2017. március 20., hétfő

TAVASZI FILMMARATON - 5 tipp a lustizós estékhez

Biztosan vannak hozzám hasonlóan, akik amint lekerülnek a téli kabátok, megragadják az alkalmat, hogy minél többet időzhessenek a szabadban. Már nem úgy húz a kanapé, és egy évadnyi sorozat nézés kevésbé csábító, mint a hosszú séták a friss levegőn. Én viszont ilyenkor sem hagyok fel a filmkereséssel és esténként kellemesen elfáradva popcorn és süti társaságában szeretek hangulatos mozimaratonokat tartani. Hoztam pár ötletet, ami garantáltan feldobja ezt az évszakot is.

A filmek előzeteseit a címükre kattintva megtekintheted.


Aránylag új alkotás, a Da Vinci-kód illetve az Angyalok és démonok kedvelőinek kötelező darab, hiszen ez a folytatása. Nehezen vettem rá magam hangulat híján, hogy megnézzem, de izgalmas programnak bizonyult.
"Langdon professzor (Tom Hanks) felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak.
A prof. - mint eddigi kalandjai során mindig - ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnő (Felicity Jones) segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás műve, a Pokol néhány sora segíti - és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelő, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban."
Eva Longoria neve már önmagában kedvet hoz a film nézéséhez, legalábbis nálam biztosan. Nem mondom, hogy a legjobb, legromantikusabb, legizgalmasabb példák közé sorolható, minden esetre, kikapcsolódáshoz tökéletes választás.
"Henryt szörnyű tragédia éri, menyasszonya, a gyönyörű Kate az esküvőjük napján halálos balesetet szenved. Húga tanácsára Henry pszichológushoz fordul segítségért, hogy feldolgozza a történteket. Meglepetésére nemcsak csinos nő a lélekbúvár, a módszere is sajátos: a szerelem erejével gyógyít. Olyannyira, hogy rögvest egymásba is szeretnek. Henry és Ashley boldogságát azonban rossz szemmel nézi Kate szelleme. Szellemhez illően kísérteni kezd, feltett szándéka elválasztani egymástól a szerelmeseket. Célja elérése érdekében semmitől sem riad vissza."
A mesék sem maradhatnak ki a felsorolásból. A legújabb kedvencem a Gólyák című kalandos animáció. Szuper cuki!
"Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy. Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior a vállalat legsikeresebb tehergólyája, és éppen előléptetés előtt áll, amikor véletlenül működésbe hozza a Babagyártó gépet, amely - hisz ez a dolga - gyárt is egy bűbájos, de engedély nélkül készült kislányt. 
Junior a gyárban fellelhető egyetlen ember segítségével igyekszik minden nyomot eltűntetni a főnöke szeme elől. Olyat tesz, amit még sosem: elszállítja a babát. Hosszú, kalandos és meghökkentő felfedezésekkel teli útja végén egy család boldog lesz - viszont az egész világ megváltozik."

Sok negatív kritikát olvastam a filmről, és talán valóban nem a legjobb alkotása kedvenc színészeinknek, ettől eltekintve maga a mondanivaló, a történetek és igényes kivitelezés miatt kár lenne azt mondani, hogy unalmas, vagy azt, hogy gyenge. Ráadásul, ha anyukáddal nézed, akár szuper anyák napi program lehet belőle.
"Mi a közös a lobbanékony Sandyben (Jennifer Aniston), a káprázatos ékszereket reklámozó Mirandában (Julia Roberts) és a férjét odaadóan szerető Jesse-ben (Kate Hudson)? Mindhárman édesanyák, és bár a mindennapjaikban egészen más örömökkel és kihívásokkal néznek szembe, anyák napján valamennyien megtapasztalják, mit is jelent édesanyának lenni."

Nem mondom azt, hogy az első 10 unalmas percben nem gondolkoztam erősen rajta, hogy leállítsam, mégis rábírtam magam, hiszen igaz történet alapján készült és a történelmi szálak illetve maga a kor sajátosságainak részletei fenntartották az érdeklődésemet. Aki hasonlóan hozzám, inkább filmesítve nézné a történelmet és érdeklik a régi titkok, annak érdemes bepillantani. Ráadásul sehol egy hulló falevél vagy hópihe! ;) 
"Franklin Delano Roosevelt elnök (Bill Murray) 1939-ben arra készül, hogy egy hétvégére vendégül lássa Anglia királyát és királynőjét (Samuel West és Olivia Colman) a Roosevelt-rezidencián, és ezzel először kerülne sor arra, hogy egy hatalmon lévő angol uralkodó ellátogasson Amerikába. És mivel Anglia attól retteg, hogy hamarosan háborúba bocsátkozik Németországgal, a királyi udvar tagjai nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy Roosevelten keresztül amerikai támogatáshoz jutnak. Az elnök távoli unokatestvérét és egyúttal barátját jelentő Daisy (Laura Linney) nézőpontjából megismert hétvégén nem csupán két nagy nemzet lép különleges kapcsolatba egymással, hanem Daisy is sok mindent megtud a szerelem és barátság rejtélyes természetéről."


Tudnátok még nekünk tavaszi hangulatú, szuper filmeket/meséket ajánlani? :)

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!

Örülök, hogy itt jártál! Várlak vissza!
AlexandraNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése