2017. április 19., szerda

5 dolog, ami MEGVÁLTOZIK az ESKÜVŐD UTÁN


A kép szerzői jogi védelem alatt áll! Felhasználása engedélyköteles!

Néhány nap múlva a 2. házassági évfordulónkat ünnepeljük a férjemmel, így időszerűvé vált egy megmondó cikk (csak viccelek 😛), amiben megosztom veletek, mi fog változni, miután kimondtátok a boldogító igent életetek szerelmével. Bár ezt hallva / olvasva gyakran a klisék jutnak eszünkbe, mint a : 'sokkal jobban fogom szeretni és más ember lett' , én ilyesmivel most nem fogok szolgálni.

1. Ha eddig nem kérdezték meg elegen, innentől számíts rá, hogy bárhova mész, neked szegezik a kérdést: MIKOR JÖN A BABA?
Ha már van, akkor MIKOR jön a következő vagy akartok - e még? Magával a kérdéssel még nem lenne nagy baj, ettől függetlenül szerintem ez kifejezetten az a téma, amihez senkinek semmi köze és nem tudsz rá "helyes" választ adni.

2.  Automatikusan egymáshoz kapcsolnak titeket
Ha egyedül vagy jelen egy rendezvényen, biztosan meg fogják kérdezni, hol hagytad  a párod. Bár gyakran esemény nélkül is , hétköznap délelőtt a kisboltban nagy lesz az érdeklődés, miért vagy egyedül.. Viccesen hangzik és általában az is. Amikor pedig nem hívogatod fél óránként és kiszúrják, biztos fasírtban vagytok! :)

3. Bátrabban vitatkoztok
Sokkal nagyobb biztonságban érzitek magatokat a hivatalossá tétel után, hiszen innen már nem olyan könnyű visszafordulni. Eltörhet néhány tányér, belefér pár órás/napos duzzogás, de legtöbbször úgyis mindketten tudjátok, hogy nemsokára ki fogtok békülni és át tudjátok beszélni higgadt fejjel, amit azonnal nem sikerült.

4. Nem lesznek egymás előtt titkaitok
Már ami az intim szokásaitokat illeti, ott tuti nem. Az évek alatt jön néhány kellemetlen vírus, esetleg a másnaposság ér utol és a szemöldökszedési rutinod a férjed borotválkozása közben is pont olyan természetessé válik, mint az esti fürdés.

5. Megszűnnek a Tiéd - Enyém harcok
Hacsak nem foglaltátok szerződésbe a tulajdonaitok elosztását, házasságkötés után minden megszerzett vagyon és adósság megfeleződik akár tetszik, akár nem. Ezért felesleges is azon morfondírozni, hogy ki vette a mosógépet vagy ki-mit visz magával, ha beütne a vész, bízzunk benne, hogy ez nem fog bekövetkezni és nincs értelme idő előtt feszkózni rajta.

Ami az érzelmeket és a kapcsolat minőségét illeti, szerintem maga a házasság intézménye, az, hogy van róla hivatalos papírotok, hogy egyek vagytok nem fog változtatni semmin. Ugyanaz lesz az ember, aki mellett reggel ébredsz, ugyanúgy fog kinézni, sőt a gondolkodása sem fog radikálisan változni. És ez így van jól, hiszen, ha Őt választottad , úgy szereted, ahogy van, nem azért , amilyen lehetne..


Nálatok voltak még más változások ezeken kívül?

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!

Örülök, hogy itt jártál! Szeretettel várlak vissza!
Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése