2017. május 23., kedd

Napi teendők a LÁTOGATOTTSÁG növeléséért - 5+1 TIPP


Aki hosszú ideje vezet blogot, az bizonyára rájött már, hogy akár kedvtelésből, akár haszonszerzés céljából vezeti az oldalát, ahhoz, hogy minél több állandó olvasója és látogatója legyen, bizony olykor-olykor kőkemény munka és kitartás szükségeltetik. Nem lesz elég, (főleg a kezdetekben), ha heti 1 bejegyzést publikálsz , majd várod a csodát és a kattintásokat, hiszen nem fognak Rád találni vagy szimplán csak nem kelted fel az érdeklődést, akármilyen jól írsz. Az alábbi pontokkal igyekszem segíteni, és biztos vagyok benne, ha kitartóan és következetesen alkalmazod őket, akkor eredményes lesz!

1. Legyél aktív!
Aki ír, annak bizony olvasnia is szükséges. Meg kell ismerned a kört, amiben mozogsz, vagy szeretnél mozogni és aktívnak kell lenni. Értem ez alatt, hogy elolvasol egy bejegyzést, ami nagyon tetszett, belájkolod, sőt néha még kommentelsz. Persze, mit sem ér, ha csak muszájból és kötelességből csinálod, fontos, hogy tényleg érdekeljen és az elsődleges szempont az eszmecsere legyen, ne az ingyen reklám. 

Ui.: Ne trollkodd szét a saját bejegyzéseid linkjeivel mások megosztásait, akkor sem, ha nagyon odavágó lenne! Ha úgy érzed, hogy az érintett számára érdekes lehet, küldd el privátban.

2. Hirdess!
Fizetett vagy általad megosztott, lényegében teljesen mindegy, lehet akár egyszerre mindkettő. Vannak kifejezetten erre kitalált blogos csoportok a facebookon, kijelölt weboldalak és felületek, ám ne téveszd szem elől, hogy itt is csupán ott tedd ezt, ahol érdemes, ne legyél idegesítő és eszetlen tartalombombázó.

3. Posztolj minden nap!
Ne feltétlen blogbejegyzést, ha nincs annyi tartalmad vagy úgy fenntarthatatlan a minőség, de valahol minden egyes nap legyél jelen. Facebook, Instagram (akár az Insta Story), Pinterest.. Csak ne tűnj el! Tudasd az olvasóiddal, hogy fontosak neked és veszed a fáradtságot, hogy kommunikálj velük. Amennyiben előre tudod, hogy aznap nem lesz rá időd, használd ki az időzített bejegyzések adta praktikus lehetőségeket.

4. Fotózz!
Nagyon imponáló tud lenni, még ha rosszabb minőségű képről is van szó, ha a saját magad által készített fotókkal színesíted a profiljaidat. Ráadásul a képek szerzői jogaival sem kell bajlódni, hiszen a tiéd.

5. Légy naprakész!
Kövesd nyomon az aktuális tartalmakat és olykor ragadd meg a lehetőséget, hogy Te is kiállj egy adott téma mellett vagy felszólalj az ügyben. Fontos, hogy magadat add, így leszel hiteles és ezáltal olyan olvasótáborod lesz, akiket valóban érdekel a munkásságod.

+1 Találj ki valamit, ami csak Rád jellemző és azonnal felismernek róla!
Lehet ez egy logó, egy bizonyos filter, amit a fotóidon használsz, keret, megszólítás, köszönés.. Valami  könnyen megjegyezhetőt és egyedi. Megéri, meglátod.

A legfontosabb, ha ezeket megfogadod és alkalmazod, hogy mindig tartsd szem előtt, hogy senkit NE UTÁNOZZ! Mert abszolút nem ez a cél. Olyan téma szinte már nincs, amiről valaha valaki ne írt volna vagy ne szólalt volna fel és ne valósította meg, de érzékeld a határt, amit SOHA ne lépj át, mert súlyos jogi következményekkel járhat és roppant kellemetlen lesz.Remélem, sikerült hasznos ötletekkel szolgálnom! Ha észrevételed támadna, ne habozz megosztani velem a komment szekcióban! :)

Az elérhetőségeimet a jobb oldalsávban megtalálod!

A facebookon most értékes NYEREMÉNYJÁTÉKKAL várlak, ha van kedved IDE kattintva jöhetsz játszani.

Örülök, hogy itt jártál! Várlak vissza szeretettel!
Alexandra

Képek forrása: P I N T E R E S T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése