2017. április 11., kedd

A VÉKONY nőket miért SZABAD MEGALÁZNI?

A leírtakkal senkit sem célom megbántani és senki ne vegye magára, mert ez az én egyéni véleményem. Természetesen akadhat rengeteg kivétel... még mielőtt....Akármikor szóba kerül a ruhavásárlás problematikája, a legtöbb panasz a nagyobb méretek hiányára érkezik. A vékonyabb, alacsonyabb Nők, társaságban meg sem mernek szólalni, ha a témához kapcsolódó mondandójuk arra utalna, hogy bizony ők is nehezen találnak méretben passzoló ruhát, mert kivétel nélkül megkaptam eddig, bármikor mertem "bátor" lenni, hogy : "Jajj, te csak ne szólj semmit, neked sokkal könnyebb vásárolni." vagy "Ilyen fogpiszkálókra a gyerekosztályon gyártanak ruhát"...

Tudom és tisztában vagyok vele, hogy a többség, aki ilyen szavakat használ, irigységből teszi. Tudom, hogy a ducibb, testesebb lányok még nehezebben tudják elfogadni magukat (legalábbis ők biztosan ezt állítják). Tudom, hogy sokan a szúrós, megvető megjegyzésekkel próbálják leplezni a magukkal való elégedetlenségüket. DE ÁLLJUNK MEG EGY SZÓRA! 

Egész életemben a soványak csoportjába tartoztam. Jelenleg 23 évesen, kicsattanó egészséggel és számomra abszolút elfogadható testfelépítéssel jobb időszakaimban 47 kilogrammot nyomok. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem próbáltam meg hízni vagy maximálisan elfogadtam így magam, amikor a családtól a barátokig és akár csak egy butik eladójáig megkaptam, az általános : "Hogy nézel ki? Miért nem eszel rendesen? Egy Nő nem lehet ilyen vékony.." kérdéseket és állításokat. Mára már szerencsére tudom, az, hogy mások mit gondolnak és mondanak rólam, teljesen független attól, én hogyan érzem magam a bőrömben. Aki szeret, az elfogad így, ahogy vagyok , pláne akkor, ha azt látja, hogy nekem ez így jó. A férjemmel szimbióziusban, fele-fele arányban hónaponként váltakozva kapjuk meg, hogy milyen anorexiásnak nézünk ki, de leginkább csak mosolygunk rajta, mert ez sem nem segítő, sem nem jó szándék. 

Tudjátok , mi bánt mégis a leginkább, amire a legutóbbi alkalmi ruha keresésénél jöttem rá? Hogy az, ha egy testesebb Nő mondja a vékonyabbnak a sértő megjegyzéseket a testsúlyát illetően , az megengedett, míg fordított esetbe máglyahalál jár érte. De miért? Miért alakult ez így? És miért a külsőségek alapján ítélkezünk a másik felett? Miért nem gondolkozunk, mielőtt beszélnénk, hogy esetleg fordított esetben nekünk hogyan esne egy "De dagadt vagy, mikor fogysz már végre le" ártatlan kérdéske? Miért elfogadott az, hogy 32-es és 34-es méretben csak tiniruhákat talál a legtöbb helyen magának az ember, mert A NŐ AZ NEM LEHET EKKORA! Amint belépek egy üzletbe és megkérdezem, hogy árulnak-e esetleg XS vagy S méretben, végigmérnek, majd az " Ááá nekünk ilyen méretben nincsen árunk" mondattal rövidre zárják a társalgást és kitessékelnek az üzletből. 

Miért ér kevesebbet az, aki kisebb? Ha nem fogadod el magad, miért akarsz belerúgni másokba? Kérdem én, ha  a ruhafülkében rádöbbensz, hogy az XS méret is nagy rád derékban vagy mellben az mennyivel jobb, mint amikor az L kidobja a husikat? 

Szerencsére találtam olyan üzletet magamnak a nap végére, ahol az én méreteimben szuper nőies, igényes és testhezálló darabokat gyártanak, így nem kell kétségbeesnem, ha az Orsay kínálatában legtöbbször a legkisebb méret a 38-as. Barátságos kiszolgálással, undok megjegyzések nélkül. Legyünk egymással sokkal kedvesebbek! Ne gondoljuk azt, hogy egy 40-50 kg-os Nőnek kevésbé esik rosszul a bunkó megjegyzésünk, mintha egy 100 kg-osnak mondanánk. Mindenki úgy éli az életét , ahogyan szeretné és úgy rendelkezik a teste fölött is. Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, magas vagy alacsony, pont úgy tökéletes. Ha fele akkorának jobban éreznéd magad, mint most, akkor sportolj, diétázz, élj egészséges életet. Lehet, hogy fele annyi idő alatt fog sikerülni, mint annak aki csak 1 számmal nagyobb ruhaméretért eszik éjfélkor Milka csokit. Ne kérdezgessük folyton, hogy mikor hízik már meg vagy miért néz ki így , ahogy. Mert tudjátok, a kedvesség ingyen van, a karma pedig egyszer körbeér!


Van véleményetek a témáról? Nagyon szívesen várnám őket, természetesen kulturált keretek között!

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!

Köszönöm, hogy elolvastál! Várlak vissza szeretettel!
Alexandra

Képek forrása: P I N T E R E S T

4 megjegyzés:

 1. Szia! Teljesen egyetértek veled. Kiszoktam akadni, amikor a facebook-on látom, hogy tömegesen oltják a vékonyakat azért, hogy bókoljanak a normál, nőiesebb vagy túlsúlyos nőknek, vagy mert tényleg nem az esetük. Abba bele sem gondolva, hogy akik vékonyak, azok így érzik magukat jól, vagy nem is tehetnek róla. Én pont a "normálisba" esem, így nem is a megbántottság szól belőlem, hanem egyszerűen csak bunkóságnak tartom. Nekem eszembe sem jutna megszólni bárki testét, bármilyen is. Szerintem egyébként minden alkat szép, ha az egészséges. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Melinda! :)

   Én is számtalanszor futottam már bele, többek között a "Csak a kutyák játszanak csontokkal.." kezdetű kedvességekbe egy vékony hölgy képe mellett, amit nagyon elkeserítőnek tartok.
   Egyetértek veled, ahogyan a szépség, úgy a testalkatok alapján való kedveltség is relatív, mindenkinek más tetszik, más genetikával született és ez így van jól.
   Remélhetőleg a jövőben több ember elsajátítja a toleráns, ítélkezésektől mentes szemléletet, mert nem csak a környezetének, hanem saját magának is ez lehet a legjobb választás. :)

   Örülök, hogy itt jártál!
   Legyen csodás heted!
   Szandra

   Törlés
 2. Szia!
  Én is sokszor megkapom, mind a családtól, mind a barátoktól, hogy miért nem hízok. Párom folyton etet mondván, "ha nem eszel, sosem leszel kövér disznó" (nem sértés, csak így mondja...). Mamám azt mondta, ha szülök majdcsak ragad rám. Nos, 22 éves vagyok, van egy 1 éves lányom, de hízni nem híztam. 42 kilóról indultam terhesen és most vagyok 45 mint a 178 centimmel. A ruhavásárlás nekem is egy rémálom. Ami derékban, fenékben jó, az még háromnegyedes nadrágnak is kicsi. Amelyik póló hossza jó, annak a válla lóg, stb... úgyhogy teljesen egyet értek veled! Én sem dagadtozok le senkit, mert a fejemet vennék érte. Ellenben, nekik megengedett és elfogadott a fogpiszkáló, deszka, csak a kutyák játszanak a csontokkal és hasonló beszólások...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)
   Bizony sajnos nálam is gyakran megesett, sőt megesik a mai napig, hogy bántó megjegyzéseket kapok a testalkatomat illetően. Különösen nagy előszeretettel dobálóznak hasonló okosságokkal az idősebb korosztály tagjai.
   Viszont, ha te jól érzed magad a bőrödben , akkor minden rendben. Fontosnak tartom, hogy minél többet beszéljünk erről, mert nem elfogadott egyik részről sem, ha gúnyolódnak másokon.
   A ruhavásárláshoz pedig sok sikert, én szerencsére alacsony is vagyok a kis testsúlyom mellé, de elképzelni sem merem, mekkora kihívás lehet a magasabb lányoknak az öltözködés.
   Legyen csodás napod!
   Alexandra

   Törlés