2017. március 2., csütörtök

Hogyan NE utáld az embereket?

Ismerős az érzés, amikor azt kívánod, bárcsak egy lakatlan szigeten élhetnél életed végéig távol az emberektől? Ahol nem kell az ellenszenves kollégáddal felesleges köröket futni és ahol nem taposnak rád másodpercenként a metróban vagy a kedves idős bácsi nem tolja rád a pénztárnál a kocsiját rezzenéstelen arccal? Tapasztalom a mindennapos panaszkodásokat : "Hát már megint akkora volt a sor a postán, ennyi k*csögöt, persze, hogy mindenkinek most kell elintézni a csekkbefizetést , én meg rohanhatok a gyerekért az oviba. Azok a szülők is, te képzeld el, a Mari fia olyan neveletlen, alig bírom elviselni, hidegrázást kapok, ha meglátom.." És van, aki élből rávágja, hogy ő antiszociális, mert az és kész. A barátaimtól kivétel nélkül hallottam már, mennyire szeretnének távol lenni embertársainktól és bevallom, olykor az én fejemben is megfordult az opció, hogy elzárkózom a világ elől.

Néha elveszítjük a bizalmunkat másokban, a hitünket a jóságban és szeretetben, mert a körülöttünk zajló események ezt váltják ki belőlünk. Viszont emlékeztetnünk kell magunkat azokra a dolgokra, amiket egyedül képtelenek lennénk kivitelezni, ami nélkül mi sem lennék azok, akik vagyunk, mert bizony a kellemetlenkedő és undok, bántó , figyelmetlen, rosszindulatú megnyilvánulások egyaránt kellenek ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjünk.

Kép: www.dumpaday.com

1. Legyél kedves!
Ha valaki cseppet sem az, te akkor is legyél annyira készséges és mosolygós, amennyire csak tudsz. Mindig emlékeztesd magad, hogy nem tudjuk, mi játszódik le a másik életében, ezért a viselkedésére sem tudjuk a konkrét magyarázatot, amiért elítélhetnénk. (De ha tudnánk, se ítélkezzünk, hiszen nem vagyunk egyformák.)

2. Ne legyél fajgyűlölő!
Igen, én is szkeptikus vagyok bizonyos rétegekkel szemben , de mindig akad kivétel. Egyrészt a bőrszínéről és családi hátteréről, esetleg szexuális beállítottságáról senki nem tehet. Aki rosszul bánik másokkal, az teljesen független a születési mivoltától. Amint elengeded a rasszizmusod, sokkal kevésbé fog felidegesíteni, ha a hírekben rablásról, gyilkosságról hallasz és nem az egyén hova tartozásán bosszankodsz.

3. Ne hibáztasd a kormányt, a szülőket...stb!
Próbáld meg objektíven látni a helyzetet és arra törekedni, hogy a legtöbbet hozd ki a lehetőségeidből. Sajnos soha semmi nem lesz tökéletes, akadályokat gördít eléd az élet, mégis érdemes a megoldásokon gondolkodni, hiszen csak úgy érkezhetnek meg hozzád a jó dolgok.

4. Ne várj viszonzást!
Sokan azért dühöngenek az ismerősök vagy ismeretlenek viselkedésén, mert a karmát úgy értelmezik, hogy "Jó tett helyébe jót várj." Nem! Ne várj semmit! Ne azért tegyél jót valakivel, mert azt akarod, viszonozza, lehetőleg minél előbb és ha van rá mód, legalább duplán. Ez így nem működik. :)

5. Ne állj be a sorba!
Ez a legegyszerűbb módja, hogy elkerüld az utálatot. Ha 10 személy szitkozódik körülötted, ne legyél a tizenegyedik. Legyél Te az az egy , aki nem keresi mindenben és mindenkiben a hibát, hanem egyszerűen csak továbbsiklik egy kellemetlenkedőn.

Az utálat nem vezet semmi jóra, ahogyan az ellenszenv sem. Mindannyian értékesek vagyunk, még ha gyakran külső szemmel lehetetlen elképzelni valakiről, hogy jó oldala is lehet. Aki pedig gonosz és rosszindulatú, megkapja a sorstól a méltó büntetését, a saját életed boldogságperceit kár rá áldozni és begubózni otthon, mert valami/valaki nem tetszik.


Te érezted már, hogy mindenkit kizárnál a légtérből, hogy véletlenül se kelljen érintkezned velük? Volt konkrét eset, ami kiváltotta a rossz érzéseket?

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!

Örülök, hogy itt jártál! Várlak vissza legközelebb!
Alexandra ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése