2017. március 24., péntek

Facebook felhasználó TÍPUSOK

A facebook aktív felhasználói nap mint nap belefuthatnak gyöngyszemekbe az üzenőfalon, amik a jobb napokon viccesek és megmosolyogtatók , míg rosszabbakon inkább bosszantóak. Össze sem tudnám számolni , hány embernél kapcsoltam már ki , hogy a napi 1000 hülyesége ne jelenjen meg a hírfolyamban, ami talán kevésbé drasztikus a végleges törlésnél vagy esetleg tiltásnál. Előre szeretném leszögezni, hogy nem célom senkit sem megbántani, akinek nem inge, ne vegye magára és a saját felületét természetesen mindenki úgy kezeli, ahogy jól esik. ;)


  • Aki mindenhol ott van
Mindent megoszt, mindent lájkol, mindent kommentel. Szinte mindenről elsőként értesül, ki halt meg a faluban, ki kivel jött össze, ki kivel szakított.. Folyton aktív chat-en és mindenkivel "jóban" van.

  •  A folyton unatkozó
Nincs olyan poszt, amihez ne szólna hozzá, ne lenne véleménye. Láthatóan nem tud mit kezdeni magával. Ha a párja (már akinek van) éppen távol van, erről természetesen passzoló idézetekkel, zenékkel, videókkal tudósítja a facebook lakókat. Ha boldog, azt is tudjuk, hogy mit eszik azt is, ha pedig beteg, elszabadul a pokol.

  •  A halálosan szerelmes
Az "örökkön örökké drága egyetlenem", a "jobbá teszel, te vagy a másik felem" csak hab a tortán, miután már a monitorról folyik a nyál. Pszichológia értelemben nem feltétlen érdemes belemenni, viszont a megfigyelések azt mutatják, hogy az ilyen életre szóló nagy szerelmek elég hamar véget érnek, de legalább a külvilágnak bizonyítottak.

  • Aki a szakításkor visszatér
Egyes embertípusoknál éles határ húzódik a párkapcsolatban élő és a szingli mód között. Azonnal lecseréli a szerelmes profilképet egy vagány szelfire, sokat mondó tartalmakat osztogat, - bizonyára legkevésbé sem célzás értékkel, - és már a szakítás napján 'szánsájn és hálidéj' van, mert ő a legboldogabb ember a Földön, véletlenül sem kihagyva, hogy erős, független személy , akit egy válás nem dob padlóra (legalábbis az ex jó, ha így gondolja).

  • Az örök pesszimista
Beleköt az élő fába. A politizálás, a szomszéd, az élet, az univerzum hibáztatása elég gyakori és ezt nem fél megosztani az ismerőseivel. Ha esetleg kiteszel egy képet az új biciklidről azonnal alá kommentel egy "dejólmegyburzsujéknak" és "telikrá" viccesnek tűnő, irigységtől tocsogó szösszenetet. Lehetsz te bármilyen pozitív, kerülheted bármilyen alaposan, biztosan rád talál és keres a boldogságodra problémát.


  •  Az örök optimista
A pozitív gondolkodásból sosem elég. Kivéve, ha százszor , akaratosan a pofádba tolja, hogy milyen csodás az élet. Nem baj, hogy meghalt a kiskutyád, de ő tudja, hogy ez megtanít valamire. Értem én, persze, de vannak helyzetek, amikor érdemes megtartani magunknak, hogy mennyire élvezzük az életet és nem másoknak bizonygatni vagy átmenni önjelölt motivációs tanácsadóba.

  •  A hittérítő
Nagyon szép dolog , amikor az ember hisz valamiben, sőt kifejezetten irigylem, aki kétséget kizárólag leteszi a voksát egy bizonyos egyház vagy vallás mellett. De amikor erőszakosan akar rávezetni, hogy miért járj templomba, vagy éppen miért ne, nem feltétlen a legjobb módja, hogy kedvet hozzon a témához.

  • A nagyszülő
A legcukibb kategória az összes közül. Szinte egyik facebookon lévő nagymama és nagypapa sem tud helyesen pötyögni a klaviatúrán, bedőlnek a megosztós kamu oldalaknak és az unokákkal árasztják el a hírfolyamot. Büszkén mutatják, milyen aranyos családjuk van, bár néha túl lőnek a célon.

  • A szelfibajnok
Minden nap újabb portréval, ugyanabból a szögből, csücsörítve, push up és önbarnító kíséretében sokkal jobban indul bárki napja. Főleg, ha jön rá legalább 50 lájk, már megérte.

  • Az őrszem
Semmit sem lájkol, sehol nem kommentál, fél évben egyszer posztol valamit, mégis mindenkiről tud mindent és folyton elérhető. A legelhivatottabb barlanglakók követik az instasztoridat is, ám soha nem mutatják ki a tetszésüket vagy épp nem tetszésüket nyíltan.


Ti magatokra ismertetek valamelyik kategóriánál? Van még , ami eszetekbe jutott?

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!

Örülök, hogy itt jártál! Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson! :)
Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése