2017. március 31., péntek

Tavaszi TAG

A minap a Habfürdő blogon olvastam Réka szuper írását és arra gondoltam, mivel szeretem olvasgatni mások válaszait, én is kitöltöm, hátha ezzel mosolyt csalok az arcotokra, esetleg kedvet kaptok a kitöltéséhez. A tavasz a legkedvesebb évszakom , a legkedvesebb ünnepeimmel, mint a házassági évfordulónk, a szüli-névnapom és a testvéreim születésnapja, a természet gyönyörű felébredése és kivirágzása már csak plusz ajándék. Nyilván ebből adódóan sejtitek, hogyan telhetnek ilyenkor a napjaim és mennyire szeretek a szabadban lenni, akár a szeretteimmel együtt, feltöltődni az első napsugarakkal, melyek elővarázsolják a szeplőimet.


1. Mi az első szó, ami eszedbe jut a Tavaszról?
Cseresznyevirág

2. Mi a kedvenc tavaszi “jeleneted”?
Amikor a virágillat (különösen az ibolya és orgona) árasztja el a környéket és pólóban élvezem a napsütést, felpattanva a bringára és megtehetek egy hosszú túrát a szabadban. Megérkeznek az első gólyák, csiripelnek a madarak. Este pedig ideér az első mennydörgés, heves zuhéval.. Na valahogy így nézne ki a kedvenc tavaszi jelenetem egyetlen napba sűrítve.

3. Mit tartasz kihívásnak benne?
Szinte mindent. Mikor kell metszeni, mikor érdemes ültetni, mikor mekkorára vegyem a fűtési hőfokot, mikor lehet kivinni a ruhákat a szabadba teregetni.. Olyan nehéz meghatározni, hogy mikor mit érdemes, mert lehet, hogy egyik nap még 21 fok van, kellemes lágy szellővel , de másnap éjszaka jönnek a fagyok. 

4. Mi a legnagyobb terved az idei tavaszra?
A kertet kipofozni, minél jobban a saját igényeinkhez és elképzeléseinkhez igazítani, ami egy több mint 20 éve lakott udvarnál nem egyszerű feladat, ahol látszólag mindennek megvan a helye kivéve , aminek nem és nincs benne semmi logika. Próbálom kisakkozni, mitől érdemes tényleg megválni és mi az, ami akár maradhat, bár szívem szerint szinte az egészet átalakítanám, próbálunk lassú léptekben haladni, mert remélhetőleg még jó néhány évet itt töltünk, így nem sürget semmi és a kiskutyánk is érkezhetne már.

5. Fagyizol az első napsütéssel?
Ezt idén sajnos lekéstem, de mivel a fagyi az , amiből bármikor bármennyit meg tudnék enni, biztosan be fogom pótolni, talán a hétvégén. :) Egyébként én télen is fagyiztam..

6. Mikor mered eltenni a téli ruháid?
Fokozatosan szoktam átrendezni a gardrób szobát, a kötött pulcsik és télikabátok már a polcok mélyére kerültek, időjárástól függővé teszem a további részleteket. Egy-két vastagabb darabot mindig elől hagyok, ugyanis a nyáron is akadnak extrém hideg napok.

7. Számodra milyen “színű” a tavasz?
Zöld, minden árnyalatában. 

8. Érintett valaha a “tavaszi fáradtság” ? Ha igen, mit tettél ellne?
Idén határozottan megéreztem, pedig azt hittem, ez valamiféle kifogás, hogy leplezzük a kerti munkák iránti lustaságot, de március elején egyszerűen minden mozzanat kínszenvedés volt. Szerencsére ez elmúlt, bár tudatosan harcoltam vele és próbáltam olyan dolgokat csinálni, amiket szeretek.

9. Kertészkedős típus vagy? Ha igen, ez hogyan zajlik nálad?
Igen. Az idei az első tavaszunk, ahol a saját kertünket gondozzuk, így lényegében újdonság számomra a helyzet. Metszünk, kapálunk, gondozunk, gereblyézünk, most "pusztítunk" is, ugyanis rengeteg elhalt növényt hagytak nekünk hátra és olyanokat is, amik esztétikailag sem és praktikum szempontjából sem maradhatnak tovább. Esedékes a kerti bútor vásárlás, szegély , rengeteg ültetés , és a jövőre nézve is számos tervünk van, így attól tartok, sosem fogunk unatkozni (szerencsére). 

10. Keress egy tavaszi verset, ami tetszik!

Szabó Lőrinc:

Tavasz

 „Mi az?” - kérdezte Vén Rigó.
„Tavasz” - felelt a Nap.
„Megjött?” - kérdezte Vén Rigó.
„Meg ám!” - felelt a Nap.
„Szeretsz?” - kérdezte Vén Rigó.
„Szeretlek!” - szólt a Nap.
„Akkor hát szép lesz a világ?”
„Még szebb és boldogabb!”

+1. Rajzold le mit/miket szeretsz a legjobban a tavaszban, és írd le, milyen élmény volt!Legyetek elnézőek, amiért nem kézzel készített rajzokat hoztam, de a neten annyi csodaszép illusztráció volt, hogy képtelen lettem volna túlszárnyalni, így inkább felhasználtam őket, higgyétek el, jobban jártok! :) Az előzményekből kiindulva talán sokat nem is kell magyaráznom, mi miért került ide. Az esküvőnk 2015.04.25-én volt életem egyik legszebb napja, azóta pedig folyton várom, hogy megünnepelhessük a házassági évfordulónkat. Az esküvőnk témája a cseresznyevirágzás köré épült, bár ez amióta az eszemet tudom, óriási szerelem, azóta pedig még annál is nagyobb. A fagyik és biciklitúrák elmaradhatatlan részei (bár saját bicikli hiányában mostanság ritkábban) a tavasznak. A szüli és névnapok pedig összehozzák a családot, nem csak én kapok, hanem ötletelhetek a családtagok részére szóló kreatív ajándékokon.


Ha van kedvetek, töltsétek ki Ti is és küldjétek el nekem a linket vagy üzenetet, nagyon kíváncsi lennék a válaszaitokra!

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!

Köszönöm, hogy elolvastál! Gyere máskor is!
Alexandra

Hasonló bejegyzések: 

4 megjegyzés:

 1. Jujj de jóó! :) Hatalmas mosolyra derítettél... a kerttel kapcsolatban, PONT ugyan ezzel küzdünk. Olyan hihetetlenül logikátlan az egész... van, ahol indokolatlan L betűben a placc közepén van egy adag virág... a bokrok - fák valahogy úgy kerülhettek oda, hogy "jéé it van egy kis hely, itt jó lesz... Neeemééértem :D Tavaly nem nyúltunk hozzá, mondván nézzük meg mit tud... idén nekiláttam, és arra jutottam, hogy sok mindennek mennie kell...
  Nagyon tetszettek a válaszaid! Sálálá... Köszönöm!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Mintha magamat hallanám.. Még grátiszban egyébként nagyon a bögyömben van egyéb okok miatt az előző tulaj, az már csak plusz pont, hogy a totál homokos földbe olyanokat ültetett, amik 1 évet sem bírtak ki.. hát még az elrendezésről ne is beszéljünk. Nehezített pályán vagyok, mert a férjem védene mindent, ami élő. De mi is így voltunk ezzel tavaly, hogy nézzük meg, mi sül ki belőlük, de most már nincs kegyelem.
   Én köszönöm a szuper kérdéseket és jó kertészkedést! Sok sok kitartással! Egyszer meg lesz a gyümölcse! :)

   Törlés
  2. Nálunk én voltam a természetvédő... de elmúlt :) Már ami a kertünk nem kívánatos részeit illeti.
   Ez egy nagyon jó kis ajánló egy barátnőm blogján, belenéztünk a műsorba... hát azonnal rohantunk volna mindent legyalulni mi is, hogy valami szépet csináljuk :D Persze nem így megy ez... de inspirációnak elég szuper: https://ahazkorulblog.wordpress.com/2017/03/10/kertrendezesi-forrasok-love-your-garden/

   Törlés
  3. A videó sajnos már nem elérhető, na de a képek...! <3 Bárcsak látnám már én is a végkifejletet! Köszönöm , hogy elküldted! :)

   Törlés