2017. március 30., csütörtök

KÖNYVEK, amik megváltoztatták az életem

Sokan nem tudjátok, hogy életem első 20 éve közel sem volt zökkenőmentes. Olyan dolgokon mentem keresztül, amit senkinek sem kívánok és jöttek napok, amikor legszívesebben feladtam volna az egészet, mert nem láttam a kiutat, nem láttam az értelmét annak, hogy itt legyek. Volt, hogy senki nem állt mellettem és olyanok szúrtak hátba, akiktől sosem vártam volna. Éreztem azt, hogy nem vagyok elég jó, egy valamiben viszont biztos voltam: ha túljutok a mélypontokon és megtanulom, hogy ne legyenek elvárásaim az emberek felé, ha elsétálok onnan, ahol csak fájdalmat okoznak , mindezt megbánás nélkül, akkor jöhet bármi, túlélem. Ahhoz, hogy értékes ember legyek, nem kell, hogy a szüleim mellettem álljanak , hogy legyen egy férjem vagy karrierem. Persze, mind jó, ha megvan, de van, amikor nem befolyásolhatod a sorsod és tovább kell lépni.


Mielőtt azt hinné bárki, hogy így születtem és erre ő nem képes, téved. Rengeteg könyvet, videót láttam már, beszélgetések közben tapasztaltam hirtelen jött változásokat és láttam meg a dolgok lényegét. Legelőször egy könyv által találkoztam a gondolatok teremtő erejével nagyjából 15 éves koromban. Ahogy sokszor hallom másoktól, jókor voltam jó helyen, mintha elém dobták volna a példányt, ami nélkül nem tudtam és nem is akartam hazamenni. Ez pedig:


Louise L. Hay: Éld az életed! c. írása volt. Az alapelv, amit személy szerint teljesen osztok, -bár a férjem gyakran úgy néz rám, amikor elkezdem magam vagy őt elemezgetni, mintha a Marsról jöttem volna-, hogy minden testi tünetnek és betegségnek lelki eredetű oka van. Felnőtt korban legalábbis biztosan. Sokszor észre sem vesszük, mit mantrázunk egész nap tudat alatt, hányszor ostorozzuk magunkat a tévedéseinkért vagy csak megszokásból. Az otthoni minta, amit magunkkal hozunk eszméletlen romboló hatással bírhat, ha nem csípjük időben nyakon és nem dolgozunk tudatosan rajta, hogy mi másképpen éljük az életünket. A mai napig gyakran előkerül a könyvespolcunkról, ugyanis az utolsó oldalakon minden betegség mellett megtalálható a kiváltó ok és természetesen egy megerősítés, amivel dolgozhatsz rajta.
Miközben ezt olvasod biztosan megfordul a te fejedben is, hogy ez mind szép és jó, de azért , mert valaki ezt leírta könyvben, mi a garancia, hogy így is van? Garancia az nincs, viszont Louise a saját túlélésének történetét írja le az első oldalakon, illetve több esettel is foglalkozik, ami alapján könnyebb mérlegelni, ki mennyire tartja hitelesnek. Számomra olyan, mint a Biblia.


Nem mehetek tovább az Éld jól az életed most! mellett sem, ami kifejezetten a megerősítések gyakorlati alkalmazására vonatkozik és segít, hogy könnyedén elsajátíthassuk a pozitivitás hosszú távú megtartását. Ezt pedig nem holnaptól vagy jövő hónaptól, hanem ahogy a címben is felbukkan, MOST! Mert a ma a biztos, az , hogy itt vagyunk és tehetünk a változásért.


Brian Tracy nevét azt hiszem nem kell senkinek sem bemutatnom. A világ egyik legjobbnak ítélt motivációs előadója, aki a nulláról indult, mára pedig olyan életet él, amit mindig is szeretett volna. Rengeteg könyve megvan, mégis , amit több hónapon át tudatosan lassan olvastam (és egyébként említettem már egy másik bejegyzésemben, IDE kattintva megnézheted) az a Maximális teljesítmény volt. Az élet minden területére vonatkozóan olyan elméleti és gyakorlati tanácsokat ír, ami valóban hasznos és megkönnyíti a harcokat, küzdelmeket. Reggelente, miután 20 percet olvastam, olyan motiváltan és tettre készen vágtam neki a napi feladatoknak, néha magam is meglepődtem, hogy pár sor mennyi energiát és célorientált tevékenységet vonz magával.


Szabó Péter: Állj félre a saját utadból! könyvének lapozgatása közben jöttem rá, hogy nem azzal van dolgom, amivel egyetértek a leírtak közül, hanem, amivel nem. Ami közben akkora ellenállást érzek, hogy szinte már a düh borítja el az elmém, na abban biztosan fejlődnöm kell. Bár természetesen nem kötelező mindennel egyetértenem, nekem kifejezetten az a pont igencsak kétértelmű és szerintem nagyon kettős, hiszen ahogyan Péter vallja, hogy éljünk a mának és ne halogassunk semmit, úgy gondolom, hogy nem feltétlen kell csak a munkára és a jövőbeli céljainkra összpontosítani és minden fillért félretenni addig, amíg mondjuk egy lakáshitelt nem törlesztesz, hiszen akkor az emberek 90%-a az elkövetkezendő 20 évben nem menne sem nyaralni, sem étterembe, sem moziba (bár lehet, hogy ezt nem is olvastam, hanem egy előadásán hallgattam, akkor elnézést). Ettől az egy ponttól eltekintve minden oldal szavát ittam és  igyekszem alkalmazni a mindennapokban, mert Péter az a magyar ember, aki az egyik leghitelesebb abban, amit csinál, ahogyan csinálja, ahonnan jött és ahol tart. 

Mivel nagyon fontos, hogy minden nap olvassunk, szívesen várnám a Ti ajánlásaitokat is a hasonló témájú könyvekkel kapcsolatban.

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!

Köszönöm, hogy elolvastál! Várlak vissza szeretettel!
Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése