2017. február 3., péntek

Hogyan legyen stílusos az OTTHONOD? - 3. rész: A KONYHA

Terítékre kerültek már az ALAPSZABÁLYOK és a NAPPALI, most pedig nézzük a konyhát, mitől válhat stílusossá , otthonossá és mivel érhetjük el a harmóniát. Talán ez a legkedveltebb helyszíne az összejöveteleknek, ezért fontos, hogy méretben praktikus legyen, ugyanakkor ezt nem feltétlen engedik a körülmények megvalósítani. Felsorolhatnám, hogy legyen tágas, fényes, száraz (mert ugye itt keletkezik a legtöbb pára, aminek az elvezetéséről célszerű gondoskodni) , számtalan befolyásoló tényező akadályozhatja ezt, többek között a pénztárcánk tartalma is. Így igyekeztem olyan szempontokat felsorakoztatni, amik ezektől függetlenül, ha nem is azonnal, de kis odafigyeléssel és megtakarítással kivitelezhetőek a saját stílusunkhoz mérten illetve a konyha és étkező most egy témakör közé esik.

Ezek nem hiányozhatnak:


  • Háztartási gépek (hűtő, gáztűzhely, mikró) - Sem praktikum , sem kinézet szempontjából nem célszerű a régi főzőfülkés megoldás, csak kényelmetlenné teszi a használatot.
  • Étkezőasztal - Érdemes a megnagyobbítható változatokat keresni, ha van hely. Mindenképpen ügyeljünk rá, hogy a színe harmonizáljon a konyhabútor és egyéb kiegészítő bútorok árnyalataival.
  • Komplett konyhabútor - Sem nem szép sem nem háztartás barát, ha különálló polcok, szekrények sorakoznak egymás mellett. A méretre szabott vintage vagy modern beépített bútor sok kellemetlenségtől megkímél és harmonikusabbá teszi a légteret.

Amivel stílusosabbá teheted:


  • Tálaló szekrény - Szemet gyönyörködtető, amikor a nagymamádtól megörökölt porcelángyűjteményed méltó helyre teheted , a kedvenc pohárkészleteddel és emlékeket idéző tárgyakkal.
  • Fűszernövények - A vágott és cserepes virágok mellett a praktikumot szintén érdemes a konyha kialakításánál és berendezésénél figyelembe venni, ugyanis nem csak pénzt , hanem időt is spórolhatsz az otthon termesztett petrezselyemmel vagy mentával.
  • Gyümölcsöstál - Noha régimódinak tűnhet a telirakott gyömölcsöstálka, mégis azt sugallja, hogy odafigyelsz a család egészségére és fontos az otthon melege, ápolása.
  • Falióra - Mivel sűrűn jön itt össze a családi és baráti társaság, akik olykor rohannának és szeretnének időben odaérni a programjukra a látogatásból, kellemetlen, ha folyton tőled kell megkérdezni, mennyi az idő. Ráadásul és gondosan kiválasztott darab az egyik legszebb éke lehet a helyiségnek.
  • Terítő / alátét - Stílustól és igénytől függően mindenképpen érdemes bevetni a kellemes összhatás érdekében. 
  • Praktikus tárolók - Rejtsd el a piszkos lábasokat, a szelektív hulladékot, mindent , ami nem szem elé való. Meglátod, a lelked is rendezettebbnek érzi magát tőle.
  • Zsúrkocsi - Praktikus és fiatalos hatást kölcsönöz.


Ti a vintage vagy a modern hatást kedvelitek a konyha berendezésénél? Van, amit még hozzátennétek a listához?

A jobb oldalsávban minden elérhetőségemet megtalálod!

Örülök, hogy itt jártál! Várlak vissza legközelebb!
Alexandra 

Képek forrása: P I N T E R E S T 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése