem csak annyit szűrhetünk le a kiposztolt képekből, hogy minden fiatal lány csücsörítve, vakolat sminkkel és kidobott idomokkal értékes vagy méregdrága kiegészítőkkel elhalmozva. Összeszedtem azokat a pontokat, amelyek összegzik, miért is jó, hogy van lehetőségünk ilyen alkalmazások használatára.

1. A fiatalok rájöttek, hogy nem ciki sütni-főzni.
Annyi gyönyörű desszertet és ételkompozíciót látni, hogy nekem rendszeresen meghozzák a kedvemet például egy finom házi sütemény elkészítéséhez. Sőt, ha tudatosan előkészíted a fotózáshoz a műved, az esztétikai élvezetet egyaránt növeled, amiért nem csupán a követőid, de bizonyosan a családod is rajongani fog.

2. Mindenki kötetlenül kipróbálhatja a fotózás művészetét.
Rengeteg tehetséget felfedezni , akik talán sosem fordultak volna ilyen hobbi felé, ha nem lenne az alkalmazás. Méregdrága felszerelés nélkül elkezdheted kibontakoztatni a készségedet, amit pozitív fogadtatás mellett bátran fejleszthetsz.

3. Ösztönöz, hogy kimozdulj a négy fal közül.
Vegyük a legrosszabb esetet, amikor nem vagy szociális típus, mégis miközben látod, az ismerőseid (vagy éppen az ismeretlenek) milyen jól mulatnak, kedvet kaphatsz a kiruccanáshoz, akár még új barátokra is szert tehetsz.

4. Új helyeket ismerhetsz meg, ahova szívesen ellátogatnál.
Tele minden a tengerparti ,  utazgatós, éttermes képekkel, amik akár hasznosak is lehetnek, ha nem az irigység lobban fel benned, amint meglátod őket. Ötleteket és célokat kaphatsz pillanatok alatt, amik motiválnak.

5. Kedvet hoz az olvasáshoz és a kreatív tevékenységekhez.
Napi szinten nagyjából 50 képbe futok bele, ahol regény, vers vagy bármilyen olvasáshoz kapcsolódó téma szerepel a középpontban. Emlékszem , a suliban én voltam az egyik, aki imádott olvasni és rendszeresen kicikizték miatta, most viszont bátran megmutathatod bárkinek, akár művészi fotóval álcázva, mit olvasol éppen.

6. Inspirál
Bármire, ami érdekel. Olyan, mint egy virtuális napló. Megtalálhatod a keresett árnyalatú rúzsod, ötletet meríthetsz a legújabb cikkedhez. Ha nyitott vagy , sokat segíthet.

7. Ingyen népszerűsítheted a termékeid/márkád
Bár már rengeteg fizetett hirdetésbe futni bele itt is, ám ezek nélkül stílusos képekkel és akár gondolatokkal magadhoz csalogathatod a követőidet.

8. Nem kell tökéletesnek lenned
Ezzel biztosan vannak, akik vitatkoznának, de szerintem függetlenül a testi adottságoktól/hiányosságoktól , szemet kápráztató fotókat tudunk készíteni. Na nem arra gondolok, hogy retusáld ki az arcod , hanem , hogy kis gyakorlással az előnyös vonásaidat helyezheted előtérbe, sőt egyáltalán nem muszáj portrékat felöltened, ha nem szeretnél, más képekkel ugyanúgy megörvendeztetheted a felhasználókat.


Van még esetleg valami, amit hozzáfűznétek? Képet feltölteni vagy inkább csak nézni szeretitek?

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!

Örülök, hogy itt jártál! Szeretettel várlak vissza!
Alexandra ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése