2017. február 18., szombat

Blogger INTERJÚ: For Her Blog

Távol áll tőlem a túljátszott stílus, a rendszeres affektálás és az elnagyolt mutogatás, ami manapság igencsak gyakori a videósok körében. Amikor felfedeztem Szandra csatornáját néhány évvel ezelőtt, a legszimpatikusabb az volt, hogy olyan természetességgel beszélt a kamerához, mintha egy kávézóban ültünk volna kettesben és személyesen nekem meséli például a termékekkel kapcsolatos észrevételeit. Miután felfedeztem, hogy blogot is ír, (amit természetesen azóta szintén folyamatosan követek,) ő az egyik, azon kevesek közül, akiknél sosem éreztem azt, hogy egy szponzorált terméket minden áron el akarna adni és esetleg nem hiteles az , amit mond. Szandra, még egyszer nagyon köszönöm a gyors válaszaid! Remélem, számotokra is legalább annyira érdekesek lesznek, mint nekem:

1. Honnan jött az ötlet, hogy belekezdesz a videózásba? Mi volt egyáltalán az első : az írás iránti szeretet vagy a videózás?
Nagyjából 6 éve teljesen rákattantam a beauty videókra Youtube-on, és akkor elhatároztam, hogy én is szeretnék ilyeneket csinálni, de mivel először még nem voltam elég "bátor" a videózáshoz, így úgy gondoltam, hogy a blogolással kezdem, úgyis mindig szerettem kommunikálni emberekkel, meg akkoriban kattantam rá a sminkekre. Úgyhogy először volt a blog és utána nem sokkal jöttek a videók.

2. Kit avattál be először, miután elhatároztad magad? Nyilvánosságra hoztad az ismerőseid között vagy titkoltad, ameddig csak lehetett? Érzel azóta bármilyen változást az emberek hozzád való viszonyulásában?
A férjem volt az első, akit beavattam ebbe, az ismerőseimnek sokáig nem beszéltem erről és szerintem sokan még most sem feltétlenül tudják, hogy ezzel is foglalkozom, mivel pl. a saját magán facebook profilomon kevés blogos tartalmat osztok meg, de nem titkolom egyébként, csak nem feltétlenül ezzel kezdek egy társalgást. :) Mivel ma már egyre elterjedtebb a videózás, így talán már kevésbé néznek rám furán az emberek, ha megtudják, de sokaknak azért még most "idegen" ez a dolog.

3. Mennyire viseled jól a negatív kritikákat? Van olyan dolog, amit jó lett volna, ha tudsz még a kezdetekkor és mostanra már jól kezeled?
Ha jogos és korrekten megfogalmazott kritikáról van szó, akkor elgondolkodom rajta, de a személyeskedő, sértegető kritikákkal nem tudok mit kezdeni és próbálok lehetőleg nem foglalkozni velük. Akik ilyen kommenteket írnak, azok általában a saját frusztrációjukat vetítik ki másra és/vagy élvezik, hogy utána reagálnak a kommentjükre és ez még jobban felhergeli őket, éppen ezért én már általában nem is reagálok az ilyenekre, de az elején sajnos belementem ilyen "parttalan" kommentháborúkba.

4. El tudod magad képzelni , amint főállásban végzed ezt a "munkát"? Vannak ilyen ambícióid?
Nagyon is el tudnám képzelni és nagyon szeretném, ha ez lehetne a "munkám", mert ez az egész olyasvalami, amivel nagyon szívesen foglalkozom és nem esik nehezemre foglalkozni vele még akkor sem, ha éppen nagyon fáradt vagyok. És igen, ezen dolgozom folyamatosan, hogy akár ezzel a foglalkozhassak a későbbiekben.

5. Mennyire félted a gyerekeket, egyáltalán mennyire szeretnéd, hogy publikus legyen a családi életetek? Tudatosan óvod őket vagy inkább sodródsz az árral?
A mai világban szerintem nem lehet teljesen kizárni a közösségi médiát az életünkből, valahol ez már szinte természetes részét képezi az életünknek és hát abban a világban, amiben ők nőnek fel, ez az egész még inkább része lesz az életnek, nem úgy mint mi, akiknek egyszercsak belecsöppent az életében a facebook stb. Próbálok egészséges egyensúlyt tartani ezzel kapcsolatban, nyilván megosztok családdal kapcsolatos dolgokat is, mivel ők az életem, de azért arra odafigyelek, hogy ne vigyem túlzásba. Persze ez is szubjektív, hogy kinek mi a sok, van akinek már ez is bőven sok, van aki még ennél is többet oszt meg.

6. Mi az, ami inspirál és motivál? Előfordul, hogy ihlethiányban szenvedsz?
Vannak néha "üresjáratok", amikor picit nehezebben jön, hogy miről is írjak, videózzak, de aztán valahogy mindig új erőre kapok. Igazából az olvasói/nézői visszajelzések nagyon tudnak motiválni, amikor valaki megköszöni, hogy segítettem neki, vagy látott/olvasott valami hasznosat valamelyik blogbejegyzésemben/videómban, vagy egyszerűen csak annyit ír, hogy mennyire szereti azt, amit csinálok. Az ilyen visszajelzések hihetetlenül motiválóak és végtelenül hálás vagyok azért, hogy ilyen szuper kis közösség alakult ki a különböző közösségi média felületeimen. Egyébként sokszor a nézőktől jön inspiráció, ők javasolnak egy-egy témát, de persze más bloggerektől/videósoktól is jön inspiráció.

7. Van bármilyen jó tanácsod (akár szépségápolással , akár az élet egyéb területével kapcsolatban), amit szerinted minden nőnek meg kellene fogadnia?
Igazából ez az élet több területére is igaz, hogy próbáljanak hitelesek és hűek lenni önmagukhoz, pl. ne próbáljanak másnak látszani smink, vagy éppen ruhák által, mert előbb-utóbb úgyis kibukik, hogy az nem az igazi önmaguk.

Szandra YOUTUBE csatornáját IDE kattintva eléritek.
A BLOGJÁT pedig EZEN  a linken találjátok.

Köszönöm, hogy elolvastál! Várlak vissza legközelebb!
Alexandra ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése