2017. május 12., péntek

5+1 hasznos tárgy BLOGGEREKNEK

Nagyjából holnapig mesélhetném, mennyi mindenben fejlődtem mióta vezetem a blogom. Megannyi dolgot felfedeztem és kezdtem el alkalmazni, melyek megkönnyítik a mindennapjaim. Volt a minap egy bejegyzés, ami arról szólt, hogyha nem tekinted munkának azt , amit csinálsz, nem fogsz benne áttörő sikereket elérni és mindig az utolsó helyre fogod tolni a "még ráér" kupac közé. És ez bizony pontosan így van, márpedig én kitűztem magam elé egy célt, amiért ha kell, kőkeményen megdolgozom. Ha Te is hasonlóképpen tekintesz a blogolásra vagy egyszerűen csak szereznél pár időspóroló , hasznos ötletet, akkor ez a bejegyzés bizonyára tetszeni fog. :)

A laptop nyilván kézenfekvő, ahogyan a telefon is, ezért ezeket most kivettem a felsorolásból.

1. Fényképező
Nem kötelező (szerintem) a legdrágább fotómasinával lőni a képeket, ha van egy jó kamerás telefonod, kezdetben ez is tökéletesen megteszi. Enélkül viszont nagyon nehéz dolgod van, még ha csak néha szeretnél saját fotókkal ellátott cikkeket publikálni. Idővel lehet fejleszteni a készletet, ez már teljesen egyéni és személyre szabott választás.

2. Dekorációs kellékek
Hogyha már  a fényképezésnél tartunk.. akkor bizony kelleni fog egy szuperül kinéző , jó fényviszonyokkal rendelkező sarok/asztal/bármi, ahol el tudod őket készíteni. Ide tartozhat például egy szép ékszer, virágok.. A lehetőségeknek csupán a fantáziád szabhat határt, de élvezhető képekhez elengedhetetlen néhány esztétikus tárgy.

3. Jegyzetfüzet
Elképesztő hasznos tud lenni, amikor van külön a blogodnak (ez tartalmaz minden ezzel kapcsolatos pontot) füzetkéje, esetleg mappája. Hogy miért nem jó, hogy a naptáradba (4. pont) írod ezeket? Mert bele fogsz zavarodni.. Fogalmad sem lesz, hol keresd vissza az év eleji terveidet, mit melyik naphoz írtál.. Idő, idő, idő, ami felemészti a maradék energiád és ihleted.

4. Naptár/Tervező
Persze az sem elhanyagolható, hogy az eseményeknek meglegyen, melyik nap, hány órakor, milyen eseményed van. Jobb ennek is saját , elkülönített részt fenntartani, de a hétköznapi kalendáriumot egyaránt megfelelő lehet, ha nem kavarodsz bele, esetleg színmegjelöléseket alkalmazol a személyes és üzleti programokhoz.
Egyébként , ha mégis csak 1 füzetet szeretnél az eseményeknek és terveknek , akkor jó választás lehet a mostanság oly népszerű Bullet Journal. Én szintén tervezem már a bevezetését.

5. Kényelmes "törzshely"
Ami nem árt, ha még valamennyire inspiráló is. Lehet ez a saját íróasztalod, a kanapéd, a kedvenc kávézód. Legyen hova menni, ha egyedüllétre van szükséged az alkotáshoz és kellemesen érzed ott magad.

+1 : Névjegykártya
Amennyiben tényleg komolyan veszed a blogolást, előbb-utóbb sajtórendezvényekre és eseményekre kapsz meghívást, ahol bizony fontos a jó benyomás, a kapcsolatépítés. Nem mutathatod fel a személyid és firkanthatod le egy cetlire a neved és e-mail címed, ha azt akarod, hogy a későbbiekben egyenrangú partnerként gondoljanak rád.


Van még valami, amit hozzátennél a felsoroláshoz? :)

A facebookon most NYEREMÉNYJÁTÉKBAN is részt vehetsz. Ne maradj le! 
Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod! :)

Köszönöm, hogy elolvastál! Várlak vissza szeretettel!
Alexandra

Képek forrása: P I N T E R E S T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése