2017. május 2., kedd

5 leggyakoribb PROBLÉMA, amit csak a VÉKONY lányok értenek

Egyértelmű megfejtés ugyan nem érkezett a legutóbbi ezzel kapcsolatos bejegyzésnél : A VÉKONY nőket miért SZABAD MEGALÁZNI?  cím alatt , de nagyon örültem neki, hogy többeteket megmozgatott a téma és igyekeztünk biztatni egymást, hogy fogadjunk el mindenkit úgy, ahogy van, függetlenül a testalkatától. Mivel én 23 éve a nehezen hízók körébe tartozom, miről másról tudnék hitelesebben írni, mint a minket érintő problémákról? Mindezt persze csak a móka kedvéért. Bár az "ellenpólus" valószínűleg elképzelhetetlennek tartja, hogy mi is problémákkal küzdjünk legyen szó ruhavásárlásról , megbélyegzésekről és többek között étkezésről, bizony komoly fejtörést tud okozni egy-egy szituáció.


1. Ruha gondok
A felnőtt osztályon található ruhák legkisebb tagja nagy rád, a gyerek részlegen pedig a legnagyobb kicsi. Az öveket el kell vinni lyukasztásra, a csizma biztos, hogy totálisan eláll a lábszáradtól, ha még kis melled van mindezek mellé, pánt nélküli topokról ne is álmodozz.

2. Ékszer méret
Karkötőt, gyűrűt a legnagyobb kihívás úgy választani, hogy ne legyen pár centivel nagyobb a kelleténél és ne lötyögjön idegesítően egész nap.

3. Képtelen vagy hízni - vagy azt hiszik, hogy képtelen vagy rá
Amennyiben évek óta küszködsz néhány kiló felszedésével, akkor biztosan tudod, miről beszélek. Ha viszont azért vagy vékony, mert diétázol, esetleg tudatosan alakítottad így a tested, mert ez tetszik, - bár akár a másik esetben is előfordulhat- hogy egy nagyobb adag ételnél valaki beszól, hogy add csak oda neki azt a rántott húst, te úgysem tudsz vagy akarsz többet enni.. Hát végül is... ő már csak tudja. :) Az undok megjegyzéseket már nem is említem.

4. Téged fognak keresni, ha "kisemberre" van szükség
Izzócsere az autóban? Beszorult tárgy a bútor mögött? ... Na kinek a keze/teste fog beférni? Na kié?? Biztos, hogy a miénk!

5. Testkép zavaraid lesznek
Te már annyira hozzászoktál, a tükörbe nézve mit látsz, hogy fényképeket vagy felvételeket visszanézve magadról, főleg , ha még a figyelmedet is felhívják rá, lesokkol a tudat, tényleg milyen vékonyka vagy. Aztán csak emészted magad napokig, hogy lehet, mégis hízni kellene, lehet , tényleg igaza van annak a sok embernek, aki azt mondja, hogy ez már nem normális.

Függetlenül attól , ki mit gondol, az a lényeg, hogy TE jól érezd magad a bőrödben és elfogadd az adottságaid. Ne hallgass senki másra, ha a külsődet próbálják bírálni! A vicces helyzeteket pedig igyekezz a kellő humorral kezelni.. ;)


Köszönöm, hogy elolvastál! Sok szeretettel várlak vissza!

Amenyiben hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg, hogy még több emberhez eljusson!

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban találod!
Alexandra

Kép forrása: P I N T E R E S T

3 megjegyzés:

 1. Na én egyébként nem tartozok a nehezen hízok közé, nem is vagyok egy nádszál vékony típus :D de ha meglátnak deréktól felfele, rögtön kapom azt a reakciót, hogy egyek már. :D Én ennek kivételesen örülök is, aminek nem nagyon, az a csukló probléma. Lötyög rajta majdnem minden karkötő, és ez valóban baromi idegesítő... főleg, hogy a legtöbb boltban ki sem lehet bontani őket,.. így eléggé zsákbamacska kategória. -.-

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Komolyan nem értem az ékszerek méretezését néha... A nyakláncoknál is képesek olyan hosszúságot használni, hogy a köldökömet verdesi medállal együtt. Ezeknél ráadásul még sosem láttam méretezést, mint például a gyűrűknél, pedig sokan örülhetnénk a bevezetésének. :)

   Törlés
  2. Reménykedjünk, hátha egyszer bevezetik. :)

   Törlés