2017. március 9., csütörtök

Minden nőnek SZÜKSÉGE VAN egy vagy több FÉRFIRA

Még a nőket ünnepeli az egész világ, tiszteletüket és hálájukat kifejezve, mennyire jó, hogy vagyunk. Viszont talán (de lehet, csak számomra) kezd kicsit frusztráló lenni, amint minden nap szembejön velem a különböző felületeken, milyen fontos a női nem , míg a férfiakról igencsak kevés szó esik. Értem én, hogy még mindig szakadék tátong a férfi és női munkák, megkülönböztetések, viszonyok között és természetesen fontos erről beszélni, harcolni az egyenjogúságért. Ellenben azt is gondolom, nekünk Nőknek ugyanúgy szükségünk van A FÉRFIAKRA, az életünk összes területén.

Szükségünk lehet rájuk, amikor nem tudunk egy szűk helyen parkolni és talán nyilvánvalónak vesszük, hogy egy kedves srác kipattanva a BMW-ből a segítségünkre siet. Természetesnek vesszük, hogy mindenek elé helyezzenek bennünket, ajtót kinyitni, kabátot lesegíteni, virágot vinni, óvni és védelmezni. Nekünk vajon hányszor jut eszünkbe ezt meghálálni? Tudatosítani, hogy ez mind nem magától értetődő és ha az egyenjogúságért küzdünk, miért támasztjuk elvárásként, hogy mi sokkal fontosabban legyünk náluk? Egy normális hím úgy gondolom, kérés és noszogatás nélkül segít otthon a háztartásban, odafigyel rád és nem néz kevesebbnek, ha a fizetésed töredéke az övének. Mi vajon hányszor köszönjük meg nekik , amit értünk tesznek? Nem túlzás már egy kicsit, hogy a csapból is az folyik, a nőknek mire, mennyi szüksége van, mik a mi elvárásaink és a fiúknak hogyan KELLENE viselkedniük, szerintünk? 


Persze, hogy akadnak kivételek. Akik megaláznak és nem tartanak semmire, de talán a mi részünkről nem így van? Minden anya felneveli tisztességesen a gyermekét és minden nő megérdemli a tiszteletet még akkor is, ha lop, csal, hazudik? Más Magyarországon a nemek egymáshoz való viszonya és más Ázsiában, Afrikában, Dél-Amerikában... Éppen ezért nem lehetne talán jobban megbecsülnünk ezt, ami van? Én például sokkal több gonoszságot és rosszindulatot tapasztalok a "lányos" oldalról. Jogosabbnak érzik, hogy ítélkezzenek bárki és bármi felett és jobban tudják, ki , hogyan élje az életét. Persze, a srácoknak is megvan a maguk véleménye, de eszük ágában sincs emiatt harcba szállni a szomszédasszonnyal, ha nem úgy neveli  a porontyát, ahogy az ő értékrendjében megfelelőnek tartja. 

Tisztában vagyok vele, hogy a hölgyeknek sokkal nagyobb igényük van rá, hogy fontosnak érezzék magukat. A nőnap és anyák napja csak rólunk szól, arról, NEKÜNK mennyi mindent megadott a sors. Azt , hogy megélhetjük a gyermekáldás csodáját, hogy a baba az anyához rohan először pusziért, hogy vizuálisan szintén sokkal többet nyújthatunk, mint az ellenkező nem tagjai, hogy mennyit robotolunk a háztartásban , összetartjuk a családot és támaszt nyújtunk. De ettől mi nem vagyunk többek senkinél, főleg nem annyira, hogy állandóan az orruk alá dörgöljük. Ahogyan nekik szükségük van ránk, úgy nekünk is rájuk, legyen az a férjünk , a kamionsofőr, a rendőr vagy éppen a villanyszerelő. Nekem ezt jelenti az egyenjogúság.


Van véleményed a témáról? Szívesen venném, természetesen csak kulturált keretek között!

Örülök, hogy itt voltál! Várlak vissza legközelebb!
Alexandra

2 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek, már engem is frusztrál ez a túlzott feminizmus. Már átmegy női felsőbbrendűsködésbe az eleinte "mindenki legyen egyenlő" szöveg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is ezt tapasztalom. Szegény férfiak már ki sem merik nyitni a szájukat, ha arról van szó, mert a túlzott feministák rögtön porig alázzák. Szerintem elég jó irányba halad és jó után jár a férfi társadalom Európában, semmi szükség a "nők sokkal jobbak, mert szülnek, főznek, stb." hangzatos dicsekvésekre, mert arról, amiről sok nő példálózik, hogy szült és gyereket nevel, egyrészt nem a férfiak tehetnek, hogy ők nem képesek kihordani a bébit, másrészt pedig senki nem kötelez senkit, hogy "áldozza fel magát" és legyen mondjuk bejárónő, ahogy mostanság nevezik.

      Törlés